Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nakurniku13

Dzieci neostrady? Znajomość języka ojczystego.

Polecane posty

Gość nakurniku13

Grałam wczoraj na kurniku w literaki. Wpisałam słówko "war" (wrzątek), a współgracz uznał, że o "wojnę" chodzi i najpierw mnie sprawdził, a potem w czasie swojej kolejki wpisał "wild" :D I tyle na temat znajomości języka polskiego :D

Gość szukam kobiety ...
czasem na kurniku są słowa których nie rozumiem np "ii" ? co to za wyraz ?

Gość kamilka rumianek
o co hcodzi w tej grze?

Gość idiotajestes!!
"war" wrzatek? pierwsze slysze! To chyba jakas gwara,a nie glowna odmiana polskiego,prostaku :o

Gość nakurniku13
Tego "ii" też nie rozumiem. Naciągane strasznie. Albo te wszystkie "el", "te" itp, jako "L", "T" itd. kamilka- takie scrabble online

Gość nakurniku13
idiotajestes!!! > i odezwało się dziecko neostrady :P

Gość idiotajestes!!
nakurniku: przykro mi, że Cię rozczaruje, kretynko, ale nie jestem dzieckiem neo. :) Nie oczekuj, że każdy będzie znał słowo, które jest gwarą!!! War" jest słowem gwarowym, pusta lalo. Pozdrawiam Polonistka z Sopotu

Gość eldoo
nakurniku, nie jestem dzieckiem neostrady i rowniez nie slyszalam nigdy tego okreslenia na wrzatek.

Gość nakurniku13
idiotajestes!!> a kulturka hoho pogratulować :) Gwara, nie gwara słowo znane każdemu, kto choćby lektury w szkole czytał :classic_cool:

Gość J,MNBFVDBGN
aczkolweik tak mowilo sie dawniej wiec mozna oczekiwac ze 14 letnie dziecko nie bedzie znao tego slowa;)

Gość hahahahahh
nie znasz tępa pizdo slowa war??????????????? kuurwa, no rece opadaja...alespoko, rozumiem ze w twojej szkole specjalnej cie nie nauczyli

Gość eldoo
Nigdy w zyciu nie slyszalam, aby ktos wrzatek nazwal warem. Skoro slowo nie jest w ogole uzywane we wspolczesnym jezyku, to trudno oczekiwac, ze ktos je zapamieta, bo moze wystapilo w jakiejs lekturze:O

Gość hahahahahh
eldoo...kuurwa nastepna pojebana..war nie jest slowem obecnie uzywanym..o zesz w morde........

Gość ale masz problem 2 i 1/2
przeciez jak sprawdził i było (jego prawo) to stacił jak wpisał wild i wy go sprawdziliście to też stracił ja bym się nie przejnmował szczególnie że np. do literaków z kurnika są programy do oszukiwania które same podpowiadają słowa i analizują planszę aby dostać w każdym ruchu jak najwięcej pkt. :classic_cool: i pełno ludzi tego używa :D

Gość hnfgnfd
o co chodzi w tej grze? war ot jedynie w fizyce uzywam, nigdy nie slyszalam, zeby na wrzatek mowiono war.

Gość eldoo
no i co autorko, jak widzisz znajomosc slowa "war" nie znaczy nic, przeczytaj sobie wypowiedzi prymitywa "haha" i jego rynsztokowy jezyk. Chcialabys z kims takim dyskutowac?

Gość ta zajrzyj do dowolnego
słowanika języka polskiego :P choćby netowego PWN

Gość eldoo
nigdy nie slyszalam, zeby na wrzatek mowiono war. No bo nikt tak nie mowi, chyba, ze sa rejony w Polsce, gdzie to slowo jeszcze funkcjonuje w mowie.

Gość nie słyszałem też żeby
ktoś używał słowa takie jak: inkryminowany albo dychotomiczny :classic_cool:

Gość nakurniku13
Na temat kultury w internecie, to ja już się nie będę wypowiadać, bo to jest walka z wiatrakami. I nadal będę się trzymać tego, że człowiek oczytany zna mnóstwo wyrazów, których się nie używa. Topik założyłam nie po to, żeby nazwać kogoś idiotą, ale po to, że mnie sytuacja rozbawiła - angielski jest bardziej znany od ojczystego :P

Gość Gruszka C
kto nie rozwiazuje krzyzowek to nie zna slowa war niestety, kopnietych dzieci neostrady jest coraz wiecej a szkoda, bo za 20 lat ludzi inteligentnych bedzie jak na lekarstwo.. juz teraz dzieci sa wychowywane na durnych grach komputerowych ktore nic nie wnosza a ksiazek czytac nie lubia

Gość hnfgnfd
no tak, tylko ze znajac angielski dalej zajdziesz niz znajac nieuzywane slowa w naszym ojczystym jezyku. po co mi znajomosc slowa war, skoro do pracy wymagaja znajomosci jezykow obcych? :O

Gość hnfgnfd
inteligencja nie ma nic wspolnego z rozwiazywaniem krzyzowek :o

Gość hahahahahh
eldooo gownojadzie pierdolony, szmato w dupe dymana..znajde cie szmato i ci najebie do ryja.....

Gość pszyszłem a ty jesteś
Ja codziennie używam słowa dychotomiczny.