Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto zechce pogadać

kto ma dziecko w szkole na Wyspach?

Polecane posty

Gość kto zechce pogadać

bo moje właśnie zaczęło edukację i jestem lekko podłamana - całe mnóóóóstwo polskich dzieci! jak one się nauczą angielskiego, skoro bawią się głównie ze sobą i między sobą rozmawiają ?

Gość kto zechce pogadać
campari34 - dużo macie polskich uczniów w klasie? nie wiem co to będzie. u nas jest ich sporo na klasę, nie mówiąc o całej szkole:O

Gość Miwakoo
Ja mam dwoje w secondary

Gość Mimi czy ty na prawdę
kto zechce pogadać -a nie możesz zmienić szkoły dzieciom?Moje chodziły do szkoły gdzie była jedna Polka(od roku)bardzo nieśmiała i słabo mówiła po angielsku.Moje bardzo szybko opanowały mowe,ona przy nich tez zaczęła wiecej rozmawiac z koleżankami z klasy i dziś jest ok.Szkoły w których jest duzo polskich dzieci maja problemy z integracja i nauka tych dzieci.Wolniej ucza się angielskiego.Pomyśl o tym.

Moj syn chodzi do trzeciej klasy. W jego klasie jest jeden polski chlopiec. W szkole nie ma duzo polskich dzieci, zaledwie kilka na cala szkole. Dzieciaki mowia dobrze po angielsku, szybko sie ucza. Moj syn bez zadnego problemu juz rozmawia na luzie z kolegami z klasy.

Gość marrrgiettka
W szkole mojego syna byla tylko jedna Polka i szczerze mowiac mial przez nia duzo klopotow...nawet wsrod dzieci Polak Polakowi wilkiem.Po 3 miesiacach plynnie mowil po ang....mial podstawy z Polski...teraz zaczal college i nie ma tam ani jednego Polaka oprocz niego co bardzo nas oboje cieszy

Gość kto zechce pogadac
ja mieszkam w Irlandii i tutaj naprawdę tych polskich dzieci jest bardzo dużo:O moje zna podstawy angielskiego, tzn. dużo rozumie, zadaje proste pytania, zna nazwy wielu rzeczy, kolorów, liczy, zna litery itd. ale strasznie się boję, że nie będzie pracowało nad językiem mając tylko polskich kolegów... i w ostateczności nic z takiej nauki nie wyniesie. dodam, że nie mam możliwości przeprowadzki:O

Gość kto zechce pogadac
jak długo wasze maluchy uczyły sie angielskiego aby móc się prozumieć z tubylcami?

Gość Mimi czy ty na prawdę
Mieszkasz w republice czy w pólnocnej?Jeżeli nie masz możliwości zmienic dzieciom szkoły to poproś nauczycielke by Twoje dziecko nie siedziało z drugim Polakiem na lekcjach.To powinno pomóc.I nie martw się,zobaczysz jak szybko twoje dziecko opanuje mowe.Maks 3-4miesiące.Zbiegiem czasu bedzie coraz lepsze.Za dwa trzy lata bedzie mówic już z tutejszym akcentem.Moje sa tu trzy lata,i ktos kto nie wie,że jesteśmy Polakami jest w szoku jak się o tym dowiaduje./Są pełni podziwu dla dzieci.Bedzie dobrze.Tylko Ty nie okazuj leku bo tak nie pomożesz maluchowi.Bądz pozytywnie nastawiona to i dziecku będzie łatwiej.

Moj synek juz w pierwszej klasie opanowal jezyk. Jestem z niego dumna! Musial opanowac, w koncu nauczycielka mowila do klasy tylko w jezyku angielskim. Poza tym ja tez rozmawialam z synem po angielsku, duzo rozumial. On lubi sie uczyc, wiec teraz mowi juz idealnie. Tylko ten brudny, brytyjski akcent....

