Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OnaToJaAJaToOna

Tabletki

Polecane posty

Gość OnaToJaAJaToOna

Mam takie pytanie poniewaz szczerze mowiac nie wiem. Czy przy wyborze tabletek lekarz kieruje sie czyms ze stwierdza ze te beda skuteczne i dobre a te inne nie? Czy moge sobie np. Odkupic od kogos tabletki i je zazywac bez konsultacji z lekarzem? W jakich cenach wahaja sie tabletki od ilu do ilu??

Gość ghjtyutyuytuyt
ale jakie tabletki?

Gość OnaToJaAJaToOna
Ogolnie pytam jakie kolwiek taBLETKI ANTY :]

Gość no chyba cię...
jak to odkupic od kogoś i brać???? Lekarz musi cię zbadać, zrobić wywiad wysłać na badania i wtedy przepisze tabletki.

Gość OnaToJaAJaToOna
Pytam bo ostatnio chciala mi dfac kuzynka 4 paczki jakis tabletek anty :? Pytala czy chce... Powiedzialam ze nie potrzebuje... I jestem ciekawa czy jesli je da komus ot tak kto wczesniej nie bral tabletek i nie byl u gina czy nie zaszkodza ? ;/

Gość no chyba cię...
jeśli ten ktoś brał już takie same, i mają dobrą datę ważności, to nie zaszkodzą. Chyba, że kuzynka jakies podróby na bazarze kupiła... Bo kto ma taki wielki zapas od lekarza w domu? Zwykle przepisują po 2 opakowania. I dlaczego kuzynka nagle przestała je brać? Dziwne to jakieś

Gość OnaToJaAJaToOna
Miala od lakrza... :] Wykupila przed ciaza... Ale odstawila bo zaczeli sie starac o dziecko ... Leki sa sprawdzone , ale mowila ze tanie :D

Gość OnaToJaAJaToOna
Nie wiem jaka nazwa :( Nie pytalam... Nie wnikalam w to bo nie bylam zainteresowana "oferta"...

Gość no chyba cię...
powiem ci jedno, jeśli zaczniesz je brać bez konsultacji z lekarzem, postąpisz baaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo nieodpowiedzialnie i możesz sobie bardziej zaszkodzić niż przyniesie to pozytku... To są hormony a nie aspiryna. Co zrobisz, jeśli to nie bedą tabletki dla ciebie i dostaniesz krwotoku, albo innych powikłań? Pójdziesz do lekarza i co mu powiesz? Że brałas tableki, które dała ci kuzynka?Tyle w tym temacie ode mnie

Gość akdajhdkhakd
Dlatego pisze ZE ODMOWILAM, jestem tylko ciekawa czy to bezpieczne jesli komus innemu je wcisnie...Bo moze wcisnac je bylekomu z mojej rodziny ;/ :)

Gość krycafuks
Prawda jest taka, ze wiekszosc lekarzy nie robi badan tylko wywiad. Do przeciwwskazan zalicza sie zakrzepica, cukrzyca, nadcisnienie, choroby nerek, watroby, przypadki raka piersi u bliskich krewnych. Do tego tabletki takie jak Diane nie powinny byc brane zbyt dlugo, bo to lek na tradzik, łysienie androgeniczne. Z moich obserwacji lekarze niestety dobieraja tabletki do warunkow finansowych pacjentki. Ceny wahaja sie od ok 8 zł do 50. Koszt nie ma wpływu na ich skutecznosc, roznia sie miedzy soba progesteronem i to on odpowiedzialny jest za skutki uboczne. Wart zapytac, czy nie ma tanszego odpowiednika(nawet yasmin i yasminelle juz je maja). Samo podjecie wspolzycia jest wskazaniem do regularnych wizyt u ginekologa. Nie polecam brania hormonow na wlasna reke, bo o ile zwiekszenie łaknia i spadek libido, to raczej problemy natury "kosmetycznej", to niekontrolowane nadcisnienie lub zakrzepica w polaczeniu z tabletkami sa bardzo niebezpieczne.