Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anniaia

pleśniawki u noworodka

Polecane posty

Gość anniaia

witam! czy ktoraś z was ma dzidzie ktora ma/miała pleśniawki na jeęzyku?jak to wyleczylyscie? bo ja bylam u lekarza i wypisala nystatyne w roztworze;) a wy jak ;leczyliscie? wyrzuciliscie wszystkie smoczki /butelki czy jak??? czy wystarczy wygotowac?

Gość kup sobie książkę
o pielęgnacjo noworodka. Jak lekarz przepisał nystatnynę to znaczy, ze masz ją stosować. Co ci lekarz powiedział o smoczkach? Ja niczego nie wyrzucałam. Wygotowałam wszystko. Smoczek zanurzałam w nystatynie i dawałam dziecku do ssania.

Moje dziecko co prawda nigdy nie miało pleśniawek, ale ja nigdy nie wygotowywałam butelek i smoczków tylko wyparzałam:o

Gość znalazla się jakaś
podobno pieluchą z kapieli walczy się z tym dziadostwem. siostra mi powiedziała, która ma 3 dzieci;) mój mały na szczęście nie miał pleśniawek

Gość lopae
prawdopodobnie nic nie pomoże. chyba to dziecko umiera i gnije za życia. musisz się przygotować na najgorsze, bo w tej chwili na pochówek czeka się kilka dni :( świeć panie nad jego duszą. zapalmy świeczkę {^}{^}{^}{^}{^}{^}{^}{^}{^}{^}{^}{^}{^}{^}{^}{^}

Gość Możesz podać...
Owiń pieluche tetrowa zwilżoną w przegotowanej wodzie na palec i delikatnie przetrzyj nią dziecku jamę ustna. dziecko nie bedzie tego lubiało, ale to pomoże. Rób tak po każdym karmieniu, bo resztki pokarmu sprzyjaja powstawaniu pleśniawek.

Gość Możesz podać...
lopae- mam nadzieję, ze ty dziecka nie masz...

Gość huio[
musisz mu napchać do paszczy papieru toaletowego zwilżonego spirytem, a potem całego potworka owinąć szczelnie stretchem. nie wolno zostawiać dziurek do oddychania!!!

Gość lopae
nie mam. no i co? i nie będę mieć zbędnego balastu w postaci wrzeszczącego i zasranego bachora przez przypadek nazywanego dzieckiem :classic_cool: