Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje geste neigdys wlosy

wlosy wypadaja garsciami! co robic?

Polecane posty

Witam. Od paru miesiecy mam nieprzyjemny problem- wlosy wypadaja mi niemal garsciami. Kiedys mialam bardzo bujna fryzure, grube, zdrowe wlosy. Dzis prawie nic z tego nie zostalo... Na razie nie widac lysych plackow, ale mysle ze to tylko kwestia czasu. Pare lat temu sie odchudzalam, schudlam 10 kg , ktore potem zreszta mi przybyly spowrotem :) teraz znowu jestme 5 kg chudsza, ale nie mozna tego nazwac odchudzaniem - po prostu jem zdrowo - chelb razowy zamiast bialego, zero czekolady, duzo miesa, jajek, warzywow , owocow :) (w tym takze tych slodkich). Mysle , ze przyczyna lezy gdzeis indziej. Skora glowy w niektorych meijscach czesto mnei ... swedzi. Wszow nei mam - tego jestem pewna. Bylam u dermatologa, ktory stwierdzil, ze to przez moje "odchdzanie" ... :| I nawet nei zoabczyl skory glowy!!! Teraz mam zamiar zapisac sie do endokryloga... Moze to cos z hormonami? Oby to nei bylo lysienie :( Mam jzu dosc, chce poznac przyczyne! Bralam rozne tabletki na wlosy, skrzypowity i jakies tam inne od dermatologa... Na nic sie zdaly . Co robic, pomozcie!!

Gość myfinancecompl
Jest taki jeden płyn na łysienie Procerin. Znajdziesz go tutaj: link_txt_SG Kliknij tutaj Tutaj jest opis kliknij kliknij pozdrawiam

Gość inkkkkkkkka
uzupełniaj dietę falvitem

Gość inkkkkkkkka
znakomite witaminy,przynajmniej tak mówił mi hematolog,bo miałam kłopoty z krwią

Gość kiep, pieczara
moja kuzynka tak miala i okazalo sie, ze to tarczyca

Gość albo tarczyca albo nadmiar
testosteronu,udaj sie do lekarza.

Gość jdjsllojnbhhh
a może spróbuj soku z czarnej rzepy? Trzesz rzepę na najmniejszych oczkach i wyciskasz sok, nacierasz nim skórę głowy. Zawiń głowę w ręcznik i siedz w nim 30min. Jeśli rzepa nie pomoże to nie zaszkodzi no i trzeba zbadać hormony

Wlasnie mam tak, ze mam lupiez, wydrapuje strupki z glowy!!!! nei wiem, moj dermatolog po prostu mnei olal i nei sprawdzil glowy :/ co robic, badac te hormony??

widac golym okiem, ze moje wlosy sa slabssze, wyapdaja naprawde jak wsciekle!!! lamia sie, kurde juz mam tego dosc naprawde. zaczelam tez miec lupiez, jakeis dziwne grudki na glowie

a moze to jakas grzybica...ale dziwne, naprawde dbam o wlosy

up

Gość niezdecydowana Lenka
albo łojotok. Ja mam łojotok od kilku lat, włosy przez to wypadają i tez dermatolodzy wciskali mi ze to cos z hormonami tyle tylko ze sie przebadałam i hormony sa ok za to mam grzybicę jelit i to pewnie stad" idzie" :/

ale nie tluszcza mi sie tak az:(

Gość czytam tak was i
"moniamonte tabletko ziołowe nic nie dadza, to hormony a ogólnie to nadmiar męskich" ....to nie jest prawda.Poczytajcie sobie o najnowszych odkryciach lekarzy w dziedzinie lysienia.Wy-kobiety lysiejecie LYSIENIEM KOBIECYM.Waszym wlasnym.Lysienie androgenowe dotyczy WYLACZNIE MEZCZYZN.Do niedawna lekarze uwazali ze kobiety i mezczyzni lysieja z tego samego powodu.Niedawno odkryto ze tak nie jest.Kolasinski i jemu podobni-ci ludzie "robia kase' i malo ich obchodzi leczenie zachowawcze.Ich interesuja transplantacje za ktore wyznaczaja sobie ceny wziete z sufitu.Za transplantacje wlosow de facto zaplacisz 50tys zlotych mimo ze oni ci nie powiedza o tym na poczatku.Funkcjonuje u nich cena jednego zabiegu.To jest ok 10-12tys zlotych.Tyle ze takich zabiegow potrzeba najczescej kilka.W sumie w granicach 50tys i to interesuje panow -no powiedzmy doktorow transplantologow.Polecam mimo wszystko transplantacje z tym ze na...Slowacji.taniej o 2/3 !!!!

