Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cookies

czy ktoś zwas sterylizował swoją suczkę? Jak to zniosła, szybko doszła do siebie

Polecane posty

Gość cookies

Napiszcie jak to było. Musze swoją wysterylizowac i strasznie sie martwie, jak ona to zniesie :(

moja zniosła dobrze,na początku była trochę ogłupiona po narkozie,no i musielismy pilnować żeby nie próbowała zrywać szwów,a robiła to mimo że miała na szyi kołnierz

Gość cookies
no ja tez mam owczarka niemieckego. Ale ma dysplazje stawów biodrowych i ciąża i poród mogą sie dla niej źle skończyć. Wiec musze, nie ma innego wyjścia :(

Gość sawjerrr
moja znajoma jak wysterylizowała swoją suczke to zrobiła sie szersza niż dłuższa poza tym sika jak pies :o serio

Gość cookies
martwię sie o nią, panikara ze mnie :(

Gość cookies
a co, dieta ma być jakaś inna?

Ja moją suczkę sterylizować byłam zmuszona. Jak dostała pierwszej cieczki to zaczęły jej wychodzić "na zewnątrz" niemal wszystkie narządy rodne, więc wszystko musiało pójść out albo uśpienie. Dochodziła do siebie kilkanaści dni. Dużo spała, chodziła w specjalnym kubraczku, żeby sobie szwów nie pozrywać, kołnierza nie miała. Potem było zupełenie okej. Na pewno nie jest osowiała, nie przytyła, bo dużo biega z nami i drugim psem :). Zadnych komplikacji po zabiegu, jest normalnym i wesołym psiakiem. Cookies, a ile ma lat Twoja suczka?

Gość cookies
tabou - moja sunia ma trzy lata. A twoja ile miała?

moja miala trochę ponad rok bo w tym czasie już dwa razy była w ciąży:O

Miała niecały rok.Jedyne co teraz mi się przypomniało to fakt, że tydzień po zabiegu miała problemy z nietrzymaniem moczu, ale dostała leki i przeszło bardzo szybko. To jeszcze całkiem młody pies, więc na pewno da sobie radę z Twoim wsparciem. Nie przejmuj się tak bardzo, na pewno wszystko pójdzie dobrze. Moja sunia też jest duża (to malamut), ale to raczej nie wpływa na samopoczucie po zabiegu. Wprawdzie dwa dni po zabiegu spędziała w klinice na obserwacji, ale lekarze mówili, że przede wszystkim spała. Musisz przygotować się na to, że spacery będą nieco uciążliwe, pies wolno chodzi, poza tym trzeba odganiać wszelkich apsztyfikantów, bo przez opatrunek będzie nieco bardziej wrażliwa niż zwykle :). Mieszkasz w bloku czy w domu?

Aha i ktoś wspomniał o diecie. My nic nie zmienialiśmy po zabiegu, nadal dostawała to samo co przed nim.

Gość cookies
tabou - dzięki z aodpowiedzi :) ja na szczęscie mieszkam w domu, wiec pies ma podwórko i ogród, ale tak ją nauczyliśmy, że mimo to musimy z nia wychodzić do pobliskiego parku. Obowiązkowo 2 razy dziennie, bo sie tego domaga :D Masz fajniutką rodzinkę, zazdroszczę :D

Dzięki :). Jakoś żyjemy w tej 8-osobowej rodzinie ;]. To dobrze, że mieszkacie w domu, nie będzie musiała schodzić po schodach itp. i zawsze może pójść do ogródka. Kiedy Twoja sunia ma zabieg? Będę trzymać kciuki

Gość cookies
termin jeszcze nie ustalony. Ale trzeba w końcu wziąc sie w garść i to zrobić :)

Pewnie, jak trzeba to nie warto odkładać. Piszesz, że wychodzicie pohasać z sunią, więc nie powinna mieć żadnych problemów z przytyciem po zabiegu. Życze powodzenia. Zapisze sobie ten temat. Mam nadzieje, że dasz znac po samym zabiegu jak psina to zniosła :)

Gość bardzo wazne
Ja swoja sterylizowalam za porada weterynarza, bo nie planowalam jej rozmnazac. Suczke sterylizuje sie najlepiej przed pierwsza cieczka w wieku ok 5 miesiecy. Po zabiegu pies jest otumaniony i napewno obolaly przez kilka dni. Moja wrocila do siebie bardzo szybko. Temperament i wyglad bez zmian :-), zmniejszone ryzyko raka.