Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinka250

jaki rozmiar stanika

Polecane posty

Gość kinka250

prosze pomozcie okreslic rozmiar stanika jaki powinnam nosic bo nie moge ogarnac tej calej wiedzy o stanikach ktora znajduje na tych wszystkich stronach . moj obwod pod biustem na scisku to 67 a w biuscie jak dobrze zmierzylam to 87 no chcialam prosic o jakies sklepy z bielizna w niemczech bo mieszkam na stale w tym kraju juz a nie wiem gdzie kupic

Gość Fafinette
nie jest ci potrzebny :D🖐️

Gość lopae
po co ci zakładać stanik na sutki? :D:D:D:D:D:D:D:D:D

Od 65DD zacznij (pamiętając o wygarnianiu biustu przy zakładaniu stanika i regulacji ramiączek) :) A tutaj masz niemiecką "filię" Lobby Biuściastych, gdzie na pewno są informacje co i gdzie można kupić: http://busenfreundinnen.net/index.php I zapraszam do linków z mojej sygnaturki :)

Gość kinka250
a jak ten rozmiar 65dd nie bedzie dobry to co dalej a tak w ogole to rozmiar z uk ?? jezeli tak to jaki bedzie polski?

Gość szara meffka
to jest polski rozmiar, brytyjski liczone jest w 30-estkach np 30d

Gość kinka250
dzieki :) pozdrawiam

65(30)DD to właśnie rozmiar angielski, w polskich/niemieckich musiałoby to być 65E (nie ma podwójnych literek). Przepraszam za zamieszanie, pisałam w pośpiechu i nie sprecyzowałam :( A jak będziesz zamawiać to najlepiej 2-3 sąsiednie rozmiary, żeby mieć porównanie i nie tracić na kosztach przesyłki przy wymianie :)

Gość kinka250
zalezy mi rowniez na jakis tanszych ofertach kupna bielizny bo szukalam ale znalazlam zbyt drogie jak na moj portfel

Najtańszy angielski sklep to będzie Brastop, poza tym w tym rozmiarze mogą Cię interesować polskie sklepy z tańszymi markami jak Onlyher (tu np. staniki Audelle) czy Dopasowana. Niemieckich nie znam. Ale musisz liczyć się z tym, że dobry stanik te 25-30 euro będzie kosztował, a lepiej mieć dwa dobrze dopasowane choć droższe niż kilkanaście złych a tanich ;)

Gość kinka250
ok dziekuje za wszytkie rade przynajmnej wiem juz jak zaczac :):P

Gość grreccee
a ja?? 72 pod w 94

72/94 zakładam, że pod biustem zmierzyłaś się ciasno na wydechu? rozmiar brytyjski 30FF, polski 65I jak igła.

Gość jonaaaa5
a ktos moglby okreslic moj rozmiar pod biustem scislo 67 a w biuscie 89

No dobrze, a jak to zrobić odwrotnie : kupiłam stanik w lumpie, wprost idealny, ale zero metki, wiem jednak, że to PANACHE,jak zmierzyć stanik i określić dokładny rozmiar a wtedy klik na allegro i kupię takie trzy.

Zmierz najpeirw siebie (ciasno pod biustem na wydechu i luźno w biuście) i ustal swój tabelkowy/kalkulatorowy rozmiar . Następnie zmierz stanik (rozciągliwość obwodu, głębokość misek, rozstaw fiszbin U, UU). Poszukaj na allegro rozmiaru, który Ci wychodzi z tabelek i patrz na wymiary. Jeżeli nie będą podobne do Twoich pomiarów, to będziesz musiała szukać innego rozmiaru, zależy w którą stronę wymiary będą się różniły. Ja znam tylko wymiary 60DD, 65D, bo to mój rozmiar :)

Gość spaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmm
Klaudyna zjeżdżaj, tu nie miejsce dla piszacych bzdury spamerek1!

Przede wszystkim musisz dobrze dopasować obwód stanika. Jeśli podniesiesz ręce do góry, a stanik będzie podjeżdżał na biust oznacza to, że obwód jest za duży, kiedy nie możesz wziąć oddechu-za mały. Co do miseczek to stanik jest za mały kiedy fiszbiny wpijają się w klatkę piersiową albo odstają z przodu i nie dotykają mostka. Co więcej-kiedy marszczą się czubki miseczek-stanik jest również za mały! ( wbrew powszechnemu przekonaniu) Stanik jest za duży kiedy miseczka odstaje u góry :)

Małe sprostowanie: Miski są za małe, jeżeli fiszbiny wpijają się w biust od strony pachy. Może to też oznaczać po prostu za wąskie fiszbiny, w większym rozmiarze fiszbiny mogą być dobre na szerokość, za to miska za duża. Wtedy stanik nie jest dla nas. Wpijanie się fiszbin na mostku może oznaczać albo za ścisły obwód albo złą konstrukcję.

Gość convi
Zgadzam się, ja kiedy zmniejszyłam rozmiar obwodu i powiększyłam miseczki od razu było lepiej. Różnica w wyglądzie i wygodzie była diametralna. Dość dobrze jest to zobrazowane i pisania tym bieliźnianym likepage https://www.facebook.com/BieliznaDamska?sk=app_128953167177144 przydają się te instrukcje.

Gość jaki problem przejechać się
niplex ?? powątpiewam jak możesz nie psmauj