Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akurat terazzzzzzz

Opryszczka a jutro wesele.co robic zeby jak najmiej bylo ja widac??????????????

Polecane posty

Gość akurat terazzzzzzz

:(( jutro wesele a tu opryszczka. jeszcze jakby mi sie zrobila pare dni temu to do jutra by juz mniej bylo widac a tak:( prosze doradzcie mi jakis cudowny sposob zeby jak najmniej bylo ją widac:((((((

Gość ja tez poszlam na wesele
z opryszczka bo nie ma na to ani rady ani sposobu.Chyba ze nawalisz sobie kilo pudru na to ale to tez nie bedzie za dobrze wygladac. A poza tym czym ty sie przejmujesz? nikt nie bedize patrzyl na Ciebie jak na dziwolaga

Gość akurat terazzzzzzz
ale tak sie zle z tym czuje, moze jest cos zeby to possmarowac zeby szybko zaschnelo..? tyo jest takie świeże;/ a po pudrze bedzie wygladalo jeszcze gorzej, wiem bo juz mialam kiedys sytuacje ze przed waznym wydarzeniem tez mi sie pojawila opryszczka :( nawalilam pudru i wygladalo ohydnie:( poradźcie cos;(((((((

Plasterek compeed lub troszkę pudru. Oczywiście zależy jaką masz tę opryszczkę. Jeśli duża i sączy się z niej płyn to pudru nie nakładaj tylko poczekaj aż płyn surowiczy wypłynie. A jak masz małą i żadne bąbelki się nie tworzą to polecam compeed lub puder (ale puder tylko na czas wesela, ogólnie nie powinno się nim smarować opryszczki-nie ma zadnych właściwości leczniczych)

Gość akurat terazzzzzzz
jest duza i saczy sie z niej plyn.. na noc przykleilam sobie ten plastre, teraz odkleiłam, i jest taka porozrywana jakby :|

Gość akurat terazzzzzzz
to teraz przyklejac kolejny plaster czy mascia???

Gość ja tez poszlam na wesele
plastry po piciu i jedzeniu odrazu sie odklejaja i wygladaja jeszcze gorzej, poza tym widac je. na opryszczke nie ma mocnych. Gdyby ktos wymyslil jakis srodek na to to bylabym najszesliwsza na swiecie bo mam ja dosyc czesto

Źle zrobiłaś, że zakleiłaś ją plasterkiem. Póki jest "mokra" powinnaś pozwolić się jej zasuszyć i posmarować pastą cynkową. Zrób tak jak napisałam - witaminy+pasta cynkowa, do jutra powinna się wysuszyć i wyglądać lepiej. Wiem coś o opryszczce, do niedawna męczyłam się z wielkimi, bolącymi, z bąblami i wielką ilością płynu:o Miewam mniejsze i niebolesne od czasu gdy smaruję sobie maścią ze Stanów. Ale zdaję sobie sprawę, że u nas jej nikt nie dostanie, więc najlepiej iść do dermatologa po tabletki czy jakieś maści z antybiotykiem. Wiem jak to świństwo potrafi zatruć zycie.

Gość ja polecam masc
Hascovir, dla mnie jest najskuteczniejsza i najszybciej działa.

Gość akurat terazzzzzzz
smaruje teraz caly czas mascia cynkowa.. no zobaczymy..

Gość może ktos w aptece się zlituje
i sprzeda metronidazol gdy zacznie mi wychodzić to szybciutko smaruję i zostaje malutka i wnet nie ma po niej śladu moje opryszczki były ogromne i miewalam je w przeróżnych miejscach, na policzku, na czole od paru lat, gdy zastosuje metronidazol mam kłopot z głowy ważne jest też wzmocnienie organizmu

Gość do lekarza
idz do lekarz po recepte na heviran albo smaruj pasta do zębów a na czas wesela przyklej plasterek compeed. Pasta wysusza a plaster ukryje opryszczkę

Sluchaj, mysle, ze pomimo najlepszych checi, to jednak za duzo przez noc Ci nie zejdzie. Jesli masz opryszczke na samej wardze, jest jeden prosty sposob na to: zamaluj ja szminka:) Powaznie. Dobierz jakis odpowiedni kolor, tylko nie jasny, bo wiadomo,ze bedzie widac.

Gość akurat terazzzzzzz
heviran łykam caly czas.. ale tez za duzo to chyba nie daje dziekuje za wszystkie rady! pojde spac z nadzieja ze rano bedzie lepiej... a co do szminki to co sie da to zamaluje, ale tych takich 'pęcherzykow' nie da sie calkiem zakryc ;|

Gość ja na twoim miejscu juz
dawno poszlabym po Hascovir, opryszczke mialabys o polowe mniejsza