Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piepszony peeech

zajady, kąciki czy cokolwiek to jest - PROSZĘ POMOŻCIE ! :(

Polecane posty

Gość piepszony peeech

w kącik ust pare dni temu zrobiły mi się zajady, w kazdym razie zrobiły się z nich otwarte ranki. Czym skuteczmnie się tego pozbyc? Uzywałam maści cynkowej na to i w sumie troche pomogło, bo już nie boli mnie jak otwieram usta i moge spokojnie jeść. Lecz dziś w drugim kąciku ust zaczął mi się pojawiać. Pytanie- czy mskutecznie to wyleczyć, będę dziś w aptece, co polecacie-skutecznego i niedrogiego?

Gość zajadek
Polecam maść o nazwie " TRIDERM " koszt ok 22pl

Gość ty ja tez się zastanawiam
a ja polecam zbadac poziom zelaza, ja miałam popękane kąciki ust i miałam spory niedobór zelaza, teraz juz jest ok, biorę zelazo w tabletkach.

Gość ty ja tez się zastanawiam
wazne jest tez zeby zelazo bylo dobrze przyswajalne ja biorę firmy solgar gentle iron. najlepiej wiadomo jesc produkty o duzej zawartosci zelaza, ale u mnie z tym kiepsko...

Gość piepszony peeech
hascovir jest na opryszczkę, zajady tez nim wyleczyłas? mam to w domu więc może nie będę musiała kupowac nic innego :)

ja nie wiem czy to zajada była :P ja to nazywam zimojodkiem :D też w kąciku, nie było żadnego problemu. z tym , że ja zastosowałam w momencie gdy jeszcze się nie rozwinęła do końca.

Gość piepszony peeech
dobra spróbuje, licze, że zadziała. dziękuję Wam za pomoc :) :D

Gość chmurka11
Katarzyna to to pewnie opryszczka byla a nie zajad. Zajad to co innego, on sie nie rozwija tak samo. A opryszczka w kaciku ust moze wystapic

Gość olgaola85
ja sie menczylam 3 lata z tym i jeden lekarz zasugerowal odstawienie cukru;p brak czekolady iatmina b i problem sie skonczyl;p

Gość serennaa
Opryszczkę to lekami antywirusowymi trzeba leczyć a nie dietą, i to najlepiej pod kontrola lekarza, żadne maści nie wyleczą wirusa.

Witaminę b2 w dawkach uderzeniowych, na początek nawet i podwójną dawkę dobową.

Gość smaruj zajady maścią
clotrimazolum i bierz witaminy z grupy B, na początek podwójne dawki (przez miesiąc), zajady to grzybica, odstawienie cukru też pomaga, przygotuj się na długą kurację, ok. 2 miesięcy lub więcej, ostatnio po antybiotyku dostałam zajadów i długo z nimi walczyłam, co je trochę podleczyłam, to znowu wyskakiwały

Ja zamiast do apteki do lekarza bym poszła, bo może to rzeczywiście opryszczka to będą potrzebne leki antywirusowe wypisane na receptę przez lekarza.

No w sumie można sobie pomylić opryszczkę z zajadem jak jest niewielka i w kąciku... Sama się spotkałam z takim przypadkiem pomylenia. Z tym że oprycha jest gorsza, bo suplementacja nic nie pomoże, a tylko odpowiednie leczenie