Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturawtymroku2323

jaki kierunek wybrać??

Polecane posty

Gość maturawtymroku2323

zastanawiam się nad jakąś uczelnią techniczną a anglistyką. Mam znajomych po politechnice i większość pracuje w nie swoim zawodzie, w sklepach, kierowcy itp. Tylko nieliczni pracują w zawodzie i mają z tego dobrą kasę. Natomiast ludzie po anglistyce to pracują w większości w jakiś szkołach językowych lub publicznych. Mam znajomego który robi magistra w Poznaniu. Uczy się dodatkowo niemieckiego i robić studia podyplomowe. I pracuje w kilku szkołach językowych i wyciąga ok 2 tys. Twierdzi że nigdzie nie jest zatrudniony na etat ale w swojej pracy się nie przemęcza bo ma dość sporo wolnego czasu. Mówi się, żeby iść na jakieś kierunki techniczne, ale po wielu moich znajomych widzę, że mają problemy ze znalezieniem pracy. Więc jak to jest z tym rynkiem pracy?? I co byście wybralli na moim miejscu??

Gość nfn bhsxg
niewiele kierunku daje mozliwosci, jesli myslisz nad budownictem, inzynieria srodowiska, mechanika czy elektrotechnika (i im pochodnych) to idz na politechnike, jesli myslisz nad jakas chemia, biotechnologia to nie ma sensu.

Gość dywergencja
to tak sama jestem na kierunku techniczym ... i niewiem czy zdecydowalabym sie drugi raz na et studiA...ogólnie jezeli chcesz na kierunek techniczny .. to radze sobie wybrac jakkis dobry a nie jakies inzynierie srodowiska czy geologie bo po tym kazdego roku jest masa absolwentow i zero pracy. :) wielu moich znajomych aby sie w pewien sposob zabezpieczyc na przyszlosc robi dwa kierunki (tez tak zrobilam zdecydowalam sie na ratownictwo medyczne ...) to takie moje przemyslenia ...

Gość dywergencja
jestes k czy m?

Gość nfn bhsxg
inzyniera srodowiska daje duzo mozliwosci, tylko potem tzreba zrobic uprawnienia ale specjalnosci kanalizacji czy klimatyzacji/wentylacji sa nawet poszukiwane

Gość dywergencja
inzynieria srodoiwska? goowno prawda sama to studiuje i dobrze wiem jedyna mozliwoscia pracy tak zgadzam sie jest specjalizacja wentylacja ale do tego trzeba zrobic uprawnienia ktore polegaja na odbyciu stazu na budowie i w biurze projektowym ...

Gość zabazaba
hej sluchajcie! a architerkura lub urbanistyka. i architektura wnętrz?? co myslisie o rynku pracy?? zastanawiam sie czy wydawac wgl kase na lekcje rysunku...