Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

majeczka1983

BECIKOWE 2011

Polecane posty

czy słyszałyscie coś o zniesieniu becikowego w 2011? Mój maż duzo czyta o polityce i coś tam juz wyniuchał,że mają to znieś skurczybyki.

Gość na bank zniosą
nie wiesza, ze oni szukają oszczędności wszędzie tylko nie u siebie?ja też czytałam, ze chcą zniesć becikowe

Gość wnioskuje....
chamy jedne! Mowia o nizu demograficznym, ze nie ma kto pracowac na "nasze" emerytury, podatki podnosza, ze im forsy brakuje wiec dziady w nas beda celowac zamiast obnizyc swoje pensje TYLKO o 1000zl....!!! ile wpadloby wtedy do budzetu panstwa....!? o wiele wiecej niz nasze becikowe.....!!

Gość na bank zniosą
oczywiście, ale oni mają nas w 4 literach i i tak te marne 1000zł zabiorą

Gość wnioskuje....
od poczatku 2011 juz to bedzie obowiazywac?

Gość na bank zniosą
jagoda link nie działa. można było się tego spodziewać. ale od początku 2011? bo ja gdzieś czytałam że do końca 2011 jeszcze będzie...

JAPINKOLE POPROSTU ŻENADA PIERWSZEGO BOBASKA URODZIŁAM 2004 I TEGO JESZCZE NIE BYŁO I DRUGI TEŻ SIE PEWNIE NIE ZAŁAPIE A ZAWSZE BYŁOBY NA START

Gość ale znoszą tylko ten 1000
od państwa. W niektórych miastach dostaje się 1000 od miasta i tego nie znoszą. Rodziny, których dochód na osobę nie przekracza 504 zł dostają jeszcze dodatkowy 1000 a jak ktoś jest ubezpieczony dodatkowo w pracy to od ubezpieczyciela dostaje 1000 albo 2000 więc niech się pocałują w d. z tym swoim 1000. Na pewno żadnych oszczędności na tym mieć nie będą. Jak chcą szukać pieniędzy to powinni obniżyć podatki, obniżyć akcyzę na paliwo. Wtedy wpływy były zaskakujące i mieliby z tego kosiarkę, ale oni myślą d., a nie głową.

Gość na bank zniosą
no masakra, 1000zł to jednaj strony naprawdę bardzo małą pomoc a z drugiej na start jest, choćby na wózek. załamka...

Gość na bank zniosą
dziewczyny a jak działąją takie prywatne ubezpieczenia? chodzi mi o kasę "od urodzenia dziecka". można iść np. do PZU i wykupić taki pakiet? i płacić miesięcznie, no nie wiem 50 zł i po urodzeniu dziecka dostaje się kasę? tak to działa?

Gość a od kiedy
od kiedy likwidują to becikowe??

Gość ale znoszą tylko ten 1000
Mój mąż jest ubezpieczony w takim grupowym ubezpieczeniu w zakładzie pracy. Składki to 40 zł miesięcznie. Za urodzenie dziecka dostaniemy 1000 zł

Gość wnioskuje....
w pzu jest karencja 9 msc......w innych tez od 6-9...... ja place ale to ile dostaniesz zalezy od tego na ile jestes ubezpieczona....

Gość ja z mężem
tez jesteśmy ubezpieczeni w jego zakładzie pracy i dostaniemy na osobę 1200 zł za urodzenie dziecka

Gość Ankaaa252525
Podajcie mi stronę, artykuł, w którym napisane jest, że w 2011 r zniosą becikowe, a potem panikujcie i przeklinajcie rząd.

Gość ja z mężem
a ja nie słyszałam o likwidacji becikowego tylko o dawaniu becikowego które będzie zależne od dochodów czyli jeśli zarabiasz mało dostaniesz więcej od tych co zarabiają dużo

Gość wnioskuje....
Ankaaa252525 o zniesieniu becikowego to ja w tv slyszalam i to calkiem niedawno i wcale nie musimy ci udowadniac ze czegos ma nie byc by sobie tutaj bluznic! Tak ma sie stac tylko dokladnie MY nie wiemy kiedy i ROZMAWIAMY O TYM! moze ktoras wie cos wiecej.....

