Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość youuuuu

poczatki ciazy

Polecane posty

Gość youuuuu

Dziewczyny mam male pytanko I z gory bylabym wdzieczna za kazda odpowiedz.czy w pierwszych tygodniach ciazy mialyscie jakies uplawy bo ja mam takie bardzo jasne brazowe nigdy takich nie mialam i nie wiem czy to normalne.do lekarza nie mam na razie mozliwosci poza tym mieszkam w UK to juz w ogole porazka;) bardzo prosze o pomoc

Ja miałam takie brazowe uplawy- to plamienia. Mogą świadczyc o zagrażającym poronieniu ale tez nie muszą. Czasem takie plamienia występuja w czasie który odpowiadalby miesiączce gdybyś nie zaszła w ciążę.

Gość jasne, brązowe
to nie powinno być nic niepokojącego. organizm oczyszcza się. gdyby była to świeża krew to co innego. też rodziłam w uk i tak mi powiedziała midwife :) który to tydzień?

Gość youuuuu
To by sie zgadzalo bo powinnam miec okres pare dni temu ,zrobilam test i wyszedl pozytywny a teraz te plamienia i uczucie jakbym miala w brzuchu kilo ziemniakow;) takie rozpychajace.wiec to same poczatki

Hej Youuu, ja mam to co Ty, takie uczucie rozepchania... i ten śluz dziwny, nie wiem co on oznacza, a jestem w 8 tygodniu,:)

Gość monikam2305
takie upławy są bardzo niepokojące, siostra omal przez coś takiego nie poroniła. Bo na początku myślała, że to normalne, ale z czasem było tych upławów coraz więcej, a to nie było nic innego jak odklejające się łożysko. Potem cały czas na tabletkach, nawet trochę była na patoliogii ciąży, ale na szczęście wszystko się unormowało. I najlepiej byłoby gdybyś zgłosiła się do lekarza. Jak najszybciej, bo wtedy jeszcze można uratować.

Gość youuuuu
Dzieki jestem bardzo wdzieczna za odpowiedzi troche sie uspokoilam a za 3 tyg jade do Polski to od razu lece do lekarza.jeszcze raz dzieki na was zawsze mozna liczyc,a mowia ze taka zawisc na kafe;)

Gość youuuuu
Monikam Ty mnie niestrasz a jakie ona miala uplawy i w ktorym tygodniu?

Gość monikam2305
To były początki około 8 tydzień do 10 dokładnie nie pamiętam, bo już teraz jest w 8 miesiącu. I z tego co mówiła miała takie brązowawe upławy, myślała, że to normalne i to zignorowała i tak z tydzień a nawet i dłużej te upławy były, az do pewnego czasu, gdy raptem byłe tego dużo więcej i już z dodatkiem krwi, przestraszyła się i pojechała. Jej lekarka powiedziała, że mogłaby już nic nie robić, ona by tylko dała na wyczyszczenie tabletkę, bo już praktycznie nie było szans bo łożysko się odkleiło, ale ona bardzo chciała tego dziecka, więc ta jej dała tabletki na podtrzymanie i leżeć tylko leżeć...i jakoś udało jej się to przetrwać.

ja nie chciałabym straszyć, ale skonsultuj się z lekarzem szybciej. Każde plamienia powinny być ocenione przez lekarza, chociaż wiem, że w UK może być z tym problem oczywiście, u Ciebie nie musi być tak jak u mnie. Trzymam kciuki

Gość monikam2305
youuu i jak tam, wszystko w porządku...odezwij się