Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pan król maciej zapamiętaj pan

MOJE NAZWISKO KOŃCZY SIĘ NA -KOW SKĄD WIĘĆ POCHODZĄ MOI PRZODKOWIE?????

Polecane posty

...oto jest pytanie??

Gość Wielmożny Pan Profesor
Z Izraela :classic_cool:

Gość z Rosji
albo Ukraina :classic_cool:

Gość ruski cap-smierdziel jestes

Gość jak to piszemy
Żewłakow ? to pewno z uzbekistanu

też mi miło:O i tak na marginesie to nie śmierdziel i cap tylko jeśli już cuchnąca capica bo jestem dziewczyną....:P:P

z uzbekistanu to napewno nie bo jestem blondynką o niebieskich oczach a,tam takich nie ma:O

Gość khkhjkhjlkl
rosja ukraina czy coś w ten deseń

Gość a jak sie konczy na - DEL
to skad?

Gość barabarabab
a z dupy pochodza

Gość ruska capica-cuchnaca jestes

Gość żeby to wiedziec musisz
przeprowadzić dokładne badanie genealogiczne - czasochłonna sprawa, ale bardzo satysfakcjonująca. Samo nazwisko niewiele mówi - być może Twoi przodkowie byli czystymi Polakami, Niemcami albo Żydami, a nazwisko brzmiące z rosyjska przyjęli kiedyś tam na skutek jakichś zawirowań historycznych (urzędowe absurdy były zawsze takie same) i tak już zostało.

Gość Wielmożny Pan Profesor
Na ten przykład Szechter zmienił się w Michnika, i takie tam różne cuda z nazwiskami :classic_cool:

Gość maja -kow
noo i teraz już lepiej brzmi odrazu...:D::D to będzie moja ksywa capica-cuchnąca:D:D

Gość Krem do rąk
Moje nazwisko jest wschodniosłowiańskie. Wiem skązd pochodzę i znam moich przodków z opowiadań. Nie martw się o swoje nazwisko - bo to rzecz nabyta, ważniejsze są nasze geny. W naszym postępowaniu geny po przodkach odgrywają rolę. Wierzę w geny od kiedy poznałam mojego kuzyna - pana w starszym wieku. Jest spokrewniony z moim ojcem - jego ojciec i moja babka to byli brat i siostra. Wystraczyło że pobyłam z tym człowiekiem jedną dobę i uwierzyłam, że mamy takie same geny. Mój kuzyn mówił i postępował tak jak mój ojciec, a nie wychowali się razem, po drugie nie widzieli się pięćdziesiąt lat. Myślę że i ja mam takie geny jak mój kuzyn bo jego babka a moja prababka to ta sama osoba. Geny są ważniejsze niż tam jakieś nazwisko.

Gość maja -kow
a jak przeprowadzić takie badanie??

wez krem do rak wpisz sobie do dowodu : Katarzyna Gen :D idiotka:(

Gość żeby to wiedziec musisz
Jest wiele książek na ten temat, zreszta nawet w necie znajdziesz dużo porad: zakładając, że znasz ojca i dziadka (bo to po nim, zakładam, nosisz nazwisko na -kow) i ich losy mniej więcej - udajesz się do parafii, w której został ochrzczony dziadek (jeśli nie został ochrzczony to masz trudniej) i znasz już imię jego ojca. Jeśli informacje z parafii są zbyt skąpe i trop się urywa (co się zdarza, jeśli rodzina gdzieś migrowała) udaj się do Archiwum Państwowego. Słowem łazić, łazić, łazić. Jeśli nie pochodzisz z tak szacownego rodu z tradycjami, jak nie przymierzajac, nasz prezydent, to prawdopodobnie trop urwie się na XIX w. Nazwisko jest oczywiście "rosyjskie", ale to naprawdę nic nie znaczy, a już na pewno nie to, że Twoi przodkowie byli Rosjanami - wystarczy że prapradziadek chciał być wysokim carskim urzędnikiem i się dla podlizania zruszczył, albo że obawiał się czegoś, w związku z nazwiskiem brzmiącym inaczej niż po rosyjsku i kupił papiery. Różnie mogło być.

Gość Słuchaj ruski capico
widocznie dos rali ci w szkole że czepiasz się ludzi na forum. Ale pocieszę cię ruski capku: Do poniedziałku jest jeszcze jeden dzień wolnego. Jutro niedziela, ciesz się idioto. I szykuj siły na poniedziałek, bo znowu ci dowalą w szkole!!!!!!

a żebyście wiedzieli jak ja sie nazywam... nie podam bo mnie zlokalizujecie na nk :) jestem jedyna w polsce o takim imieniu i nazwisku

sraczka?

aaa moje nazwisko jest krótkie 4-literowe i kojarzy sie z francją (stąd też to nazwisko pochodzi)

Gość moje nazwisko Klop
Kiedyś poznałam faceta, miał durne nazwisko ale fajny był z niego chłopak. Wiele razy poznałam kogoś i miał przyjemne i łagne nazwisko a przeważnie głupek był z niego.

Gość moje nazwisko Klop
Kiedy byłam w liceum do mojej klasy chodziła Modrzejewska. Myślicie że była artystką? Najbardziej artystyczne to miała sznyty na przedramieniu, które sama sobie narżnęła bo ją facet rzucił w podstawówce.

Gość elis22
Z Bułgarii!!!