Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goeo23034

Czy jesteście wrażliwi na ?

Polecane posty

Gość goeo23034

Czy jesteście wrażliwi na odrzucenie przez kogoś ?

Gość Jamson19
Tak...

Gość taaaaak
Ale z wiekiem coraz mniej. To znaczy niezbyt długo to przeżywam.

Gość goeo23034
Moja babcia opowiadała mi jakiś czas temu taką historię jak to chłopak chodził z dziewczyną przez 5 lat na studiach a potem - po tych studiach - ona go rzuciła...no i ten chłopak się przez to powiesił.

Gość taaaaak
No to musiało być z nim coś nie tak, bo co to za powód, żeby się zabić?

ja tak pozatym nie lubie nie jasnych sytuacji faceci nie majacych odwagi byc szczerymi dlanas to potworne

Gość goeo23034
"W nerwicach pod fasadą smutku, kryją się często uczucia tłumionej nienawiści bądź urazy, trwające niejednokrotnie od lat dziecinnych, które na zasadzie psychicznego rezonansu za każdym razem odżywają, gdy tylko sytuacja aktualna choć trochę przypomina dawną sytuację urazową. I tak uczucia negatywne do zbyt surowego ojca, które musiały zostać stłumione z lęku przed karą, wracają z tą samą siłą np. wobec przełożonego, który staje się w ten sposób jakby figurą zastępczą ojca. Żal do matki, która była w subiektywnym odczuciu za mało czuła i troskliwa, wraca za każdym razem, gdy dany człowiek czuje się odtrącony przez otoczenie. Szuka on w otoczeniu matczynego ciepła, jakby chcąc wynagrodzić sobie jego niedostatek w dzieciństwie, a nie znajdując go, wpada w smutek, u którego podłoża leżą uczucia negatywne wobec frustrującego otoczenia" * - psychopatologia nerwic( A.Kępiński )