Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Isabella9999

Ból po pierwszym razie?

Polecane posty

4 lata temu. :D żartowałam, troche bolało ale przeszło. a sikasz normalnie? moze masz rypniety pęcherz? jakieś zapalenie pęcherza czy coś?

No być może. A swój stosunek miałam w niedzielę. Bolało strasznie. I w czasie stosunku i po ale to tyko c...ka. No i trochę krwi się polało:-( A dzisiaj zaczął się ten dziwny ból:-(

To jakaś infekcja dróg moczowych. Idź do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz, że czujesz pieczenie przy oddawaniu moczu. Dostniesz furagin i po sprawie. A następnym razem napij się trochę przed seksem, a po idź zrobić siusiu.

Pewnie pójdę, no i lekko boli podbrzusze :-( ale najpierw do lekarza pierwszego kontaktu może, jeśli nie przejdzie za 2 dni, bo może podrażnione jest tam?

Gość Mala kijanka
"Isabella" - nie martw się, jeśli nie przejdzie, to udaj się do ginekologa. On po badaniu stwierdzi czego przyczyną może być ból i ewentualnie skieruje Cię do innego lekarza. W międzyczasie możesz popróbować jakichś domowych sposobów aby ulżyć sobie. Ulgę przynoszą "nasiadówki", które stosowane są też przy zapaleniu pęcherza, ale w kobiecych sprawach też pomagają. Nasiadówki: czasami wystarczy już cieplejsza niż zazwyczaj kąpiel rano i wieczorem. Możesz też do niej dodać napar z ziół (wymieszaj po łyżce kwiatu rumianku, ziela nawłoci i krwawnika oraz liści szałwii, zalej litrem wrzątku i parz pod przykryciem 15 minut). Po przecedzeniu wlej do wanny i dolej tyle gorącej wody, by kiedy usiądziesz sięgała ci tylko do talii. Taka nasiadówka powinna trwać 1520 minut. Przeciwzapalnie i rozkurczowo działają też ziołowe parówki. Możesz je przygotować z kilku ziół (takich jak do nasiadówek). Po odcedzeniu napar wlej do małej miski z gorącą wodą. Najpierw kucnij nad nią (potem możesz usiąść) i od talii przykryj się ręcznikiem. Na taką kąpiel parową zarezerwuj sobie ok. 20 minut. Zarówno do nasiadówek, jak i parówek stosuje się też gotowe mieszanki, dostępne w aptece (Femonisept, Vagolavit, Vagosan). Może to Ci chwilowo pomoże.

Gość Mala kijanka
oczywiście chodziło mi o to, że "taka nasiadówka powinna trwać 1520 minut".

Gość Mala kijanka
bo się wkurzę, nie wchodzi mi myślnik: od 15 do 20 minut!!!!!!!!!!!!!

Mała kijanka-dzięki za rady:-) bo nie wiem co może być powodem tego bólu, czy to po stosunku:-( czy zapalenie:-(

Gość erdqw3red23313c
daj sie cip...e zagoic i sie wstrzymaj na 2 tygodnie. korona ci z glowy nie spadnie a po pierwszy mrazie to sie wszystko zagoi. poza tym uzyl jakichs zelow nawilzajacych tylko kur... mysl jak sie bawisz w gumce (ROTFL) to szukaj takich na bazie wody bo bedzie temat czy jestem w ciazy