Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmienie piersią..

Czy możliwe są zaparcia u noworodka karmionego wyłącznie piersią?

Polecane posty

Gość karmienie piersią..

Pytam, bo wiem, że dziecko na piersi może nie zrobić kupy nawet do 7 dni. Wiadomo, że pokarm matki jest bardzo przyswajalny i może strawić się całkowicie przez co tej kupy nie będzie dłużej. Ale pytam was czy dziecko może mieć zaparcia po mleku z piersi:o Moja siostra uparła się, że jej dziecko ma zaparcia, bo nie zrobiło dzisiaj kupy i od razu chce mu czopek dawać :o Tłumaczę jej to co wyżej napisałam to się uparła, że lekarz kazał wsadzić ten czopek:o Przecież konsystencja kupy jest tak wodnista, że nie ma szans na zaparcia. A ta mi gada, że dzieciak musi zrobić codziennie kupę, bo inaczej ma zaparcie:o Napiszcie mi czy są możliwe po mleku z piersi.

Nie wiem, moje córki karmione piersią nie miały. Starsza potrafiła nie robić nawet 10-12 dni! Nas też na początku nastraszyli w rodzinie, że jest coś nie tak. My w panice do lekarza a tam się tylko śmiali, że wszystko normalne i my panikujemy ;)

moj synek robil co ok 4 dni kupe.tez sie martwilam,ale polozna i pediatra mnie uspokoily.u dzieci karmionych piersia po tygodniu nie robienia kupy mowi sie dopiero o zaparciach. teraz jak wprowadzilam stale posilki robi do 3 razy dziennie.

Gość 45y464yy64
Wynikły dwie kwestie: czy zaparcie jest możliwe i co jest zaparciem. Czy jest możliwe. Oczywiście że jest. Jeśli któraś nie wierzy, przekona się np jedząc czekoladę i karmiąc dziecko piersią. Czy dziecko musi się wypróznić codziennie? Oczywiście że nie. Niektóre dzieci mają wręcz taką cechę że normalne jest u nich załatwianie się co trzy doby i bez objawów zaparcia. natomiast szafowanie czopkami prowadzi do tego że wkrótce bez czopka dziecko nie załatwi się normalnie. (W poradnikach przestrzegają nie wiem więc skąd taka glupia porada lekarza. Obstawiałabym że ta matka zrozumiała coś tak, jak chciała).

Gość a Ty wiesz, ze kazde dziecko
jest inne? Na ten pomysl nie wpadlas? Moze ona lepiej zna swoje dziecko od Ciebie??? Po jakiego groma sie wtracasz? Chcesz byc madrzejsza??? Nie kazdy pokarm matki jest taki sam i nie kazde dziecko toleruje ten pokarm w taki sam sposob.

moj synek robil co ok 4 dni kupe.tez sie martwilam,ale polozna i pediatra mnie uspokoily.u dzieci karmionych piersia po tygodniu nie robienia kupy mowi sie dopiero o zaparciach. teraz jak wprowadzilam stale posilki robi do 3 razy dziennie. ja bym nie dawala tego czopka,no chyba ze dziecko by sie wyraznie meczylo

Gość karmienie piersią..
Nie chcę być mądrzejsza od niej, ale tylko poradzić żeby poczekała z tymi czopkami i jelit nie przyzwyczajała:o I to ma być źle z mojej strony? :o Pytam tylko i nic więcej, a reszta gówno was powinna obchodzić. Sama mam dziecko więc ty wyżej nie cwaniakuj mądrością:o

Gość Mama roczniaczka
tak moze mieć: jak matka bedzie jadła ryż, czekolade, banany - wszystko to co zescala stolec

Gość karmienie piersią..
Ona nie jada takich potraw, bo karmi :o

z tymi zaparciami po czekoladzie hmmm tak szczerze:to mama karmiaca moze miec,ale nie dziecko.

