Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukujaca pomocy.

POMOCY LICZE NA WAS !

Polecane posty

Gość poszukujaca pomocy.

W czasie okresu kochałam się z chłopakiem oczywiście z gumką i wszystko w porządku, dzisiaj mój 27 dc, normalnie cykle mam 29 dniowe, jednak zaniopokojona jestem dość dużą ilością białego śluzu przez cały cykl. Później się juz z chłopakiem nie kochałam, tylko raz wszedl bez gumku we mnie ale tylko na jedno wejście i to takie szybkie. o czym może świadczyć ta podwyższona ilość śluzu? Strasznie się denerwuje... Dzięki !

Gość aannnnnnnnnnnnn
Taka zwiekszona ilosc moze nie swiadczyc o niczym, albo np moze swiadczyc o infekcji. Jesli cie to bardzo niepokoi to dla spokoju idz do lekarza. Na moje oko ciąze jest raczej mało prawdopodobna. Zawsze mozna zrobic test i bedziesz miec pewnosc zamiast sie zastanawiac

Gość Malenka Zielona
Przyjrzałaś się temu śluzowi? U mnie był pierwszym sygnałem grzybicy pochwy. Potem pojawiło się lekkie swędzenie i takie grudni w śluzie. Ale to dopiero po miesiącu własnie. A jak na moje ciąża wykluczona :) Skoro masz takie regularne cykle, to mała szansa, żebyś zaszła podczas okresu :)

Gość poszukujaca pomocy.
cykle od chyba 3-4 miesiecy mam równo co 29 dni. Seks był z gumką i bez wytrysku we mnie. A co do tej grzybicy, pojawił się wtedy u CIebie normlanie sluz płodny bo jakoś tak go nie zauważyłam. Tzn ogólnie śluz pojawił sie wtedy kiedy zaczynały mi się dni płodne. Później tylko dwa dni suche i znów to samo...

Gość Malenka Zielona
Owszem, miałam normalnie zróżnicowany śluz - płodny, potem nie było go prawie wcale (należę do tych kobiet, które nigdy nie mają całkowicie suchych majtek x), a potem okres i znów wszystko od początku. A po okresie zaczęła się ta właściwa grzybica. A przed nią, było wszystkiego po prostu dużo więcej :) A wiesz, całkiem możliwe, że zupełnie nic Ci nie dolega, i po prostu zmieniła się trochę konfiguracja hormonów :) mógł wpłynąć stres czy zmiana klimatu, a może nie być żadnej wyraźnej przyczyny. i ku temu bym się skłaniała :)

Gość poszukujaca pomocy.
dziękuje CI bardzo! w takim razie czekam na okres, który mam nadzieje się pojawi :)

Gość Malenka Zielona
Oczywiscie, że się pojawi :) A czekanie na niego i denerwowanie się sprawi, że się przesunie. Mówi się że dopiero 6-dniowe przesunięcie jest podejrzane ^^ Zrób ewentualnie test w pierwszy dzien spodziewanego okresu, ale jak na moje, strata kasy wyłącznie :) A jak chcesz przyspieszyć: polecam gorący seks(od biedy inne zajęcie wymagające dużego wysiłku, ale jak wiadomo, żadne inne nie jest równie przyjemne :D), równie gorącą kąpiel i wino ;) Ewentualnie kup w aptece(1,50PLN) i zaparz Ziele Krwawnika :) bywa, że pomaga przyspieszyć okres.

Gość poszukujaca pomocy.
mam kwiat czarnej malwy czy coś takiego. :) nie no czekam do czwartku na okres narazie, później gorąca kąpiel ewentualnie jakaś polopirynka

Gość Malenka Zielona
I bardzo dobrze ^^ W takich wypadkach najlepiej sprawdza się logika :)

Gość poszukujaca pomocy.
uff, dzięki serio, dzisiaj chyba się położe bo taki stres nic nie da !

Gość Malenka Zielona
Jasne, że nic nie da :) niepotrzebne szarpanie nerwów. Wiem co to znaczy, sama niedawno przechodziłam ;) Idź spać i wypocznij ^^ W końcu żeby dostać okres trzeba nabrać sił XD

Gość poszukujaca pomocy.
jeju, mam jakiś dziwnie mocno pachnący ten śluz! nie wiem co się dzieje! Cholernie się boje że jakimś dziwnym trafem jestem w ciąży. Wsumie sutki mnie nie bolą, wymiotować też mi się nie chce, ale mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu.

Gość Malenka Zielona
Masz dziwne odczucia, bo cały czas się zastanawiasz :) Normalnie nie zwracasz na swoje podbrzusze uwagi. Teraz tak, więc Ci się wydaje, że coś się dzieje. A jak dokładnie pachnie ten śluz?

Gość poszukujaca pomocy.
nie wiem jak to opisać, kurdę ale ma intensywny strasznie zapach... i wsumie do południa zero tego śluzu, a jakoś tak dopiero koło 18 pojwiło się go więcej...

