Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość violiii

Studia nieśmiałość pomoccyyy !!

Polecane posty

Gość violiii

A więc jestem b. nieśmiała. Od października zaczynam studia dzienne w nowym, obcym mi mieście. Nigdy nie należałam do żadnej paczki, nie miałam tez przyjaciółki. Nie zależy mi na luzackim życiu i imprezach, ale chciałabym sobie zjednać jakąś bratnią duszę, koleżankę. I nie wiem o co mam ją zagadać. Chciałabym zagadać już pierwszego dnia do jakiejś osoby która wyda mi się sympatyczna i spokojna. Na myśl przychodzi mi tylko tekst 'czemu wybrałas filologię ?" ale wiem że to głupie. Co ja tak usiądę i ani me ani be? Proszę dajcie mi jakieś gotowe teksty na zagadanie do nowej osoby pierwszego dnia bo jak ja coś zagadam to rozmowa urywa się po pierwszym zdaniu :( Ja wiem, że kogoś może smieszyć moj post, ale ja naprawdę mam taki problem.

Gość dasz sobie rade
a bedziesz dojezdzac czy masz zamiar zamieszkac tam?

Gość violiii
bedę tam mieszkać od poniedziałku do piątku. Szczegółów nie zdradzę, bo bardzo zależy mi na anonimowości. bedę wdzięczna za pomoc.

Gość przecież tam wszyscy będą
nowi, na ogół w takich sytuacjach ludzie są chętni do zapoznawania się i rozmów - każdy tam będzie w takiej sytuacji jak ty. Nie musisz nawet szukać pretekstu do rozmowy, tylko powiedzieć: cześć, jestem Ania, studiujemy sobie razem.

Gość StudentIroku
Podchodzisz i pytasz grupe kiedy walimy dzin bo mi sucho w ryju.. Gwarantuje ze kilka osob odrazu cie polubi