T chcialas zablysnac:) A wszyscy na forum mieli przyznac Ci racje. Potem polecialabys do niej i bys sie pochwalila, ze wszyscy mysla tak jak Ty. Wkurzaja mnie takie kobiety jak Ty. Chcesz sie poradzic? Do idz do lekarza, a nie pytasz obcych bab na forum. Jestes matka i teraz bedziesz porownywac wszystkie dzieci do swojego i myslec, ze Twoje zachowania, rozwiazania sa najlepsze z mozliwych i Ci, ktorzy postepuja inaczej niz Ty sa w niewyobrazalnym bledzie. Bo przeciez Ty wiesz lepiej. Zajmij sie wychowaniem wlasnego dziecko, a innym matkom pozwol robic wedlug wlasnego uznania, chodzi do pediatry z dziekciem wiec niech z nim konsultuje wszelkie watpilowosci.

no prosze i jeszcze wiesz co ona je Alez Ty ciekawska jestes:) Pewnie po garnkach jej zagladasz.

po czekoladzie nie moze miec zaparc? ale po kapuscie kiszonej kolke moze miec? Ludzie! co za brednie Wy piszecie!!!

Ale klase pokazalas:) Brawo:) Nie dosc, ze wtracasz sie w nie swoje sprawy to jeszcze brak Ci jakiejkolwiek kultury. Prawda boli:)

Autorko nie musi mieć żadnych zaparć:) I nie czytaj tych bredni tylko poradź siostrze żeby odczekała z czopkami:)

Gość karmienie piersią..
Dzięki dziewczyny ;) Poradzę siostrze żeby się nie spieszyła z czopkami;)

przestancie juz z tymi teoriami,ze dzecko moze miec kolki lub zaparcia po czyms co mama zje. moze miec-reakcje alergiczna:na mleko,miod,czekolade ale nie kolki! to juz od dawna jest mitem. tak samo dziecko na piersi jak i butelkowe moze miec kolki.i to nie ma nic z tym wspolnego co mama zje

Poradze siostrze:) Alez Ty zyczliwa:) Pozazdroscic takiej siostry ja Ty:)

Gość karmienie piersią..
mamrocia Ale debila nie uświadomisz;) Masz rację;)

Gość Mama roczniaczka
Ona nie jada takich potraw, bo karmi - gotowana marchew w wiekszej ilosci ma takie samo działanie. Czopków nie powinna dawać, lepiej pomasować brzuszek, pozginać nóżki, ale nie czopki;/

Gość karmienie piersią..
Mama roczniaczka Dlatego jej to próbuję wyjaśnić dla dobra dziecka ;)

Gość Mama roczniaczka
rozumiem. Ja Ci napisałam co powoduje zaparcia. Ja np musiałam ograniczyć ryż w potrawach mimo ze karmiłam piersią , własnie zeby corcia nie miała zaparć.

Dziewczyno? Powiedz szczerze, gdzie Twoja kultura? Ktos zrobic Ci kiedys krzywde i przez to nie szanujesz ludzi? Czy w choc jednym poscie wyzwalam Ciebie? Nie masz innej obrony tylko wyzwiska i obrazanie innych? Masz az tak ubogie slownictwo? Co przekazesz swojemu dziecku? Nauczysz go aby obrona na glosne mowienie swojego zdania przez innych bylo wyzywanie? Nie jest to madre, ale coz... Twoja sprawa. Nie milo czyta sie Twoje posty, nie chce nawet myslec jak nieprzyjemna bylaby rozmowa z Toba w realu.

Przemyslałam sprawę, poszperałam na google i masz rację. Źle cię oceniłam i przepraszam.

Gość gffdgfgggg
w realu kazdy sie robi z odwaznej szczekajacej baby malutka cicha myszka wiec czego sie obawiasz? nawet ty w realu takego potoku slow bys nie urzyla co tu sie produkujesz wiec daj se siana bo w realu w malutkiego latlerka piszczacego sie zamienisz a na forum anonimowa i newiaomo kim jestes to piszesz hahah ale bohaterka