Gość na bank zniosą
no mój mąż jest ubezpieczony w pracy,ale nie wiem czy od urodzenia dziecka...chyba nie czyli mogę iść np. do pzu i powiedziec że chcę takie ubezpieczenie i nie ma problemu? będę płaciła miesiecznie jakiieś 40-50 zl i po porodzie wypłaca mi kasę?

Gość do na bank
raczej nie możesz bo to są stawki przy ubezpieczeniu grupowym. Jakbyś chciała sama płacić to coś kolo 100- 150 zł

Gość wnioskuje....
w pzu jest karencja wiec jesli jestes juz w 3 czy 4 msc to nic z tego. Poza tym jesli chcesz sie ubezpieczyc ot tak to tak sie nie da:-)....ale tam ci wszystko wytlumacza;-)....tzn mozesz ale bedziesz bulic kupe kasy, cos kolo 200zl bo takie zwykle to jakos "filarowe" jest czy jakos tak. Musisz zapytac....moj maz nie zdolal sie ubezpieczyc....

Gość wnioskuje....
jest to artykuł z 2009 wiec chyba nas nie dotyczy:-)

Gość pojebany_kraj--
jestem wkurwiona, przeczytałam artykuł podany przez kitana2000 z tego wynika, że będą dwa progi aby dostać becikowe dla najbiedniejszych gdzie nie przekracza dochodów 504 zł na osobe w rodzine będzie 2 tys, dla rodzin gdzie dochód nie przekracza 1 tyś na osobe będzie przypadnie 1 tyś becikowego. Dla" bogatych" jak to zostało ujęte w artykule nic.. no ja się nie załapuje mam więcej niż 1 tyś na osobe ale do bogatych napewno sie nie zaliczam :O ten tysiak byłby np: na wózek. To ma być polityka prorodzinna.... jebany kraj

Gość na bank zniosą
nie jestem w ciąży, więc z karencją nie byłoby problemu. hmm, a jesli mój facet jest ubezpieczony w pracy ale nie od urodzenia dziecka to może iść we właśnym zakresie do pzu i "wykupić" to dodatkowe ubezpieczenie?

Gość Ankaaa252525
Kitana weź ty się puknij w ten pusty łeb, artykuł, który przytoczyłaś jest z 2009 r i zakładał zniesienie becikowego od stycznia 2010r, nauka logicznego czytania nie zaszkodzi. Wnioskuję, nie popadaj w paranoję, to, ze o czymś tam dyskutują na forum politycznym nie oznacza, że tak będzie, zwłaszcza przed wyborami jesienią 2011r, PO nie jest tak głupie, zeby znieść teraz becikowe. Także uspokójcie sie mamuśki, wyłączcie radio M. i do pieluch a nie podniecac mi się tu plokami sianymi przez PiS :p

Gość na bank zniosą
ano widzicie. taką to mamy własnie politykę prorodzinną-czyli caluśkie, okrągłe 0

Gość na bank zniosą
wybory nie są żadnym gwarantem, ze nie zniosą...jakoś vatu się nie bali podnieść to czemu nie mieli by znieść becikowego?

Gość awantura o nic
A ja uważam,że to becikowe to totalna pomyłka.Ludzie,którzy świadomie decydują się na dziecko powinni mieć świadomość dużych wydatków, w czym ten 1000 zł pomoże?Gdyby to było 10000 to owszem byłaby to już jakaś pomoc,ale tak.Jeśli ktoś robi tragedię z zabrania tego 1000 to w ogóle nie powinien myśleć o dzieciach.

TAK KOCHANE ..JESLI PRZYSTEPUJESZ DO UBEZPUECZENIA PZU ZYCIE SA JAKO osoba nowa..jest karencja.9 m-cy........, jesli masz kontynuację nie ma jej.......................dostaje sie od 10-15% sumy ubezpieczenia...zalezy od podstawy ...........tak więc najlepiej wykupić a potem zachodzić.............nara