Gość Malenka Zielona
Ale co dokładnie przypomina Ci ten zapach? Bo jeżeli drożdże, czy coś pachnące jakby owocowo, to to może być grzybica. Jak tak jakby rybą, to najprawdopodobniej infekcja bakteryjna. Jeżeli to się zacznie powtarzać, to Cię nie chcę martwić, ale chyba się bez ginekologa nie obędzie. A ciążę wybij sobie z głowy, Kochana ;)

Gość poszukujaca pomocy.
Boże naprawdę te ostatnie słowa cholernie dodają otuchy ! Nie no u ginokologa byłam już kiedyś wiec jak będzie trzeba to pójdę, i to nie jest dla mnie problemem :) ale czy podczas jakiejś bakterii albo grzybicy nie swędziało by mnie? A mnie zaswędzi raz na jakiś czas..

Gość Malenka Zielona
Niekoniecznie musi swędzieć :) Możesz mieć infekcję/grzybicę o łagodnym przebiegu. Zwykle śluz przy jednym bądź drugim zmienia kolor. Przy grzybicy są takie grudki, jakby sera w śluzie. Objawów w ogóle jest sporo i nie wszystkie muszą występować na raz. Ja miesiąc miałam upławy i nie wiedziałam o co chodzi i dopiero potem zaczęło swędzieć. Więc ja bym stawiała na coś takiego. Aczkolwiek lekarzem nie jestem i tylko ginekolog prawdę Ci powie :D A przy okazji, upewni Cię, że żadnej ciąży nie ma :) W końcu jest specjalistą ;) Przy czym też nie wpadała bym w panikę ^^ Może to hormony i ten śluz jest jednorazowy? Musisz się obserwować :)

Gość poszukujaca pomocy.
mam nadzieję, czekam na okres i jak się nie pojawi (wypluć, bo musi się pojawić) zacznę się denerwować!

Gość Malenka Zielona
Pojawi się, pojawi ;) Z nim jak z facetem, trochę trwa zanim dojdzie, a jak się denerwujesz to mu ciężej idzie :D

Gość poszukujaca pomocy.
hahahaha :D co racja to racje. Kurdę a jakie ma się objawy na początku ciąży? jakieś gazy? wzdęcia?

Gość Malenka Zielona
Tyle ile kobiet tyle różnych zestawień objawów :) A wzdęcia bardzo często pojawiają się przy długotrwałym stresie ;)

Gość poszukujaca pomocy.
ah ah ah, kurdę dlaczego nie można stwierdzić zaraz po stosunku czy jest się w ciąży czy nie? jakimś magicznym urządzeniem? :(

Gość Malenka Zielona
Wiesz, wtedy parę sępów emocjonalnych krążących po internecie nie miało by pożywki w postaci zestresowanych niepewnościa kobiet x)

Gość poszukujaca pomocy.
ale pewnie sama wiesz jakie to okropne uczucie dla dziewczyny !

Gość Malenka Zielona
Oh, jasne, że wiem! Cały poprzedni miesiąc spędziłam przetrząsając sieć w poszukiwaniu wszelkich informacji. Począwszy od wsparcia dla samotnych matek na RU486 skończywszy x) Ale jestem po 4 testach negatywnych (różne firmy), dostałam bardzo obfity i długi okres, codziennie obserwuję zmiany szyjki macicy. I jestem pewna, że nic z tego, na szczęście :) Dlatego teraz piszę innym żeby się nie martwiły na zapas, bo nie ma sensu :)

Gość poszukujaca pomocy.
moge spytać ile masz lat?

Gość Malenka Zielona
Mozesz :D i pewnie się uśmiejesz, albo wkurzysz, że jestem za młoda na wszystko powyższe xD zarówno czyny jak i słowa ^^ 18 skończone w marcu :)

Gość poszukujaca pomocy.
yhyym :) czyli się uczysz :) Nie mam sie o co wkurzyć? Bardzo dodajesz mi otuchy. Wsumie nie było seksu ani wytrusku, a przecież przejechaniem penisem po pochwie nie może dojśc do zapłodnienia, praaawda?

Gość Malenka Zielona
No jasne, że nie x) Musiał by to być jakiś nie wiadomo jaki fuks. Bo przecież dostałoby się ich bardzo mało jeżeli liczyć ejakulat. a biorąc pod uwagę kwaśne środowisko i to, że to kawał drogi dla takiego plemnika, to szanse stają sie zerowe ;)

Gość poszukujaca pomocy.
Kurdę jakoś tak mi dziwnie się zrobiło, jutro powinnam dostać okres, pojawił się znów śluz, rano temp. 36,8 a teraz 37,7 wsumie dopiero do domu wróciłam i zmierzyłam, ale wydaje mi się że to dosyć wysoka tempoeratura...