Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fbvdfaeherhaer

krople vigantol D#, zagrożenie zycia:?

Polecane posty

Gość fbvdfaeherhaer

http://www.tvn24.pl/-1,1673645,0,1,krople-dla-dzieci-wycofane-ze-sprzedazy,wiadomosc.html dziecku podawałam co teraz?

Podawałaś właśnie z tej partii?? Tam pisze że te z datą pomiędzy .. Jak podawałaś właśnie te to nie wiem czekaj na inne informacje jaki to mogło mieć wpływ albo skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą ;) Ja też je podawałam ale dwa lata temu

Gość fbvdfaeherhaer
tak, z tej partii, w oświadczeniu podali dokładnie numery, drugą filkę kończy

Gość fbvdfaeherhaer
numer serii : 6635201,datawa2no6ci 31.1 0.2014; numerserii:6633501, wa2no6ci data 30.09.2014; numerserii:6633402, datawa2no6ci 30.09.2014; numerserii:6619401, datawa2no5ci 31.08.2014:' datawa2no5ci numerserii:6619302, 31.08.2014; datawaino5ci 30.06.2014; numerserii:6600401, numerserii:6600301, wa2no5ci data 30.06.2014; datawa2no5ci numerserii:6600201, 30.06.2014; numerserii:403110{, datawa2no5ci 30.06.2014; numerserii:6565101, datawa2no6ci31.03.2014; datawa2no6ci .03.201 4; numerserii: 6565201, 31 numerserii: 6565003, data wa2no6ci28.02.2014; datawa2no6ci28.02.2014; numerserii:6557601, datawa2no6ci28.02.2014; numerserii:6557501, datawa2no5ci28.02.2014; numerserii:6557401, datawa2no6ci28.02.2014; numerserii:6557301, data wa2no5ci28.02.2014; numerserii: 6557203,

No to na Twoim miejscu bym się kogoś fachowego zapytała chociażby farmaceutkę z apteki, ona powinna być trochę poinformowana. Na spacerze z dzieckiem zajdź do kilku aptek i zobacz co Ci w której powiedzą

aż musze sprawdzić w domu z jakiej pratii mam... przestałam podawać jakoś w marcu albo kwietniu i tak stoi buteleczka... teraz to juz chyba nie ma sensu podawac co? za 2,5 miesiaca 2 lata konczy...

Gość fbvdfaeherhaer
do połtora roku niby każą podawać Syn kończy drugą fiolkę Vigantolu z tych partii. Niech ktoś napisze jak dalej postępować, gdzie się udać ? jak zbadać dziecko ? gdzie złozyć skargę itd? nawet nie chodzi już o to wszystko ale o strach, stres itd

bez przesady, gdzie tam zagrożenie życia? "zanieczyszczenie kropli zaobserwowano jedynie w ośmiu przypadkach na terenie Niemiec, a stężenie substancji chemicznych jest niegroźne dla zdrowia nawet najmniejszych dzieci."

Gość fbvdfaeherhaer
zapytać zawsze można, a patrz w temacie, ze zagrożenie życia nie było stwierdzeniem tylko pytaniem, więc szoruj tępaczko z tego forum i zajmij się czymś pożyteczniejszym.

"Niech ktoś napisze jak dalej postępować, gdzie się udać?" nigdzie. jak kupiłas juz dość dawno, a nie w osotatnich dniach to po prostu wyrzucic. "jak zbadać dziecko?" eeee... u lekarza najlepiej, pediatry. "gdzie złozyć skargę itd?" jaką skargę?...

Gość Desireno
Myślę że trzeba nie panikować. Moja koleżanka dzwoniła do przedstawiciela i powiedzieli że nie ma zagrożenia. Maja niedługo uruchomić infolinię informacyjną. Ja myślę że dobrze się zachowują w końcu sami zgłosili lek do wycofania.

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
JA TEŻ PODAWAŁAM MOJEJ CÓRCE JUŻ 8 MIESIĘCY ......POSZŁO W KOSZ. OBY NIE ZAGROZIŁO.

Gość Desireno
Przecież jest komunikat producenta http://www.merck.pl/country.pl/pl/images/Komunikat%20sytuacja%20preparatu%20Vigantol_tcm686_57892.PDF?Version= jak pisałam uważam że trzeba podejść rozsądnie. Jeśli już nie używać tych kropli ale nie siąć paniki że coś się naszym dzieciom. Przecież piszą że nie ma żadnego zagrożenia.

Gość pociągający 4ro latek
myslicie ,ze przedstawiciel prawde Wam powie?

Gość Desireno
Myślę że nie będą ściemniać bo to zbyt poważna sprawa. W ich interesie leży żeby to dobrze załatwić. Zresztą sami wycofali lek więc to raczej profilaktycznie z ich strony. Każdy może przekonać się sam http://www.merck.pl/pl/index.html mnie to uspokoiło.

Gość ViviA123
Vigantol juz znów można dostać w aptekach, więc to nie mogło być nic poważnego. Oczywiście tak jak dawniej jest na receptę

Gość temat..........
sprzed roku;)

Gość Vivia123
Może i sprzed roku temat,ale chciałam podzielić się info, że Vigantol znow wrócił do aptek :)

Gość natureboy
zmiataj farmaceutyczna wtyko nie umieja pilnowac swojej linii produkcyjnej - wiec nie mozna im zaufac ! dzieki za odkopanie tematu, niech ludzie wiedza, czego unikac :)

Gość Vivia123
niczyją wtyką nie jestem. Prawda jest taka, że w Polsce żadnego zanieczyszczenia nie było, a Vigantol wycofano profilaktycznie. Także wystarczy sie wczytać i nie rozsiewać fałszywych info.