Gość czytam tak was i
"moniamonte kobiety nie łysieją bez przyczyny, idź do endokrynologa i zrób badania hormonów"--a kto" lysieje bez przyczyny"?

jeszcze nawet nei myslalam o transplantacji :/ na razie mam tyle wlosow , ile przecietna dziewczyna. Wczesniej mialam bujneijsza fryzure naprawde. Nie wiem co ztym swedzeniem glowy. Jakis czas temu pojawil sie lupiez , no i teraz te strupki wydrapuje z glowy. Wydaje mi sie, ze cos nei tak z moja skora glowy:( mialyscie tak?

jak myslicie, do kogo anjpierw isc?? co z tym swedzeniem? do endokrynologa czy od nowa do dermatologa? bylam panstwowo, ale widze ze jesli sie nie zaplaci i nie idzie prywatnie, to lekarzowi nawet nie chce sie ruszyc d... z fotela :/ taka prawda. ja wam poweim, ze to skandal, zeby sam pacjent prosil dermatologa, zeby zobaczyl jego skore, a ten na to: po co, nie ma takiej potrzeby :/ ch*j.

bardzo smieszne :/ keirowalam konkretne pytanie do osob, ktore przeszly to co ja , badz znaja sie na rzeczy!

nie mialam zadnych zabiegow:( nei jestem po porodzie. u dermatologa juz bylam, ale przepisala mi jakeis daremne witaminy :/ chyba jednak msuze zrobic te badania. ale czy o podwyzszonych hormonach swiadczy swedzenie glowy i jakies dziwne "nibypryszcze" na glowie?

ja po porodzie to pewnie lysa zostane . nie wspominajac o hemoroidach:(

"moje geste neigdys wlosy bardzo smieszne :/ keirowalam konkretne pytanie do osob, ktore przeszly to co ja , badz znaja sie na rzeczy!" Przecież to prawda więc mnie nie denerwuj:P.Jak załatwisz sobie zwiazki talu albo selenu w stsownej ilości(ale nie z apteki bo tam prawie nic nie ma) i to łykniesz przekonasz sie ze nie kłamałem:D.A to ze tego nie doznałem nie znaczy ze nic o tym nie wiem:P.Może nawet jesteś podtruwana związkami talu:P.

ojojoj madralo myslisz, ze nie wiem o co ci chodzi;) taki madry, mysli pewnie, ze rzuca wspanialymi, niosacymi przeslanie ripostami. ;) ha kon by sie usmial. poza tym pisalam - osoby, ktore przezyly to, co ja, badz ktore O TYM WIEDZA. nie wiem zatem skad Twoje pretensje typu: myslisz, ze jesli tego nie przezylem, to nic o tym nie wiem. Spadaj tepaku :) Pytanie do calej reszty - co z tymi strupkami, swedzeniem i grdkami na glowie? :(

"moje geste neigdys wlosy ojojoj madralo myslisz, ze nie wiem o co ci chodzi taki madry, mysli pewnie, ze rzuca wspanialymi, niosacymi przeslanie ripostami. ha kon by sie usmial. poza tym pisalam - osoby, ktore przezyly to, co ja, badz ktore O TYM WIEDZA. nie wiem zatem skad Twoje pretensje typu: myslisz, ze jesli tego nie przezylem, to nic o tym nie wiem. Spadaj tepaku Pytanie do calej reszty - co z tymi strupkami, swedzeniem i grdkami na glowie? " Naucz się jednej rzeczy-jak nie chcesz odpowiedzi to nie pytaj:P.Mam nadzieję że podałem prawdziwą przyczynę:D.Wtedy zostaniesz skarcona za ignorancję moich dobrych rad:D.Moze to być też przez inne trucizny ale nie znam innych konkretnych:P.