Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Okularnica3254354335

Soczewki

Polecane posty

Od ponad roku noszę okulary ale nie jest to zbyt wygodne więc chciałabym się dowiedzieć wszystkiego o soczewkach. Miło by było gdyby ktoś także podał informacje gdzie najlepiej i najtaniej je kupić a mieszkam w Gdańsku. Jak często trzeba zmieniać soczewki? Koszt. Plusy i minusy soczewek. i wszystko inne co bedzie mi przydatne do ich zakupu Z góry dziękuję.

Płacę ok 130 zł za 3 komplety miesięcznych soczewek air optix aqua + 'gratis ;)' płyn do czyszczenia ich. Jestem baaaardzo zadowolona, jednak musisz pamiętać, ze dobór soczewek to kwestia bardzo indywidualna - 3 razy zmieniałam soczewki zanim trafiłam na te - oczywiście pod okiem okulisty. Nie jestem z Gdańska więc nie doradzę, gdzie masz się udać... Plusy: komfort zimą (wiesz o czym mówię...), nie przeszkadzają przy aktywnościach fizycznych, widzę w nich lepiej niż w okularach!! Minusy: w sumie chyba tylko tyle, że są drogie w porównaniu do okularów, no i to, że jednak trzeba poświecić chwilkę, żeby je zdjąć i założyć :] Bo trzeba je przemyć płynem i włożyć do pojemniczka na noc. Ale szybko się przyzwyczaisz A i nie przerażaj się :D Na początku wkładanie ich i ściąganie będzie koszmarem :D ale z czasem to będzie pikuś!

I jeszcze jeden aspekt sprawy!! Bardzo pozytywny :D Nie wiem jak wielką masz wadę, ale dla mnie to była duża różnica na plus... W końcu mogę precyzyjnie nałożyć cienie na powieki, czy tam obrysować oko kredką ;) :D

130 zł za 3 komplety tzn. że na 3 miesiące czy jak? bo nie bardzo rozumiem ? mam wadę minus 1,5 Jutro przejdę się do optyka i popytam troche :)

Tak :) masz 3 komplety czyli razem 6 pojedynczych soczewek i to jest na 3 miesiące, po miesiąc na każdą parę. Popytaj!

Czyli 40 pare złotych na miesiąc. Nie tak źle. Zapiszę sobie nazwę soczewek które podałaś i jutro idę do optyka popytać. Bardzo dziękuję :)

Gość Dorotka_87
Soczewki niezależnie gdzie mieszkasz kupisz najtaniej w sklepach internetowych http://soczewkomania.pl ponieważ u optyka można sporo przepłacić zwłaszcza jak się dość często wymienia soczewki na przykład jednodniowe lub dwutygodniowe. Oczywiście na pierwszy raz musisz iść do okulisty i potem chodzić według jego zaleceń regularnie na badania, najczęściej raz w roku.