Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mzb

czy to toczen???

Polecane posty

Gość mzb

itam! zaczne od poczatku...zawsze mialam wzorowe wyniki bad.krwi...dwa lata temu przed wyjazdem za granice okazlo sie, ze mam niski poziom netrocytow a limfocyty podwyzszone. na poczatku krwinki biale byly ronwiez obnizone. po miesiacy wrocily do normy. po badaniach okazlo sie, ze 'cierpie' na zjawisko poli bieznej (marginalizacja leukocytow). lek. pow.,ze to nic powaznego...ze to nawet nie choroba tylko zjawisko. zalecil kontrolne bad.krwi co 6 mies. aaaa dodam, ze wyniki sa wzorowe po posilku... za czczo odbiegaja od normy. w kazdym razie lekarz spr. czy nie mam zadnych innych niepokojacych zmian skornych, spytal o bole stawow, spr. czy nie sa opuchniete. pow.,ze nei sadzi, aby dolegala mi cos powaznego, ale na wszelki wypadek mialm zoribc dodatkowe bad. krwi. bylam pewna ze wyniki beda dobre...niestety nie. nie potrafie ich zinterpretowac..a do wizyty jeszcze troche zostalo: ANA-HEp-2 1:640 (graniczne w tym lab. sa miedzy 1:80 a 1:320, wiec mam dodatnie) TYP I P/ATP-azie kom. okładzinowych 2,40 (< 20 U/ml - negatywne; 20-25 U/ml - graniczne; > 25 U/ml - dodatnie) P/czynnikowi wewnętrznemu 20,41 (dodali jakies H nie wiem co oznacza)NORMY < 20 - Negatywne; 20-25 - Graniczne; >25 - Dodatnie Krążące kompleksy immunologiczne CIC C1q 54,72 NORMY (-) 55 czy te wyniki moga juz swiadczyc o zachorowaniu na Toczen? dodam, ze stawy mnie bola....rzadko..wydaje mi sie ze jak kazdego...od czasu do czasu. po ciazy mam czestrze bole plecow. dwa razy nadgarstek mnei bolal tak ze nie moglam nic chwycic...odkad zaczelam czytac o tej chorobie, to nagle boli mnei wszystko i bardzo ;) wlosy mi nei wypadaja, zmian skornych nie mam (poza wysuszona skora na dloniach - od zmywania, masci pomogly -niesterydowe), czasem kreci m isie w glowie, ale chyba kazdemu sie zdarza..jakos nie czesto..ma dnie ze jestem zmeczona i spalabym i spala, ale mam male dziecko i sporo energii zuzywam na zabawy z synkiem....sama juz nie wiem...od jakiegos czasu pobolewa mnie z prawej str. ale nei ze codziennie tylko raz na jakis czas i nie az tak bym leki musiala brac. podczas ciazy i do teraz pobolwea ronwiez zlewej str. ale tez nei czesto i jakos dokuczliwie.

Gość mzb
nikt nic nie moze mi pomoc? chyba przez pomylke wyslalm wiad. do dzialu ogolnego :/

Gość Do lewiatana.
Znowu błysnąles wiedza cholera, a co ma onkolog do tocznia? :O