Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość golciaa

czy lek Nimesil jest bezpieczny?

Polecane posty

Gość golciaa

czy nie ?

Gość golciaa
proszę o poradę jeśli ktoś wie

Gość vifiona
ja stosowalam.nicmi sie nie stalo.polecam przeczytanie ulotki informacyjnej

Gość golciaa
znam wskazania ,skutki uboczne i ogolne ulotke na pamiec ,ale boje sie wziac tego leku bo nigdy nie mialam go przepisanego

Gość golciaa
tylko teraz pierwszy raz wiec sie obawiam np wstrzasu anafilaktycznego

to zakezy, dla jednych nie jest dla innych tak. skad mamy wiedziec na co chorujesz? moze masz jakies przeciwwskazania??ja biore nimesli ale przy bardzo wysokiej goraczce albo migrenie, ale jak juz nie moge wytrzymac bo to dosc mocny lek, no i nie wskazany dla dzieci!!!

Gość Zygigi
Uważajcie na ten lek!!! Moja żona wzięła o 14:00, a później o 21:00 kolejny raz (wg. zalecenia lekarza). Po 2 godzinach pojawiły się drgawki i uczucie przerażającego zimna. Po zmierzeniu się temperatury okazało się, że jest 36,6 st., jednak po paru chwilach było już 38,6 st. Poszła do ubikacji zrobić siku, później drgawki minęły jednak temperatura dalej trzymała. Po jakimś czasie pojawiły się bóle brzucha. Dzwoniła do lekarza. Kazał on odstawić ten lek. Wrócić do lekarstw, które stosowała zwykle podczas bólów. Oprócz tego jest przeziębiona. Czytałem, że ze względu na to że lek powoduje dużo skutków ubocznych został wycofany z Hiszpanii i jeszcze jakiegoś kraju. W Polsce natomiast występuje jako lek, uwaga innowacyjny. Jak zwykle wszędzie wycofują, a u nas wprowadzają. Nie ma jak Polska. Porażka...

12:36 [zgłoś do usunięcia] golciaa znam wskazania ,skutki uboczne i ogolne ulotke na pamiec ,ale boje sie wziac tego leku bo nigdy nie mialam go przepisanego" Lepiej zastosuj to co polecam:O.Napisz na co to bierzesz to może znam coś skuteczniejszego :classic_cool:.

Gość jgtpmpd
sikalam po tym na bordowo a poza tym nie rozumiem stwierdzenia ze to taki silny lek. na mnie w ogole to to nie dzialalo, szajs jakis.