Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babeczki z lukrem

potrzebuje pomocy mam nadwage i dosc siebie

Polecane posty

Gość babeczki z lukrem

Więc mam 16 lat ważę 88 kilo i mam 170 mam sporą nadwagę i strasznie się z tym czuje zaczęłam się odchudzać i nic poszłam do lekarza i okazało się, że mam za małą tarczyce (czyli chorą :p ) jako tako ją wyleczono a ja nie chudnę. Potrafię się głodzić dniami i nie chudnę odmawiam sobie wszystkiego i nic. Nam już dość byłam u dietetyka dał mi diete ale ona jest nie możliwa do wykonania , w końcu chodze do szkoły i nie mogę robić sobie tam goracych posiłków ani jeść sałatek jak wychodze o 7 a wracam o 17. Może ktoś zna jakiś sposób żeby mi pomóc jaką dietę czy coś . Od razu prosze jestem dostarczająco zdołowana i nie lubie siebie więc prosze powstrzymać sie od nie miłych komentarzy za te miłe dziękuje .

Gość babeczki z lukrem

Gość babeczki z lukrem
psuje mi się klawiatura więc za błędy przepraszam

Gość Davidxxl
Skontaktuj się z nimi www.piekno-natury.pl napewno Ci pomogą Tylko podaj koniecznie proszę mój nick "Davidxxl", dzięki temu sam będę miał taniej :) To specjaliści, tylko pamiętaj o podaniu mojego nick-a PROSZĘ Davidxxl www.piekno-natury.pl Davidxxl

Gość shazz
droga babeczko z lukrem :) kiedyś miałam sporą nadwagę, więc doskonale Cię rozumiem. od razu powiem, że głodówkami nic nie zdziałasz, możesz jedynie pogorszyć sytuację, gdyż organizm po każdej próbie głodzenia magazynuje zapasy energii z pożywienia, które zjadasz po okresie "postu" przygotowując się na kolejny, dlatego nie chudniesz, a możesz nawet przytyć. to samo tyczy się powtarzania diety. za każdym razem kiedy się odchudzamy skuteczność diety jest coraz mniejsza, dlatego najlepiej schudnąć raz, a porządnie :) ja właśnie tak zrobiłam. najlepsza dieta jaką znam to 1000 kcal, ale ponieważ jesteś jeszcze bardzo młoda, a Twoja nadwaga nie jest rozmiarów monstrualnych lepiej zastosuj dietę odchudzającą wg należnej masy ciała (wagi optymalnej w stosunku do Twojego wzrostu), czyli w Twoim przypadku 65 kg. w diecie odchudzającej na każdy kilogram przypada połowa normalnego zapotrzebowania energetycznego, czyli 20 kcal. jeśli pomnożysz 65 kg * 20 kcal otrzymasz wartość 1300 kcal i tyle energii powinnaś dziennie dostarczać organizmowi. człowiek potrzebuje 1500 kcal na dzień do samego tylko funkcjonowania narządów wewnętrznych, więc musisz schudnąć jedząc mniej, nie ma opcji, żebyś nie chudła :) ważne są regularnie spożywane posiłki, najlepiej żeby było ich 4 - 5 dziennie w równych odstępach czasu. do szkoły możesz zamiast sałatek czy czegoś ciepłego (oczywiste, że ciężko by było takie jedzenie przygotować w szkole), wziąć np. kanapkę z dwóch cienkich kromek pełnoziarnistego pieczywa (pieczywo w małych ilościach jest wręcz wskazane w trakcie odchudzania) z chudą wędliną, sałatą, ogórkiem, pomidorem, tym co masz i co lubisz :) do tego jakiś owoc i jogurt do picia o niskiej zawartości tłuszczu i po kłopocie :) sałatki i inne cuda możesz jeść po powrocie ze szkoły, musisz jakoś sama pokombinować, to wszystko jest do zrobienia :) ja schudłam na takiej diecie 30 kg, więc i Tobie się uda. życzę powodzenia :)

Gość babeczki z lukrem
shazz dziękuję ;* też mam nadzieje że mi sie uda napewłniłas mnie pozytywną energia dzięki wielkie

Gość shazz
nie ma za co :) cieszę się, że mogłam poprawić Ci humorek i troszkę pomóc :) wszystko będzie dobrze, chcieć to móc :) pozdrawiam

centrum leczenia otylosci znajdz w swoim miescie naprawde dziala ja schudlam 12 kg i od 1,5 roku trzymam wage a teraz znowu poszla bo chce zrucic nastepne 10 to moj cel a naprawde dziala i wcale sie nei glodzisz!!!a naprawde nie ma efektu jojo i zmieniasz nawyki zywieniowe POLECAM

NO I TAM CI WLASNIE DOBIERAJA DIETE JA tez mialam 1100 kcal jest super ja przynajmniej chodzialm zadowlona :)

Gość babeczki z lukrem
gdy pójdę do centrum leczenia otylosci będe musiała cos płacić ???

Gość babeczki z lukrem
dobra cofam pytanie xd

Wykonuj codizenie to co napisze to z pewnością schudniesz:classic_cool:.Po 1 w sklepie chemicznym kup chrom albo jego zwiazki:classic_cool:.Chrom lepiej bo przynajmniej nie ma problemu z legalnością:classic_cool:.Codziennie jego łykaj 5 mg :classic_cool:.Ale to tylko dodatek:P.Główne danie to: 300 km rowerkiem,1000 pompek:D.Bez głównego dania nie licz na schudnięcie:P.