Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kituniaaaaaaaaaa

co to moze byc?

Polecane posty

Gość kituniaaaaaaaaaa

dziewczyny slychajcie moj chlopak od jakiegos czasu caly czas ma rozwolnienie, ale to takie, ze az mu bulgocze w brzuchu. Dostal skierowania na badanie gastrologie i usg, ale usg dopiero jutro a gastroskopia za miesiac bo sie maszyna zepsula:/ szok:/ powiedzcie co moge zrobic? moze testy alergiczne? sama juz nie wiem co robic, cale noce ni9e przesypiamy...

Gość kituniaaaaaaaaaa
dostał taką sraczkę,że osrał mojego psa

Gość jakaśtakaswoja
Jeżeli ma jutro usg to niech pamięta o przygotowaniu. 3 razy dziennie po 2 tabletki espumisanu , bardzo lekka kolacja i do badania na czczo.

Gość kituniaaaaaaaaaa
oooo dzieki:) wiesz, nawet nie mowili o tym , ze trzeba na czczo... ale w sumie moze to normalne:) boze miesiac mamy czekac na ta gastroskopie, jak zyc przez ten miesiac?

Gość mezon
może gdzieś indziej bedą krótsze terminy a od kiedy to trwa?

Gość kituniaaaaaaaaaa
to już trwa od 8 lat

Gość kituniaaaaaaaaaa
hmmm w sumie to zawsze mial wrazliwy zoladek i czesto mial rozwolnienie, ale teraz od tygodnia jest to nie do zniesienia. Poprostu kiedys nie robil normalnej kupy tylko zadka(przepraszam, ale musze to jakos wytlumaczyc:) a teraz jest to bardzo nasilone co chwile musi latac do lazienki, dostal jakies leki, w poniedzialek tydzien temu byl u lekarza.a wczoraj skonczyl brac te leki no i dzisiaj w nocy znowu sie zaczelo. Tak mu sie przelewalo w jelitach ze az ja sie budzilam:( szukalam w innych miastach, najszybciej jest na poczatku pazdziernika:(

Gość kituniaaaaaaaaaa
bardzo prosze o nie podszywanie sie:) a Tobie podszywie zycze aby Ciebie tez to spotkalo:) pozdrawiam:)

Gość kituniaaaaaaaaaa
czy jak bede mu walic konia to mu przejdzie sraczka?

Gość kituniaaaaaaaaaa
oby tobie nie przeszla podszywie:)

Gość mezon
jak by za tydzien nie przeszło to chyba najlepiej zgłosić się do szpitala bo i tak nie wiadomo czy jakies inne badania nie są potrzebne.A gorączke ma?

Gość kituniaaaaaaaaaa
nie ma raczej, rano nie zdazylismy zmierzyc, ale jest wykonczony... do tego naprawde staralam sie go przez caly tydzien zdrowo karmic i lekko... no i bylo ok dopoki nie skonczyl lekow:(

Gość nie wieeeemm
ale niech pije dużo wody, bo sie moze odwodnic. i coscie sie tak na gastrologie i usg? przecież taka sraczka to moze byc naprawde wszystko. morfologie moze na początek zrobcie i tam to wyjdzie :o

Gość kituniaaaaaaaaaa
czy możemy uprawić seks w takiej sytuacji?

Gość mezon
nie warto robic testów alergicznych to może być spowodowane jakąś bakterią albo jakiś stan zapalny trzustki czy innego narządu.

Gość mezon
tak morfologie warto zrobić zwłaszcza OB,morfologie ogólną z rozmazem.

Gość kituniaaaaaaaaaa
tez myslalam o morfologii, wiecie , jest taka bakteria nazywa sie helio bakter i ona cos tam tez takiego powoduje, tylko wiecie nie chcialabym byc madrzejsza od lekarza, a on nic takiego nie zalecil:(

Gość jakaśtakaswoja
heliicotest robi się z krwi pełnej a nie z EDTA (morfologia)

Gość mezon
a jaki antybiotyk przepisał?

Gość jakaśtakaswoja
Zresztą jeśli chcecie to idźcie do pierwszego z brzegu laboratorium i zróbcie badania. Za morfologię zapłacicie do 10zł

Gość a ile kosztuje
test na helicobacter? wie ktoś? p.s campari ma rację, po co mu gastroskopia?:O tylko kolonoskopia!

Gość kituniaaaaaaaaaa
wlasnie nie pamietam antybiotyku, napewno stoperan kazal brac a tego drugiego nie pamietam. juz nawet wegiel nie pomaga... wiesz to nie tylko chodzi o bulgotanie, mowi ze caly czas czuje ze cos mu siedzi na zoladku, tak jakby zbiera go na wymioty... zawsze mial wrazliwy zoladek:( a z drugiej strony zobaczcie, no skoro lekarz przepisal te badania, to ja sie nie znam czy sa potrzebne czy nie, ale macie racje morfologie tez zrobimy:) a to helio bakter chyba ze 20 zl

Gość a ile kosztuje
musze zrobić helicobacter:O to powiedzcie lekarzowi, ze chcecie skierowanie na kolonoskopie i łaski nie robie :O ja miałam tak, ze od jakiegos miesiąca miałam codziennie biegunke, ale nie miałam takicg bóli jak Twój facet po prostu sraczka:p jak poszłam do lekarza (a mam 22 lata) to od razu sama dała mi skierowanie, powiedziałam ze to nie dobrze i w takiej syt. jak częste biegunki czy zaparcia to kolonoskopia to konieczność!

Gość a ile kosztuje
a i napisz kochana ile czekaliście na usg ?

Gość mezon
niech pije dużo mięty a krew w kale jest? najprawdopodobniej jest to jakieś zatrucie ale nie wykluczone że problem z trzustka czy wyrostkiem

Gość kituniaaaaaaaaaa
ne on boli nie ma... na usg czekamy 1,5 tyg, na gastro tydzien mialo byc ale maszyna sie zepsula i jest miesiac:)

Gość kituniaaaaaaaaaa
krwnie ma, kurcze mezo ale zatrucie tak dlugie i czeste??

test na heliko zakupisz w aptece za 5 zł zrobisz sobie sama w domu a u twojego faceta kolonoskopia pewna