Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bellyjelly

Zna sie tu ktos na klątwach? Mam pyt.

Polecane posty

Gość persefonae
taaaak?

oh, w koncu n poczatek pytanie czy to naprawde działa? moja mama gdy była młoda przyjaznia sie z córką kobiety która była uwazana za czarownice w rodzinnej wsi, ponoć rzuciła klątwe/ czar? na moją mame (uwazam to za rzecz bardzo watpliwa, ale powiedzmy ze w pewnym sensie słowa danej czarownicy sie sprawdziły) co o tym sądzic? istneje cos takiego jak klątwa? czy po prostu to wytwór wyobrazni?

Gość persefonae
tak istnieje, nie chce mi się rozpisywać bo zaraz w sumie kładę się spać. poczytaj sobie dział klątwy na "ezoforum". nie podaję linka bo to niezgodne z regulaminem, ale łatwo znajdziesz w googlach.

Gość sdfgfewrtfrrrrrrwe
myślę, że to kwestia tzw. potęgi podświadomości. jeśli twoja mama bardzo w to wierzy, wówczas faktycznie będzie sobie wkręcać, ze widzi rezultaty owej klątwy właśnie. jesli tak jest niech uda się do kogoś kto odczyni ta klątwe..czy co to tam się robi

tzn ona opowiadała mi to i w sumie patrzac obiektywnie to jest cos w tym, ale z drugiej strony mozna znalesc racjonalne wytłumaczenia, dziwne jest to ze klatwa miała obejmowac tez pierworodne dziecko no i w sumie tez jest cos w tym