Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ollllllo

soczewica- jakie danie?

Polecane posty

Gość ollllllo

witam, mam dzieciaczka alergika, chcialam mu sprobowac dac soczewice i powiem szczerze, ze pojecia nie mam jak to zrobic, moja wiedza konczy sie na tym zeby ugotowac:), pomozecie?

Gość swderftgyui
ja jestem na diecie odchudzającej i gotuję sobie soczewice jako dodatek do piersi z kurczaka i surówki :) Tak jak ryż czy kaszę :) Soczewica zielona bardzo mi smakuje. Jeszcze widziałam czerwoną w paczuszce ale tej nie jadłam

Gość jaknajbardziej
mozna zrobic pycha zupe z soczewicy czerwonej-szybciej sie gotuje niz zielona i jest bardzo smaczna. polecam

myślę ze spokojnie mozesz zacząć od zupy z soczewicy. ewentualnie ugotowac soczewice jak groszek, na "jarzynkę" do obiadu, i wymieszac z jakimś mięskiem. http://www.gotujmy.pl/tagi/przepisy,soczewica,h0/ - tu masz pomysły na dania, zaadaptuj sobie jakieś do swoich potrzeb :) (jakby nie wchodził adres to skasowac spacje...)

Gość soczewica_mniam
no to ja Ci dam przepis na kotleciki: gotujesz soczewicę(obojętnie którą), jak już się ugotuje to mieszasz ją albo najlepiej zblenderować z żółtkiem, płatkami owsianymi(można też z bułką tartą ale płatki są lepsze)pietruszka(góra, nie korzeń)cebulką którą wczęsniej usmażyłaś na patelni, i robisz z tego kotleciki potem obtaczasz w bułce tartej i smażysz. pyszne i zdrowe!

Gość xxxxxxyyy
Mam dwa przepisy dla dzieci z soczewica (choc przy alergii nie wiem czy sie przydadza) - bierzesz wloszczyszne , slodkiego ziemniaka, soczewice - kroisz wrzucasz na oliwe z oliwek - krotko podsmazasz dodajesz przecier pomidorowy , wode i gotujesz ok 30 min 9w orginale byl bulion zamiast wody) - moja uwielbia. drugi - wolowina mielona, soczewica czerwona, sloki ziemniak, pomidor, cebula, ryz , rodzynki i mango - kroje warzywa w kostke wrzucam na wrzatek (dla straszych podsmazam na patelni i dusze) i gotuje, przyprawy to - czosnek i odrobina curry, pod koniec gotowania dodaje mango - pyszne.

Gość ollllllo
dziekije dziewczyny, jestescie niezastapione!!!