Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama jednego bobaska

Ciąża rok po roku

Polecane posty

Gość Mama jednego bobaska

Są mamusie ktore urodziły dzieci rok za rokiem? Bo się z mężem zastanawiamy nad drugim :) pierwsze ma dopiero pół roczku. Jak jest z opieka nad dwojgiem takich maluchów? Dałyście rade same czy potrzebna wam była pomoc?

Gość Mama jednego babasa
Nie ma takich mam? Bo może to i głupi pomysł żeby tak raz za razem :P

Gość pomysl jest dobry tyle
ze szybko odchowasz dwojke, dzieci beda mialy ze soba swietny kontakt. Ale... czy masz ewentualnie kogos d pomocy??? bo musisz liczyc sie z tym, ze druga ciaze mozesz fatalnie przechodzic, mozesz miec ja zagrozona, nakaz lezenia... kto wtedy zajmie sie maluszkiem starszym??? sama nie dasz rady. Jezeli masz kogos do pomocy a starsze dziecko jest w miare spokojne, dobrze spi w nocy, to do dziela! Ja mam blizniaki :-) jest super!

Gość mama-po-cięciu
Moja koleżanka ma dzieciaczki z taką różnica(18 i 6 miesięcy) i daje rade, ostatnio wróciła do pracy a dziećmi zajmuje się maż ;-)

Gość ffeeerrr
napewno bedzie ciezko jesli masz ochote to zrob kolejne u mnie bedzie 21 miesiacy roznicy zaszlam w ciaze rok po 1 porodzie i mysle ze to dobre rozwiazanie synek sam juz chodzi umie sie sam soba zajac obejrzy bajke ladnie spi sam zje ,w sumie jeszcze sika w pampersy ale powoli go ucze na nocnik a z rocznym dzieckiem i noworodkiem bezdie ci ciezej ..no i ginekolog mowila ze minimum rok odczekac tyle potrzeba organizmowi na regenerwacje po ciazy. mysle ze 2 lata to idealna roznica jest jeszcze mala ze dzieci maja dobry kontakt a juz dziekco jest bardzioej samodzielne niz roczne

ja tak planuje drugie dosć szybko po pierwszym :) tak chciałabym max rok odstępu miedzy porodem a drugim zajściem.

Gość Mama jednego babasa
No właśnie się zastanawiałam jaka jest zalecana zdrowa przerwa do nąstepej ciąży. Chyba faktycznie lepiej pól roku jeszcze poczekać. Jak sie drugie urodzi to pierwsze bedzie juz moze dobrze chodzic...

Gość Mama jednego babasa
I faktycznie chyba gorzej bedzie przetrwac ten okres ciąży z malutkim dzieckiem. Bo potem z dwójką chyba sobie sama poradze... Przez rok troche sie przemeczymy i potem juz z górki. Trzeba jeszcze przemyslec ;) Dzieki za madre sugestie

Koleżanka zaszła w drugą ciąże jak synek miał 5 miesięcy była to świadoma ich decyzja. Drugą ciąże zniosła bez problemu. Opieka hmm różnie bywało było ciężko ale przetrwali teraz synuś ma 2 lata córka w listopadzie rok. Koleżanka wróciła do pracy w czerwcu, dziećmi zajmuje się teściowa. Szczerze podziwiam ją za to. Ja mam prawie 3 letnią córkę i dopiero teraz planujemy drugie. Ale są plusy. Dzieci razem się bawią, brat dba o siostrę tzn karmi ją tym co ma sam zjeść:)

Gość Mama jednego bobasa
Tez własnie z praca byłoby fajnie bo jeszce odsiedze ten rok gora dwa z dziecmi w domu, potem dzieci do przedszkola a ja do pracy wroce. I bede mogła sie w spokoju zająć moją tzw 'kariera' ;) bez wizji kolejnej ciazy i kolejnej dlugiej przerwy, i bede jeszcze przed 30tka :D Bo juz potem kolejnych dzieci nie chce. No mysle ze max pół roku i bedziemy sie starac. Ale kusi zeby juz teraz zacząć.. ;)

Gość Mlwina
WITAM, JESTEM MAMA 5-LETNIEJ CORCI I 6-CIO MIESIECZNEGO SYNKA.WCZORAJ ZROBILAM TEST WYSZLY 2 KRSKI, DZIS IDE DO GINA.....BARDZO Z MEZEM SIE CIESZYMY BO PLANUJEMY CZWORECZKE.