Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hrthtrtrh

jak nad soba zapanowac?

Polecane posty

Gość hrthtrtrh

chodzi zasadniczo o jedzenie nie potrafie sobie odmówic wielu rzecz-słodyczy nade wszystko;/ nie powinnam ich jesc bo choduje i musze schudnac za wszelka cene..inne jedzenie tez...po prostu od małego niczego mi nie odmawiano i sama sie nauczyła sobie nie odmawiac nie mam silnej woli za cholere;/ jak zapanowac nad tym? mam 23 lata

Gość truskawkowy koktajl
traktuj to zadaniowo dzien wczesniej uluz sobie jadlospis na kolejny dzien 5 okreslonych posilkow o okreslonej porze i przychodzi okreslona godzina i jesz to co masz zapisane po zazdym posilku odhaczasz wykonane zadanie wszystko kwestia psychiki nastawienia ze nie zyje sie zbey jesc a je sie zeby zyc jeszcze sprawa tego ze np zjesc cos masz 5 sek przyjemnosci w buzi a potem i tak w koncu wyladuje to w kiblu a z drugiej strony nie zjesz albo zjesz cos mniej aklorycznego i zachowasz ladna figure zdrowy trub zycia i organizm w dobrej formie najczesciej jedza ci ludzie ktorzy sie nudza nie maja jakis problemow na glowie wiec znajdz sobie zajecie tak zebys o jedzeniu nie myslala a jak masz np parcie na slodkie kup sobie herbate z liptona karmelowa i nie slodz ona sama w sobie jest slodka jedna herbata cos ok 10 kcal lepsze to niz np 250 kcal w batoniku

Gość hrthtrtrh
nie widziałam tej herbaty rzeczywiscie aktualnie jestem bezrobotna i siedze w domu brak mi zajecia;/ jem z nudów narazie szukam pracy i nie wiem ile to potrwa;/ staralam sie tych 5 posiłkow ale zawsze na wieczor sie złamie i dupa;/

Gość truskawkowy koktajl
a brak silnej woli to bardzo powazna sprawa jak ty np osiagasz cos w zyciu kiedy wymaga to od ciebie mega pracy mega poswiecenia??

Gość truskawkowy koktajl
nic samo sie nie zrobi mozesz przejsc na diete 1000-1200 kcal i stosowac zamienniki zamiast smazoneog kotelta w panierce gotowana piers z kurczaka zamiast zwyklego zolttego sera bialy z obizona iloscia tluszczu zamiast owocowego jogurtu naturalny zamiast slodzonych n apokow i sokow zielona herbata plus woda zamiast tlustych ryb tunczyk z wody zamiast batonika ta herbata albo jablko zamiast jasnego pieczywa ciemne chodzi o to zeby sotoswac produkty o malej kalorycznosci dzieki temu bedziesz mogla jesc tyle co zawsze i nie bedziesz chodzila glodna wiec wieczorem sie na nic nie rzucisz np raz w tyg w formie nagrody mozesz zjesc ulubionego batonika zamiast posilku

Gość truskawkowy koktajl
aha polecam cwiczenia np dziennie godzinka hula hop dzieki temu szybciej schudniesz i przyspieszysz spalanie kcal pozatym cialo sie wymodeluje a do tego cwiczenia daja efekt na dluzej jak nie chcesz jojo co tydzien dodawaj 100 kcal do posilku tak sie wychodzi z diety pamietaj ze dieta nic nie da jak wrocisz do starcyh nawykow niestety ale trzeba na zawsze nauczyc sie inaczje odzywiac bo potem nadrobisz i dodajac 100 kcal co tydzien musisz atrzymac sie na takiej kalorycznosci jaka wychodzi ci z calkowitej przemiany materii zbey nie przytyc- musisz to sobie obliczyc w zaleznosic od wagi wzrostu tryby zycia czym mniej sie wazy tym mniej kcal organizm potrzebuje wiec na nizsza wage bedziesz mogla zjesc mniej niz teraz zbey nie przytyc