Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lampa ogrodowa

w jakim zawodzie powinnam szukać pracy? i jak bardzo jest ze mną źle??

Polecane posty

Gość lampa ogrodowa

mam 26 lat, wiem, że niektórzy w tym wieku, mają już doświadczenie w kilku pracach. mnie niestety rodzice nie byliby w stanie posłać na studia, więc postanowiłam na 2 lata wyjechać za granicę by móc po powrocie przenieść się do miasta na studia. czas na obczyźnie starałam się efektywnie wykorzystać: zdobyłam 2 certyfikaty językowe. pokrótce o mnie: - 26 lat, technik ekonomista, licencjat z Finansów i Rachunkowości, - jęz. niemiecki - poziom c1 (średniozaawansowany), jęz. ang - poziom podstawowy (ale mam w planach poprawić się), - dośw. w pracach dorywczych: na własny rachunek sprzedaż internetowa, w międzyczasie pomoc w restauracjach i biurowo administracyjne (niestety nieudokumentowane), - prawo jazdy B oraz dobra obsługa komp., int. mnie praca gł. w recepcjach, sekretariatach, obsługach klienta, czy mam jakieś szanse? czy to nie na moje nogi?

Gość lampa ogrodowa
może ktoś pracuje w takim charakterze i napisałby jakie ma kwalifikacje? i jak taką pracę zdobyć?

Gość lampa ogrodowa
up:)

Gość nytyr
ja szukalam pracy w recepcji, a tam wszedzie wymagane doswiadczenie... gdzies chyba musze takie zdobyc? od razu chca dos. i Bog wie czego i to za 1500 max.

Gość lampa ogrodowa
tak, z tym dośw. się zgadza... jakby ciężko było poświęcić parę dni na przyuczenie :O:O i zyskać oddanego pracownika:P tak ciężko odbierać telefony, umawiać terminy, obsługiwać fax?

Gość lampa ogrodowa
?

Gość lopae
w klubie nocnym w Hamburgu:classic_cool:

Gość magda nie byc taka madra
oj zdziwilabys sie lampa. Pracodawcy maja takie wymagania, ze glowa boli. ja mam lepsze wymagania od ciebie,a pracy w biurze szukalam ponad rok ;/

Gość do autorki problemu
lampo ogrodowa W książce Haliny Fuchsel jest napisane, że jeżeli ktoś posiada duże umiejętności, ale ma małe doświadczenie to powinien wybrać funcjonalny sposób pisania CV. Czyli: w kwalifikacjach zawodowych piszesz np.: - biegła znajomość języka... - zorganizowanie i prowadzenie sekretariatu - praca z komputerem - pisanie na maszynie - podstawy prawa i rachunkowości - organizowanie pracy sobie i innym - bezkonfliktowa praca w zespole - nawiązywanie kontaktów z otoczeniem - prawo jazdy w osiągnięciach np.: - łączenie studiów zaocznych (średnia ocen) z pracą (lata pracy) - certyfiaty - dyplom technika ekonomisty (z jaką oceną) - w jakich latach zdobyty w doświadczeniu zawodowym: - no tu wpisujesz to co masz udokumentowane :) w wykształceniu: - wpisujesz szkoły, kursy, szkolenia + daty

Gość do autorki problemu
Myślę, że to dobry sposób na przedstawienie tego co potrafisz.

Gość do autorki problemu
Zapomniałam - tytuł książki to "Sekretariat, czyli centrum informacyjne firmy".

Gość lampa ogrodowa
mam bardziej klasyczny układ CV: dane osobowe edukacja języki obce kwalifikacje zawodowe (i tu mam to co u Ciebie jest w osiągnięciach i kwalifikacjach) zainteresowania dośw. zawodowe to gł. sprzedaż + kontakt z klientem, ale to na własny rachunek i na małe kwoty, więc nie w formie działalności a pomoce nie są udokumentowane, więc działu dośw zawodowe nie mam, natomiast o cechach osobowych piszę w Liście Motywacyjnym, nie wiem czy w Cv pisze się o takich rzecach jak organizacja, życzliwość itp.

Gość do autorki problemu
Możesz oczywiście wybrać CV jakie uważasz za stosowne. O danych osobowych i zaintereowaniach nie wspominała, bo to oczywiste, że muszą być zawsze wpisane. Możesz też stworzyć dodatkową rubrykę - np. umiejętności - i w niej wpisać, że jesteś życzliwa, zorganizowana czy tak jak pisałam wyżej - bezkonfliktowa, łatwo nawiązująca kontakty itp.

Gość do autorki problemu
Czy "dodatkowe umiejętności"... coś takiego.

Gość lampa ogrodowa
dziękuję za odpowiedź, parę z tych zwrotów na pewno wykorzystam, niemniej, chodzi mi o to, czy nie mam za małych kwalifikacji/doświadczenia/wykształcenia by składać CV w recepcjach, sekretariatch itp.

Gość do autorki problemu
Na pewno masz za małe doświadczenie, ale i tak warto próbować. Piszesz, że masz licenjat, certyfikaty językowe, obsługujesz komputer i pewnie inne urządzenia biurowe, więc to też nie jest tak, że zostajesz z niczym. A jesteś zarejestrowana w PUP? PUP czasem organizuje kursy - również te, które przygotują cię pod kątem pracy w sekretarcie itp.

Gość rodzina ach rodzina
bez rodziny świat sie kiwa i brak pracy

Gość lampa ogrodowa
dziś byłam zasięgnąć info w Pupie rejestruje się w czwartek, bo jutro nie przyjmują Klientów. chcę się starać o staż - wiem, że takie przysługują w formie przygotowania zawodowego do 27 lat, jeśli nie minął rok od ukończenia studiów (lic lub mag.) - a u mnie tak jest.

Gość lampa ogrodowa
:)

Gość jhvhgfchfjknmjk
w sekretariacie to zalezy jakiej formy niektore wymagaja duzegp doswiadczenia oraz znaomosci j obcych, wyksztalcenia. Ja pracowalam w firmie w ktorej by byc sekretarka wystarczy ogolniak skonczyc buahaha na szczescie ja mialam studia skonczone:P

Gość lampa ogrodowa
a jak zdobyłaś tę pracę? jak się dowiedziałaś o tej ofercie? ja odp. na ogłoszenia i wiem, że to zły sposób, bo zawsze jest multum chętnych i przegrywam z tymi co pewnie dośw. mają:). niestety, nie mam znajomości, tak więc musze poradzić sobie sama

Gość lampa ogrodowa
:)