Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KuraDomowaModelka

Język francuski- czy przydatny??????

Polecane posty

Gość KuraDomowaModelka

Zastanawiam się nad podjęciem nauki francuskiego (znalazłam już nawet ciekawą szkołę przy uniwersytecie ) Bardzo podoba mi się ten język, znam osoby, które go potrafią ale to starsze osoby więc nie mam porównania, bardzo proszę napiszcie mi czy opłaca się pójść na naukę francuskiego??? cy ten język może się przydać czy też będę pózniej sama do siebie gadać :)

Gość nananananananana
francuski czyli oralny, gratuluje

Gość KuraDomowaModelka
a ja gratuluje idiocie który to napisał, na prawdę nikt nie wie???

ja zdawalam mature z jezyka francuskiego i przydal mi sie jak narazie tylko podczas wakacji we francji ale czasem gsy wpiszesz cv jeden wiecje jeyzk napewno bedzie to lepiej widziane wiec.... jezyk fajny mozesz sprobowac

Gość kjewhpisa;fh
każdy język może okazać się przydatny albo nie, zależy gdzie cię życie zaprowadzi. Ja znam angielski, niemiecki i rosyjski : niemieckiego używam na codzień, bo mieszkam w niemczech, angielski trochę przydaje się w pracy a rosyjski wcale, może tylko po to, by z jednym sąsiadem parę słów zamienić. wszystko zależy od okolicznosci.

Gość gość
Znajomość języków jest przydatna chociażby w życiu codziennym osobiście uważam, że francuski jest trudnym językiem, ale ja uczę sie go w Teddy School w Gliwicach i jakoś mi idzie

Gość gość
przydatny, ale wg mnie trochę jednak uczę sie go w teddy school gliwice, jest ok ale chyba na większe efekty trzeba poczekać, zresztą... ten akcent :) w każdym razie nauka jest przyjemna

Gość gość
przydatny :) Teddy School mnie o tym przekonało :)

Gość daria99999
Nie mogę się zgodzić że francuski to taki trudny język, mi się bardzo podoba, no może ciężko z wymową z uwagi na ich akcent, ale tak to nie miałam większych problemów na studiach, polecam przeczytać dla niepewnych http://atomicon.pl/francuski-we-francji-czy-w-polsce/

Gość gość
Przyda się. Na wakacjach we Francji. I tyle.

Gość gość
Reklamujecie się to nie zmyslajcie historyjek.

Gość lorka

A jaką szkołę polecacie jeśli chodzi o francuski? Bo ja mam właśnie zamiar się zapisać na kurs i sporo dobrego słyszałam o warszawskim Berlitz, bo mam kilku znajomych, którzy się tam uczą. No i mam po ją po drodze do domu, więc akurat 🙂 Co sądzicie?

myślę ze przydatny ale generalnie ciężki jest to język do nauki. ale warto wlasnie trafic na dobrego nauczyciela, ja takiego miałam w Pi School. wiele się nauczyłam i bardzo sobie chwalę tą naukę!