Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie lubię niedzieli

Do osób chorujących na rzs

Polecane posty

Gość nie lubię niedzieli

Witam, mam pytanie: czy objawem rzs mogą być same bóle stawów? Tzn bez obrzęków? OD początku tego roku ustawicznie "padają" mi kolejne stawy: zaczęło się od barku, potem był drugi bark, łokcie, nadgarstki, dłonie, teraz również i kolana. Badania morfologiczne mam w normie, reumatolog twierdzi, ze to nie rzs, bo nie ma obrzęku i nie ma w ogóle pomysłu na diagnozę. Dostaję tylko coraz to nowe leki. Jak u Was przebiegało rzs? Z góry dziękuję za pomoc.

Gość uuppppppppppppppp
a mialas zrobione anty ccp? ja tez mam pewne problemy zdrowotne i tez nie mam opuchnietych stawow a mimo to dostalam skierowanie na anty ccp . czynnik reumatoidalny wyszedl ujemny morfologia ok. teraz czekam na wynik anty ccp

Gość nie lubię niedzieli
Tak, teraz mam również skierowanie na to. Ale rozbraja mnie ta lekarka, bo chce mnie diagnozować tlyko na podstawie morfologii. Żadnego rtg, USG...

Gość uuppppppppppppppp
wiesz ja sama zrobilam sobie rtg i usg ale ona powiedziala ze przy rzs zmiany widoczne w stawach moga pojawic sie pozniej jak choroba sie w pleni rozwinie. a ten anty ccp wykrywa cchorobe juz w zarodku. ale oczywiscie zeby nie bylo tak prosto sa chorzy mimo dobrego wyniku tego badania

Gość uuppppppppppppppp
a bola cie stawy jak sie ruszasz czy nawet jak siedzisz? mi bardziej niz stawy nawalaja sciegna. jedynie stawy kolanowe odczuwam przy kucaniu badz siadaniu

Gość nie lubię niedzieli
Bark boli mnie caly czas. Kolana (zwłaszcza lewe), ostatnimi czasy również. Ale także przy chodzeniu po schodach - wtedy jest ciężko :( Ale chyba najgorzej jest w nocy - boli wszystko naraz :(

Gość uppppppppppppppp
odebralam anty ccp i jest ujemny. czyli rzs raczej nie mam. ale mam problemy ze sciegnami w dloniach :( i nie wiadomo od czego