Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no bo ja się nie znam niestety

Krav maga - zna się ktoś?

Polecane posty

Chcę zapisać się na jakąś samoobronę dla kobiet. Mam do wyboru: defendo albo krav magę. Nie wiem czym to sie różni, ja ogólnie nie jestem rozciągnięta ani tym podobne, więc boję się że sobie nie poradzę i bedę pośmiewiskiem. Czy ktoś wię czym defendo różni się od krav magi i przede wszystkim: które jest ''prostsze"?

Gość byłam kiedyś
na treningu krav magi. Brały w nim udział osoby o różnej sprawności fizycznej, wadze, płci itp. Tematyka zajęć była samoobrona w miejscach publicznych typu bar, klub, dyskoteka. Pracowało sie parami. Myślę, że nie masz się czego obawiać nawet jeśli Twoja kondycja nie jest za dobra. Z tego co miałam okazje zobaczyc to jest to bardzo skuteczna tehcnika. Uczy jak poradzić sobie z przeciwnikiem w sytuacji zagrożenia lub ataku. Powinnaś jednak wiedzieć, że bywa bardzo brutalna - wywodzi sie z wojska, gdzie zaatakowany człowiek bronił się neutralizując przeciwnika, co często kończyło sie śmiercią. Oczywiście współczesna wersja nie dopuszcza tej ostatniej możliwości;)

Dziękuję za odpowiedź. Ja kondycję mam dobrą, tylko chodzi mi o np. kopnięcia. Nie chcę mieć stresa, że na treningu nie kopnę wysoko czy nie wykonam czegoś w tym stylu. Podobno defendo jest ''prostsze'', ale nie wiem czy to prawda i na ile.

Gość byłam kiedyś
żadnych wysokich kopnięć ani trudnych manewrów nie było, ruchy proste, ale bardzo logiczne w danych sytuacjach.

Gość 34g35gf6
tez chodzilam na krav mage, ona bazuje na naturalnych odruchach, np kopnieciu w krocze,wsadzeniu palcow w oczy czy walnieciu w gardlo...