Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SanSanSan

stypendium - dochod

Polecane posty

Gość SanSanSan

witajcie! mam pytanie , moze ktos bedzie wiedzial chcialam w tym roku zlozyc podanie o stypendium, poszlam do urzedu zaswiadczenie o dochodach ja mam zerowe, opiekuje sie coreczka, ale u meza przychod wyszedl 57 tys a dochod 0 zl pytanie co to oznacza i co teraz? wiem ze dochod nie moze przekraczac chyba 600 zl na osobe nas jest 4ka (ja, maz,2 dzieci, maz prowadzi wlasna firme) moglby mi ktos pomoc?

Gość KKKaty
Z tego co się orientuję to chyba liczy się dochód a nie przychód. Taką kwotę musicie podzielić na ilość osób żyjących z tych pieniędzy i wtedy zobaczysz czy się mieścisz w normie...

Gość SanSanSan
wiem ze liczy sie dochod, ale my mamy dochod zerowy w zeszlym roku pobieralam stypendium ale nie mielismy napewno dochodu zerowego... nie wiem czy teraz jest sens skladac podanie o stypendium :-o poza tym nie wiem moze beda kazali rozliczyc sie z rodzicami? no ale mieszkamy od 5 lat sami -bez rodzicow, wiec co oni moga miec z tym wspolnego ach sama juz nie wiem liczylam na to stypendium a teraz klapa...

Gość SanSanSan
up up moze jeszcze ktos odpowie

Gość BlondynkaaaaGda
ty musisz wziac zaswiadczenie,ze jestes bezrobotna z urzędu pracy albo o braku dochodow z urzędu skarbowego, nie bardzo rozumiem twój problem skoro nie pracujesz bo opiekujesz się dzieckiem to dochodu nie masz a jak piszesz mąż też go nie ma

Gość SanSanSan
mojego męża nie interesuje to ze mam chcice na seks

Gość SanSanSan
mam zerowy dochód, bo daję dupy za darmo

Gość SanSanSan
bardzo glupi podszyw :-o pracowalam, ale obecnie jestem na wychowawczym, moj dochod to 0 zl i mezowi tez taki wyszedl, nie wiem czemu, w zeszlym roku ledwo zmiescilismy sie zeby uzyskac stypendium a w tym roku dochod zero zlotych :(

To coś macie źle policzone. To, ze Ty nie pracujesz to ok, ale skoro mąż ma firmę to musi mieć jakiś dochód. Wiesz czym w ogóle różni się przychód od dochodu?

Gość SanSanSan
oczywiscie ze wiem ale co to ma do tego? dzis odebralam zaswiadczenie o dochodach i tak jest napisane przychod 57 tys dochod 0 zl

Kto wydał Ci takie zaświadczenie? A za co wy żyjecie w takim razie? :)

Gość odpowiem ......
ja na Twoim miejscu złożyłabym dokumenty na stypendium najwyżej nie dostaniesz tylko nie rozumiem jak rodzina może mieć 0 zł dochodu przez cały rok ?...a z czego żyliście ? wg prawa przy zerowych dochodach powinnaś dostać to stypendium ale to podejrzanie wygląda

Gość odpowiem ......
jeszcze dodam że to tak wygląda jakby wszystkie pieniądze które mąż zarobił poszły w jakieś koszty np typu czynsz ...prąd ...jakieś inwestycje na rzecz firmy a on na tym nic nie zarobił nie wiem nie chcę tutaj nikogo o nic posądzać ale to musi być bardzo kreatywna księgowość :D...nie ma dochodu nie ma za co odprowadzać podatku

odpowiem... o to właśnie mi chodziło :) zero dochodu, zero podatku - trochę zastanawiające :P

Z Zaświadczeń z Urzędu Skarbowego wynika, że moja rodzina nie uzyskała żadnych dochodów. Co mam wpisać we wniosku? Od razu nasuwa się pytanie: z czego Pana rodzina żyła i żyje? Proszę dostarczyć dokumenty potwierdzające korzystanie z różnych form pomocy społecznej dodatek mieszkaniowy, dodatek rodzinny, pomoc celowa, stypendia itp. Proszę, przed wypełnieniem wniosku o kontakt osobisty, w godzinach dyżurów Komisji Stypendialnej.

Gość SanSanSan
nasza ksiegowa jest siostra mojego meza oczywiscie ze nie biedujemy, maz firme ma od 2 lat nie wiem jak moglo wyjsc zero zlotych dla mnie to tez zastanawiajace, nie dostajemy dodatkow do mieszkania bo nie mieszkamy w bloku, dostaje rodzinne na 2ke dzieci napisalam juz do dziekanatu, ciekawe co mi odpisza, sama jestem ciekawa dziekuje wszystkim za pomoc