Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zana200

okres sie spóźnia :(

Polecane posty

Gość Zana200

W czasie stosunku pękła nam gumka, później miałam normalnie okres, test negatywny. Przedwczoraj robiłam test i też negatywny, a okres mi się spóźnia. Nie miałam regularnych okresów, ale denerwuje się, że nie dostanę. Czym to może być spowodowane? Wcześniej miałam 1 i 25 lipca i 17 sierpnia. Wzięłam kilka polopiryn, żeby przyspieszyć i nic :(

Gość emilka1888
poczekaj spokojnie i się nie denerwuj bo to nic nie da. jak piszesz testy były negatywne a okres może się spóźnić przez wiele czynników np stres pogoda zmiana klimatu. polecam gorąca kąpiel i zero stresu a okres na pewno się pojawi:)

Gość Zana200
Ostatnio okres miałam normalny, obfity ze skrzepami, więc w ciąży nie jestem, ale tak już bym chciała dostać tego okresu :(

Gość emilka1888
i dostaniesz na 100%:)

Gość Zana200
a Ty co kur.. prorok? skad mozesz debilko wiedziec ze dostane? rozumy wszystkie pozjadalas? idz umyj pipuche bo Ci jeeedzie az tutaj czuc!

Gość Zana200
ktoś się podszył :/

Gość Zana200
albo dobra przyznam się ,że nikt nie podszył się tylko na chwilę straciłam kontrolę nad sobą, ale tak bardzo się boję, że mogłam zajść, ze czasem jestem aż agresywna :/

Gość Nadzieja30
Zana200 nie martw się dobrze będzie :) Sama pisałaś, że masz nieregularne więc musisz jeszcze trochę poczekać, a nie zaszkodzi jak od czasu do czasu zrobisz test, wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz. A tak na marginesie to nie tak łatwo zajść w ciążę, wiem coś o tym :( Do gin też możesz się przejść :)

Gość Zana200
Ale możliwe żebym była w ciąży? Przecież miałam okres i te dwa testy negatywne.

Gość Malenka Zielona
Oczywiście, że jest zupełnie niemożliwym żebyś była w ciąży :) po pierwsze, nie tak łatwo w nią zajść. okres był - śluzówka macicy złuszczona i wszystko co w niej mogło się zagnieździć - również. Test negatywny, więc jeżeli dobrze go zrobiłaś, to oznacza, że nie ma HCG w ograniźmie. Cała lista argumentów za brakiem ciąży :) Po prostu musisz logicznie myśleć. A dla spokoju - ginekolog. Nie dziwię się, że brak okresu - denerwujesz się :)

Gość zana200
Boję się, że ten pierwszy test zrobiłam za wcześnie (2 dzień okresu), oj wiem, że jak jest okres to już test niepotrzebny w sumie, ale wolałam sprawdzić. A ten drugi to Bobo test i nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo tam pisało żeby uważać na pęcherzyk powietrza przy pobieraniu moczu na pipetkę, a ja chyba niedokładnie to zrobiłam. Oj już sobie wmawiam :( Mam nadzieję, że następnym razem jak będę robiła teraz to będę czekała na te dwie kreski, a nie odwrotnie :P A polopiryna to w końcu przyspiesza czy opóźnia okres?

Gość Malenka Zielona
Zależy od poziomu żelaza we krwi. Jeżeli jest go za mało, nie wpływa. Jeżeli jest w normie, przyspiesza. Ale ja bym się nie faszerowała. Lepiej weź gorącą kąpiel, napij się wina, ewentualnie jakiś sport wysiłkowy. Możesz też kupić w aptece Ziele Krwawnika (ok. 1,50 PLN) i zaparzyć z dwóch łyżeczek kubek. Gorzkie ale przyspiesza okres :) A jednocześnie łagodzi bóle nim spowodowane. Slyszałam jeszcze, że witamina C czasem przyspiesza. Ale to nie jest sprawdzona informacja.

Gość Zana200
Dostałam dzisiaj okresu :))

Gość fddd
szczęsciara! ja czekam juz 14 dzien ;(

Gość Malenka Zielona
Widzisz Zana?! :D Malenkiej Zielonej się słucha! :D Gratuluję okresu ^^

Gość Nadzieja30
No widzisz Zana200 mówiłam, że wszytko będzie dobrze :)