Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0987654321234567890

okres co dwa tygodnie

Polecane posty

Gość 0987654321234567890

Witam, Może ktoś zna podobny przypadek do mojego. Już niemam pomysłów co z tym robić. Od pierwszej miesiączki mialam okres co dwa tygodnie, trwał ok 7 dni bardzo obfity, pozniej 14 dni przerwy. Po roku zaczęłam brać tabletki hormonalne mające regulować cykl. Byłam z tym problemem u wielu lekarzy, miałam robioną masę badań - wszystkie wyniki były w normie. Przez ok 7-8 lat brałam tabletki hormonalne, owszem regulowały mój cykl, ale bardzo niekorzystnie odbiły się na moim zdrowiu. Po ok 3 latach od skonczenia ostatniego opakowania, znów mam okres co dwa tygodnie, badania hormonów nie dały żadnego odbiegającego od normy wyniku. Po tylu latach włóczenia sie po gabinetach nie widzę szans na znalezienie odpowiedzi u lekarzy sami jak do tej pory nie wiedza co mi jest. Będę wdzięczna za każda odpowiedź związana z tematem.

Gość BiałaNiteczka
Zrozumiałam że po odstawieniu tabletek hormonalnych znowu tak jak na początku gdy ich nie brałaś - masz okres co 2 tyg. Jeśli tak, a wszystkie badania wychodzą ok. to może tak ma być. Czytałam kiedyś i to nie żart, że naprawdę bardzo rzadko, ale jednak zdarza się że okres może się pojawiać co 2 tyg. Tak po prostu już jest. Dziwię się tylko, że lekarze na to nie wpadli, skoro resztę (wszelkie choroby) wykluczają. Przecież powinni mieć taką wiedzę, ja to kiedyś wyczytałam w jakimś artykule, ale niestety nie pamiętam jakim.

Gość albooo
urodź dziecko i się unormuje, albo taka twoja uroda

Gość 0987654321234567890
Dzięki za odpowiedzi. BiałaNiteczka - tak po odstawieniu wrócił mi ten 2tyg cykl. Sama się zastanawiałam czy po prostu mój organizm nie jest tak skonstruowany. Z tym że w mojej rodzinie nie ma żadnego podobnego przypadku. Nie muszę chyba wspominać jak upierdliwe to potrafi być, pomujając juz fakt że tabletki zaczęłam brać bo się wykrwawiałam i miałam anemię.

Gość BiałaNiteczka
Bardzo Ci współczuję i wiem jakie to dla Ciebie "upierdliwe", w końcu też jestem kobietą. Bardzo możliwe że tak po prostu masz i tyle. Być może że faktycznie po urodzeniu dziecka coś się przestawi i będziesz miała 'normalne' cykle. Życzę powodzenia.

Gość 0987654321234567890
Może ciąża by była jakimś rozwiązaniem, z tym że nie planuję dzieci. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam:)