Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sweet pepper

prosze o porade doswiadczone mamy:)

Polecane posty

Gość sweet pepper

temat dotyczy karmienia prawie 6 miesiecznego dziecka,karmionego butla.napisze jego jadlospis dla ulatwienia. 8-mleko(180) 10-herbatka(100) 12-obiadek 14-mleko 16-deserek 18-19-mleko po 22 mleko sprawa wyglada tak.kiedy synek zje mleko po22 to przesypia cala noc i spi do 7-8 rano.kiedy nie wypija budzi sie w nocy.czy na pewno wszystko jest w porzadku w jego jadlospisie?czasem jest tak,ze budze go na mleko po 22.moze nie powinnam....nie chce go tez przekarmiac.moze trzeba by bylo zmienic godziny tych posilkow?za wszystkie rady bardzo dziekuje:)

Gość karola29
ja bym nie budziła po 22, po co? jak się nie budzi to znaczy że nie jest głodny wg mnie wszystko jest ok :)

Gość pierdolnij go w łeb
to zasnie

Gość sweet pepper
a 3 razy dziennie mleko po 180ml wystarczy?to moze zrezygnuje z tego mleka po 22 i bede mu dawac to po 18-19 pozniej?co myslicie?

Jak jest głodny o tej 22:00 to dawaj mleko babo :o Przecież jak zje o 18:00 to logiczne, że się jeszcze w nocy obudzi:o Qrwa tępa jesteś czy udajesz taką?

Gość a tak szczerze........
Myslę, że jest super. Mój Mały jak miał 6 miesięcy to mogłam pomarzyć tylko o tym, zeby przesypiał całą noc. Jest świetnie. U mnie było tak, że długi czas Mały jadł przez sen dopiero około północy i wówczas przesypiał do 7.00 rano. Był znacznie starszy niż Twój, jak zaczęło mu wystarczać mleczko ok. 22.00. Napisz jedynie, czy dajesz dziecku mleko zagęszczone nieco kleikiem, czy nie. Ja dawałam z kleikiem od 5 miesiąca. Dopiero wtedy zaczął dłużej spać w nocy.

Gość sweet pepper
lauryn tylko bez nerwow prosze.chodzilo mi o to,ze jak go obudze do zje te 180ml,a jak go nie budze to budzi sie dopiero o 2-3 w nocy...

Gość pytająca mamusia
jeśli po karmieniu o 22 tak ładnie przesypia i się nie budzi to nie widze problemu żebyś mu tego jedzonka odmawiała, ja również kiedyś dokarmiałam mojego malucha dośc późno przez sen, po to aby zaoszczędzić sobie wstawania w nocy i żeby zaoszczędzić budzenia się malucha w nocy z głodu, zdrowiej jest aby zjadł o 22 niż o 3 nad ranem

To jak spi do 2-3 to nie wybudzaj dzieciaka:o Po co go stresować? Wstanie o tej 3 i wtedy dasz mleko:o Tak jakby ciebie budzili i napewno byś była wkurvviona ;)

Taaaa wybudzajcie dzieci kretynki:o Kompletne bezmózgi. Jak śpi i nie wstaje to znaczy, że nie jest głodny:o Żal.

Gość a tak szczerze........
sweet, A nie dasz rady nakarmić dziecka przez sen?? Mój Mały budził się podczas jedzenia do 4 miesiaca życia. Później wystarczyło dać mu w okolicach godziny, o której był głodny w nocy butelkę, reagował na dotknięcie smoczkiem usteczek i ssał.

Gość co...............
jest cos takiego jak karmienie przez sen ty tępa kretynko lauryn!!!!!!!!!!!!!!! ja bym nic nie zmieniała, tez tak robiłam tzn jak szłam spac to dawałam przez sen i synek spał do rana, zrezygnował z tego karmienia sam...

Gość pytająca mamusia
Iauryn bo ty jestes taka super co? Wszechwiedząca mamuśka która leczy kompleksy obrażając innych. Dziecko można karmić przez sen, niewiele się rozbudzi przy tym, moje dziecko jak tak dokarmiałam to wcale sie nie budził tylko na śpiąco pił, moja matka tez ta taktykę stosowała jeśli podczas dnia nie chcieliśmy jeść.

Gość co...............
my Ciebie tyż :D:D:D:D:D