Gość yfeopanka
[zgłoś do usunięcia]Mayor of London "On lubi sie uczyc, wiec teraz mowi juz idealnie. Tylko ten brudny, brytyjski akcent...." Kobieto a jaki akcent ma byc w Wielkiej Brytanii?? Chinski? :D Ale rozumiem, ze tobie chodzi o akcent amerykanski ;-) Tez jest rozny w roznych stanach to raz a po drugie ogolnie amerykanski akcent jest strasznie pedalski :P Brzydki!

Gość mushka
moja corka poszla do high school, nie zna jezyka- tyle co z Polski przywiozla, w klasie nie ma zadnego polskiego dziecka, w calej szkole jest kilkadziesiat, ale malo maja ze soba kontaktu, pierwszy dzien - tragedia, dzis ma juz zaprzyjaznione kolezanki, przelamuje sie i zaczyna mowic, troche na migi, no i uczy je polskiego,haha, maja niezly ubaw, pozdr.

Gość Miwakoo
Moje dzieci tez sa jedynymi Polakami w szkole i swietnie się dogaduja po angielsku.Jak chodzili do primary tez w szkole nie było ani jednego polskiego dziecka co mnie osobiście bardzo cieszyło.szybko złapali język i wsród Anglików czuja się swietnie. W ogóle nie maja do czynienia z Polakami.

moja zaczyna szkole we wtorek - nie mam pojecia czy beda tam jakies dzieci polskie, chyba nie bo w mojej dzielnicy Polakow na palcach jednej reki mozna policzyc. Ale i tak to byloby bezproblemowe bo jej pierwszym jezykiem jest angielski - odkad zaczela mowic, mowi tylko po angielsku i na dodatek z tym "brudnym" angielskim akcentem ktorego tak zazdroszcza amerykanie .....

Gość stefaania
Ja nie mam jeszcze dzieci ale mieszkam na stale w anglojezycznym kraju. Jak bede miala dzieci bede mowic do nich po polsku...bo angielskiego naucza sie tak czy siak. Chcialabym zeby moje dzieci rozumialy np swoich dziadkow gdy beda ich odwiedzac w Polsce.

Gość Do Mayor
Wth?? Brudny brytyjski akcent? Trzeba było się do AMERYKI wyprowadzić czy cholera wie gdzie... A nie narzekać ... Ty major jednak jesteś glupiutka, z każda twoja wypowiedzią przekonuje się o tym jeszcze bardziej :p

Gość @ Dziewczyny i chlopaki
zapraszam na forum : http://www.mojawyspa.co.uk/forum nie ma to jak pogadac z ludzmi,ktorzy mieli te same problemy i pomoga nam je rozwiazac ;) W pazdzierniku w Londynie szykuje sie nastepne spotkanie forumowiczow !!

Gość etatowa podszywaczka84
Ja tez mysle ze angielski akcent jest brudny i troche chamski i co?Tez jestem glupiutka?Lecz sie kobieto na nogi bo na leb juz za pozno. lol

Gość tak na marginesie ,to
zna ktos "czysty" akcent? Akcent to akcent ,moze byc zly lub prawidlowy ale nie czysty lub brudny.

Gość A po polsku tez tak czysto
Potraficie? Wątpię ...

Czysty akcent to sie ma po czystej:p albo jak sie wcale nie mowi co to kurde ma byc czysty lub brudny akcent? To cholerni kolonizatorzy przybyli do ameryki i zaczeli pieprzyc swoim farmerskim wiejskim akcentem i zbezczeszcili piekny brytyjski jezyk, wiec kto tutaj komu nabrudzil? Lol:) A co do tematu: ja tam w szkole mialam polakow ale to samoluby byly, wiec to i lepiej,bo szybciej mi jezyk do glowy wszedl. Co za duzo polakow to niezdrowo:)

Gość Sasiadka ducha
Zdesperowana Domowa Żona -jest tu na forum temat-dzieci dwu języczne.Piszą mamy o swoich doswiadczeniach.Nie martw sie,mały sie nauczy:-) tylko mów do niego tylko po polsku.

hej moj syn rok temu poszedl do szkoly do 0 a teraz 1 klasa i pol roku przyswajal angielski i sie otworzyl a dzis czyli rok nauki smiga po angielsku MA 5 LAT :-)