Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrona19

Tabletki anty: Yasmin czy Regulon - cera

Polecane posty

Gość wrona19

Witam! Mam 19 lat biorę tabletki Yasmin przez prawie 1,5 roku. Powodem był uciążliwy trądzik (wysypka) chodziłam do różnych dermatologów każdy mówił coś innego nikt nie pomógł. Twarz strasznie mnie bolała miałam bardzo przesuszoną i podrażnioną cerę. Bałam się że powodem trądziku były zmiany hormonalne ale po zrobieniu badań wyszło wszystko ok. Miałam też obawy że ten trądzik(wysypka) mógł pojawić się z powodu podkładu który używałam a .... eh był już przeterminowany, ale sama już nic nie wiem, bo niby przed tym podkładem też miałam trądzik (wysypkę) Czytam różne opinie na temat odstawienia tabletek anty, trochę się boje że trądzik (wysypka) powróci a tego bym nie zniosła. Trądzik (wysypka) odbierał mi chęć do życia oraz pewnosć siebie...) Niektóre dziewczyny bardzo chwalą Regulon że pomaga na trądzik i przede wszystkim po odstawieniu trądzik nie powraca nie wiem może zmienić Yasmin na Regulon? Proszę o opinie kobiet które miały styczność z Yasmin lub Regulonem i czy po odstawieniu któregoś z tych leków powrócił wam trądzik??

Może powrócić a nie musi. Może być też przyczyna w kremie do twarzy, w podkładzie (może zapychać Ci pory) Mnie czasem wysypywało strasznie na twarzy to wtedy po umyciu twarzy żelem do cery trądzikowej, zawsze spryskiwałam wacik Octeniseptem i na wieczór przecierałam twarz, i na drugi dzień o niebo lepiej. Dużo kobiet używa Octeniseptu do pielęgnacji takiej cery bo jest to antyseptyk :) Ja miałam 50 ml i miałam go na bardzo długo

Gość Wiesz co po odstawieniu
tabletek przewaznie wraca. Ja tak mialam, brałam tabletki i majac 18-21 lat cieszylam sie piekna skora gdzie moje kol mialy tradzik. W wieku 21 przestałam brac i do teraz (22l) zmagam sie z tym problemem. Tak samo piersi stały sie jak za darnych czasówn (mniejsze)

Gość Wiesz co po odstawieniu
a bralam wlasnie regulon wiec mysle ze to sprawa indywidualna. za czasu brania skora byla fantastyczna a jak odstawilam to to co wczesniej razy dwa. Takrze dermatolodzy na tradzik nie polecaja tebletek anty bo to i tak nie minie tylko przenosi sie na pozniej