Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszle,kicham i glowa boli :(

temperatura w ciazy

Polecane posty

witam :) wiem ze bylo juz milion takich tematow,ale chcialabym jeszcze dopytac..moze zaczne od tego ze mam dzis 36 dc,jestem przeziebiona,nie mierze temperatury ciala regularnie,ale od kilku dni w zwiazku z choroba - robie to.rano przed wstaniem z lozka zmierzylam pod pacha i bylo 35.5(!), po kilku minutach zmierzylam tez pod jezykiem,bo przeczytalam ze trzeba mierzyc temperature blon sluzowych.wyszlo 36.9. i moje pytanie - czy gdyby sie okazalo ze jestem w ciazy to temperatura w czasie przeziebienia moze spasc do 35.5??a moze zle zmierzylam (pod pacha) i wynik nie jest miarodajny i tak na prawde mam 36.9? (temp pod jezykiem). rozpisalam sie :) chodzi mi glownie o to czy temperatura skory ma cos wspolnego z ta z błon śluzowych i czy przeziebienie wplywa na wysokosc temperatury u kobiety w ciazy.

Gość Zenek z 1 b
a jaką masz temperaturę w cipie?

to sobie zmierz w mózgu,chociaz nie,tam tylko pustka wiec pewnie bedzie 0 stopni :o

No zastanów się, trochę mało rozsądne pytanie co do tej skóry bo jakim cudem by sie zdarzały np. zimne ręce gdyby temp skóry sie nie różniła...A z tą ciążą to masz na razie podejrzenia czy już coś wiesz bo okres mógł sie przesunąć z powodu choroby...

o matko,wiem ze sie rozni,ale chodzi mi o to czy mierzenie temperatury np. pod pacha jest miarodajne jesli chodzi o stwierdzenie ciazy.nie rob ze mnie kretynki.nie robilam jeszcze testu,mam podejrzenia.owszem zażywam tylko paracetamol i wit.C.

czy ty czytasz ze zrozumieniem?? wiem ze jednorazowe zmierzenie temperatury nic nie daje:o przeczytaj sobie na glos moze bedzie ci latwiej :o pytam czy "czy przeziebienie wplywa na wysokosc temperatury u kobiety w ciazy".

juz nie wiem jak to prościej napisać :o jesli sie jest w ciazy temperatura utrzymuje sie na wyzszym poziomie,czy podczas choroby,oslabienia - moze ona ulec spadkowi?

o kutwa:o to moze juz tobie podziekuje za wypowiedzi,bo jesli na pytanie o spadek temp ty mi piszesz o goraczkowaniu,to zaczynam tracic wiare w ludzi :o

Napisałam nie- gorączkowaniu. ale zapewne powinnam napisać pół strony o możliwych spadkach i wzrostach temperatur w rożnych trymestrach ciąży rozważając najczęściej spotykane choroby, a na koniec ułożyć zgrabna naukowa puentę. Broń boże skrótowce lub przenośnie. Kobieto do lekarza z takim pytanie, albo mierz temp w jednym miejscu gdzie masz pewność że środowisko zew. na nią nie wpłynie( chłodna skóra np.)