Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tamanatya

chcę mieć dziecko ale nie chcę go rodzić

Polecane posty

Gość tamanatya

Odkąd dorosłam zastanawiałam się nad tym czy chcę mieć dzieci. Ogólnie lgną do mnie, lubię je ale panicznie boję się ciąży i porodu. Strach tak bardzo mnie paraliżuje, że jak widzę noworodki i umęczone matki z rozciągniętym brzuchem to mam ochotę uciekać. Jestem rozdarta wewnętrznie. Macie tak?

Gość stressantum
sie sszyj, po co masz być tak rozdarta co?

Gość vb vytj
pewnie każda kobieta ma jakieś tam obawy co do porodu, ale dzieciątko to wszystko wynagrodzi:)

owszem poród to nic przyjemnego, ale zapewniam cie że nie jest tak źle jak ci się wydaję, a gdy będziesz miała maluszka w ramionach szybko zapomnisz o bólu, przynajmniej ja miałam tak dwa razy i też panicznie bałam porodu

Gość jak się żuje palenie?
polecam surogatkę

Wydaje mi się, że jeszcze na to dziecko w 100% gotowa nie jesteś. Rozumiem Twoje obawy, kazda kobieta, która pragnie dziecka je ma, jednak jeśli kiedyś uznasz, że chcesz mieć dzieciątko i strach przed porodem nie odwiedzie Cię od tego pomysłu-to będzie znaczyło, że naprawdę go pragniesz. Kobieta jest stworzona przez naturę również do rodzenia, więc nic nadzwyczajnego to nie może być (sama nie rodziłam, ale tak na logikę). Gdyby to był taki ból, że człowiek mdleje, umiera no to by znaczyło, że natura się pomyliła co do nas, kobiet:) Każda to przechodzi, przez 9 miesięcy ciąży zdążysz pogodzić się z myślą, że któregoś dnia pojedziesz na porodówkę, urodzisz i będziesz cieszyła się maleństwem.