Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edi...edi

Rodzice nie zgadzają się na Ślub...

Polecane posty

Gość edi...edi

Postaram się w skrócie opowiedzieć w czym tkwi problem... Jestem z moim chłopakiem od 5 lat (mieszkamy cały czas osobno, co zaczyna nas męczyć). Spędzam u niego weekendy (oczywiście bez wiedzy rodziców). Pół roku temu Robert mi się oświadczył, a za rok (półtora roku po zaręczynach) chcemy się pobrać. Jego rodzice bardzo nas wspierają, jednak moi są przeciwni. Za wszelką cenę chcą przeciągnąć ten termin o kolejny rok lub dwa twierdząc, że "jesteśmy za młodzi" i że "mam czas". Mam 21 lat, po Ślubie zostanie mi pół roku studiów, które na pewno skończę. Mamy stałe prace, które pozwolą nam wziąć kredyt na mieszkanie i się utrzymać. Już nie wiem jak rozmawiać z rodzicami, bo każda taka próba kończy się ostrą kłótnią. Dla mnie to bardzo przykre. Rodzice uwielbiają Roberta, darzą go pełnym zaufaniem, jednak mimo to przeciągają datę Ślubu... Może któraś z Was była w podobnej sytuacji i podzieli się dośwaidczeniami?

Gość całkowicie czarny kot
a slub jest wasz czy rodziców?

Gość bele de jour
chyba nie uwielbiają go tak bardzo skoro nie zgadzaja sie na slub

Gość baby są dziwne
Mają rację. Co ci się tak śpieszy do tych miodów? Pędzą coraz młodsi, niedojrzali do ołtarza a za parę lat - po rozwód.