Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośka___24

mocno gryzący i drapiący kot

Polecane posty

Gość Gośka___24

Mam półrocznego kotka, który w trakcie zabawy potrafi naprawdę z całej siły pogryźć i podrapać, tak jakby tracił granicę między zabawą a prawdziwą agresją. Mam również 5-letniego kota, ale ten gdy był mały, bawił się delikatnie i gryzł i drapał raczej prowizorycznie. A gdy mam tego nowego malucha - ręce a nawet nogi mam całe w głębokich zadrapaniach. Macie pomysł jak go tego oduczyć? Bawić się z kotkiem jest fajnie, ale krwawiące ręce już nie bardzo...

Gość asaaaaaaaa
ten nowy kociak ma duzy temperament i niewiele z tym zrobisz , sam mialem takiego małego terroryste i jak podrosł to nic sie nie zmieniło

Gość beja czrodzieja
miałam podobnie. pierwszy kot ( obecnie ma półtora roku) drapał ale delikatnie, bez wyciagania pazórków, gryzł tez delikatnie i lizał potem, a teraz mam 3 miesieczna kotke perska i tez jest bardzo agresywna. Drapała strasznie i gryzla to byłam u weterynarza i pokazał jak pazurki przycinać, nie drapie teraz mocno bo ma obciete, a na gryzienie dostaje stara maskotke :) albo kupuje gryzaki takie do jedzenia dla kota :) u kotow sie tak zdarza ze bardzo gryza jak sa mlode wlasnie tak do roku jak im zeby wychodza bo dziąsła ich swedza.

Gość Gośka___24
Mój kotek ma i przycinane pazurki i dziesiątki zabawek do gryzienia, co nie zmienia faktu że i tak kaleczy człowieka. W linku wyżej przeczytalam że to moze dlatego, że był szybko odsunięty od matki. To prawda. Ten mój starszy kot długo był z matką i rzeczywiscie potem nie gryzł mocno człowieka.