Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzzzzzaaaaaaaa

bardzo bardzo bardzo prosze o pomoc

Polecane posty

Gość zzzzzzzzzzaaaaaaaa

witam. Mam pewien problem ktory mnie meczy dlatego zdecydowałam sie napisac. Biore tabletki cilest. O zadnej nie zapomniałam. Niestety w sobote nad ranem dopadło mnie straszne zatrucie pokarmowe, wymioty trwały az do 17. Przyszedł lekarz i zrobił mi zastrzyk zeby zatrzymac wymioty i dał jakies leki i był juz spokój. Przez kolejne 2 dni meczyła mnie straszna biegunka i tez musiałam ratowac sie lekami. Wiem ze tabletki mogły sie niewchłonac. Moje pytanie brzmi: Czy jesli ok 24 godziny przed tym zatruciem współżyłam to istnieje ryzyko ciązy? Pózniej juz stosunków nie było

Gość zzzzzzzzzzaaaaaaaa
Moze napisze dokładnie jak było: Stosunek w w nocy z czwartku na piątek. Tabletki przyjmuje ok godziny 22. Wymioty wystąpiływ nocy z piatku na sobote o godz 4. Trwały do 17, kolejne tabletki normalnie przyjmowałam o 22. Potem przez 2 dni była biegunka. Stosunków nie było poza tym jednym

Gość zzzzzzzzzzaaaaaaaa
Zrobiłam test 12 dni po. Wyszedł negatywny ale chyba zrobiłam g za wczesnie Zrobie jeszcze jeden jak minie 16dni

Myślę, że niepotrzebnie panikujesz. Skoro tabletkę wziełaś o 22 a wymioty nastąpiły o 4, to w ciągu tych 6 godzin tabletka już dawno się wchłonęła. Potem miałaś biegunkę, no dobra, ale nie współżyłaś, to nie ma żadnego znaczenia. Ja bym tylko się zabezpieczyła dodatkowo po tych wszystkich rewolucjach żołądkowych przez tydzień i tyle.

Gość MałaMi_123
Nie masz zadnych powodow do obaw, jesli od czasu przyjecia tabletki a wymiotami/biegunką nie mineło mniej niz 4 godziny to tabletka sie wchloneła a w Twoim wypadku tak było. Pamietaj tylko by stosowac dodatkowe zabezpieczenie przez conajmniej tydzien

Gość zzzzzzzaaaaaaaaaa
A jezeli leki które brałam osłabiły działanie tabletek to ten wczesniejszy stosunek tez bedzie bezpieczny??? Brałam nifuroksazyd a on podobno osłabia działanie tabletek.

Gość zzzzzzzaaaaaaaaaa
Dziekuje wam bardzo dziewczyny ze sie odezwałyscie. Wystraszyłam sie bo przeczytałam ze jesli nie wezmie sie tabletki w pierwszym tygodniu to podobno wczesniejsze stosunki nie są w pełni bezpieczne. A ja to zatrucie miałam na przełomie pierwszego i drugiego tygodnia i b rałam leki krote moga obnizac działanie tabletek anty.

"Brałam nifuroksazyd a on podobno osłabia działanie tabletek. " skąd taka informacja? nifuroksazyd nie wpływa na działanie tabsów.

Gość zzzzaaaaaaaaa
aha. To widocznie cos zle wyczytałam. Ale myslisz ze szans na ciąże nie ma???

Gość KOBIETKI DORADZCIE MI TU ;p
nie ma ;p

Gość zzzzzzzaaaaaaaaaa
Witam dziewczyny. Dzisiaj rano zrobiłam test. wyszedł negatywny. Mineło 16 dni od stosunku, myslicie ze test zrobiony po takim czasie jest wiarygodny? Wiem, wiem miałam nie panikowac bo ciąza jest niemozliwa. Ale nie mogłam wytrzymac i zrobiłam test. Dzisiaj szykuje mi sie mała imprezka, przychodzą do nas znajomi. Myslicie ze moge spokojnie napic sie alkoholu?

Gość fdgeghwgthjtre