Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daria882

Głodówka

Polecane posty

Głodówka oczyszczająca, czyli czas który dajemy organizmowi na pozbycie się toksyn. Co sądzicie o głodówkach? Właśnie takową rozpoczęłam:)

Gość falka.
wspaniała sprawa, lecz jeśli chcesz się tak odchudzać, to musisz bardzo uważać przy wychodzeniu. Mi niestety sie nie udało i przytyłam prawie tyle samo. Ale nie żałuję, poprawiła mi się cera, samopoczucie, chciałabym to powtórzyć.

Gość ,...,,,;;;;;;;;;;..
tez za pare dni rozpoczne, jak sie do swojej przygotowalas? co jadlas przed glodowka? jakie produkty odrzucilas? ile dni przewdujesz? 2 tygodnie czy 10 dni?

Gość falka.
tak z dwa tygodnie wcześniej przestałam jeść nabiał, mięsa w oglóle nie jem, właściwie głównie sałatki, jakaś soczewica, ryż, czasem rybę. Potem 10 dni głodówki, ale myślę że warto więcej, mi rodzina niesety nie dała. Ale wychodzenie zepsułam dokumentnie, aż do teraz jestem zła na siebie. A robiłam całkiem niedawno, w sierpniu, więc następną przewiduję jakoś za miesiąc czy kilka.

Gość ,...,,,;;;;;;;;;;..
a czy wazne jest to by sie dobrze przygotowac do tej glodowki? np. gdybym nie zrezygnowala z nabialu ani miesa?

Gość falka.
Myślę, że ważne, jeśli Ci zależy na oczyszczeniu. Nabiał zostawia na ściankach jelit nalot, który bardzo trudno usunąć, dlatego ważne też są lewatywy. Jeśli nie chcesz mieć w początkowej fazie wysypu pryszczy i okropnego samopoczucia związanego z detoksykacją, no i skracają czas oczyszczania, pomaga to bardzo organizmowi. Mięsa też lepiej nie jeść ze względu na te wszystkie świństwa, antybiotyki, hormony, które pchają zwierzętom. Może jeśli masz dostęp do jakiegoś ekologicznego mięcha to by nie zaszkodziło, ale nie wiem, ekspertem nie jestem xF Mi takie oczyszczanie na wszystko pomogło właściwie, nawet pocić się całkiem przestałam niemal, a wcześniej miałam z tym problemy. Szkoda, że na bezsennośc nic nie dało

Gość ,...,,,;;;;;;;;;;..
hmm mam tradzik :O wiec musze uwazac. a co z lewatywami? konieczne? :O

Gość falka.
na trądzik głodówka powinna pomóc, chociaż kosmetyki też są ważne, na trądzik najlepsze z kwasami. A lewatywa to nic strasznego, da się przeżyć, tylkow aptece musisz kupić sprzet, kolo 20 zł. A oprócz lewatywy, bardziej działającą, ale też nieprzyjemną metodą jest sznnh prakszlana, ogólnie polega na naprzemiennym wykonywaniu zestawu ćwiczeń i piciu szklanki słonej wody, oczyszcza cały przewód pokarmowy nie tylko jelito grube. Ja robiłam najpierw lewatywy koło tygodnia podczas przygotowania, potem tą indyjską metodę i woda całkeim czysta ze mnie leciała, no i najważniejsze ominęły mnie wszystkie przykre niespodzianki podczas głodówki. Ważne by oczyścic jelita, bo wtedy organizm może od razu zabrać się za resztę ciała, krew.

Gość falka.
poczytałam po prostu dużo na temat głodówek i zrobiłam taki trochę eksperyment na sobie, myślę że udany, oprócz wychodzenia niestety. Książka Małachowa "lecznicza głodówka'' całkiem fajnie opisuje wszystko

Gość ,...,,,;;;;;;;;;;..
o matko. chyba malo wiem na ten temat... wiec popytam jeszcze ;) o tych lewatywach poczytam jeszcze. a co to za metoda z woda i sola? gdzie mozna o tym poczytyc? i co mas zna mysli piszac 'przykre niespodzinaki podczas glodowki"? :D nie strasz mnie:P

Gość falka.
ja robiłam według tego opisu http://feniks.abcdziecka.pl/blog/?page_id=2 z tym że tam piszą, że koło 1h, mi to zajęło pół dnia, więc nie sugeruj się tym czasem trwania bardzo W sensie, kiedy nie oczyścisz dobrze jelit, chodzi o to że jak to wszystko zalegnie na 10 dni powiedzmy, zgnije, organizm wchłonie na początku jeszcze większą ilość toksyn, mogą więc wystąpić objawy zatrucia, wysypki, jakieś inne paskudy. Dlatego myślę że ważne te lewatywy i przygotowanie, mi to nawet pasowało, bo lubię się tak sterylnie czuć, dlatego już bym chciała nową głodówkę rozpocząć, ale zdaję sobie sprawę że tak często znów nie można, bo metabolizm można sobie spowolnić, lepiej raz, a długą, myślę http://z1.przeklej.pl/prze1556/5b4ec3b700212e4f4aa203ca/malachow-g-p-lecznicza-glodowka-1996-doc tu ta książka, jakbyś chciała poczytać

Gość ,...,,,;;;;;;;;;;..
dziekuje Ci bardzo za wskazowki... no i oczywiscie oczytam sie i dopiero z wiedza zaczne glodowke... wiec zapewne za jakies 2 moze 3 tygodnie dopiero. pozdrawiam serdecznie :) 🌼