Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laskaa

Dziwne zachowanie chomika

Polecane posty

Gość laskaa

Mój chomik jest już stary ma 2 lata, ostatnio zaczął chorować i jak chodzi to ma 2 tylnie łapy sztywno i tak wysoko chodzi, nie wiem co mu jest:/

Gość czcij ojca i matkę swoją
eeee smutna wiadomość jest taka, że to już chyba jego koniec jest :(

Gość Gina mała 19
Przykro mi to mówic ale pewnie niedługo zdechnie. mój chomik zył 3,5 roku (to długo jak na chomika) i pod koniec swojego zycia tez mu sie cos takiego zrobiło, miał sztywne łapki i zarzucał tyłem, cos jaby paraliz:(

Gość krakrakrakowka
UUU :( może nadeszły jego dni ? a mój dostał kólko do chodzenia, a nie chce na nim chodzi i tylko śpi i je :(

Gość banalnie konczyc sie ten sen
no jest juz stary podejzewalabym juz reumatyzm.. Ale jesli 2 przednie sa dobre to hmm... dziwne na twoim miejscu odwiedzilabym weterynarza z chorym, bo moze okazac sie to cos powazniejszego. Nie sadze aby taka wizyta przekraczala koszt 20 zł

moze po prostu ze starości obwisł mu qtas i teraz nie może normalnie chodzić...?

Gość laskaa
byłam u weterynarza, dostał antybiotyk i witaminy bo ogolnie ma oczy zaropiałe...wet powiedział że jest odwodniony, a on pije! ciagle liże wszyskto co jest mokre przeraza mnie... ale jego łapki normalnie sie ruszaja, tlyk otak dziwnie chodzi...nigdzie nie moge znalezc info na ten temat:/ ciekawe dlaczego tak sie dzieje...

Gość laskaa
cux bez komentarza:D a skad wiesz ze to samiec;]?

Gość Chomiczyna 999
jejku to straszne :(( dobrze że mój Dziobaczek jest młody, nei wiem jak przeżyje jego umieranie , wolę umrzeć razem z nim :( cux - qtas to chyba walił w ciebie jak byłas w brzucholu mamy :o brak ci taktu!!! chomisiątko, ładny ppgrzeb mu zrób :(

tylko nie dawaj go uśpić...!!! Jak coś to przyjade z kotem i bedzie wilk syty i owca cała...:-D

a jest gruby, otyłość, mója suczka też tak miała na 2 tylnie łapy nie mogła po prostu chodzić, wnosilismy ja po schodzach do domu, myslelismy, ze jakis rak, przerzuty, bo miala guzka piersi.. ale na szczescie wynik wykazal, ze to niezlosliwy tluszczak, a wiec zaczelismy dalej wertowac, pojechalismy do klinki, bardzo dobrej polecanej, zaplacilismy za wizyte 400 zł i przeswietlenie wykazalo ze ma za duzo tluszczu, wykupilismy specjalna karme odchudzaja i teraz wszystko wrocilo do normy :) A wiec zalecam wizyte u innego veta, takich objawow nie mozna lekcewazyc.

Gość laskaa
wiem jedno - nigdy więcej chomików. Miałam 3 chomiki i każdy chorował, jednego musiałam uśpić, drugi miał operacje i dostał zawału, a teraz ten..:(

Gość wee
umrze... chomiki zyją ok. 2 lat... weź teraz kota albo psa... zyją dłuzej... ja juz nie chce chomika :(

ja miałam 20 chomików w swoim życiu, bo wujek musiał sprzedać sklep zoologiczny i wszystko spadlo na moje rece, kazdego z nich smierc mnie bardzo bolala, ale najbardziej ostatniej Lusi :( Kiedy odeszla tak szybko wzielam ja na rece glaskalam, odlozylam do klatki i poszlam po obiad, a jak wrocilam lezala do gory nogami , jej serce nie biło :( :( :(

Gość wee
a co powiecie na to jak umarł mój pies?? mia 18 lat..... wiekszosc mojego zycia :( a to tylko chomik :(

moja sunka ma teraz 7 lat i strasznie sie boje :( tyle co ona przeszla...

Gość laskaa
on nie jest otyły, schudl jakis czas temu...nawet mu sie nei chce obierac swojego ulubionego słonecznika i ja to robie za niego, wtedy je O_o eeej, ja też mialam psa i to było okropne, ale wierz mi ze te 2czy 3 lata z chomikiem tez sie pamieta, przyzwyczaja sie do wszystkiego, do tych hałasow w nocy, do karmienia, głaskania... wtedy to nie jest TYLKO chomik.

Gość zakochana w chimiku
mój chomik ma 4 lata i ma sie dobrze, ale dałam mu zdrowa diete i troche sportu :) moj kochany chomik

Gość laskaa
banalnie konczyc sie ten sen - co jej sie stalo?? 4 lata chomik? to chyba rekord guinessa. cux - zrobie dokladnie tak jak mowisz. i postawie go sobie na parapecie.

Gość laskaa
niestety ostatnio rzucił silownie, bo już nie dawał rady. Nie chciał się zgodzić ale w końcu mu to wyperswadowałam, więc to pewnie nie zakwasy;)

Długo, by odpowiadać, ale w strasznym skrócie... Była porzucana przez wlascicieli z kata w kat kiedy juz myslala, ze jej przeprowadzek nadszedl kres trafila do nas. Byla zablakana, snily sie jej koszmary, plakala.. Dostawala sciera u dawnych wlascicieli i musialam ja oduczyc leku przed nia, miala byc uspiona przez bylych, ale nasza rodzina na to nie pozwolila przyjechala z Belgi do polski, gdzie musial podszlifowac jezyk :P , na wyjezdzie nad wode malo co sie nie utopila musialam ja ratowac, a teraz odbija sie to na jej psychice boi sie kapieli.. zjadla raz trutke dla szczurow kiedy to mial byc jej koniec stwierdzil vet, ale jej silna wola zwyciezyla, w dawnych latach miala podawane hormony zeby nie dostawac cieczki u nas postanowilismy jej ich nie podawac, odzyla naprawde i stracila z wagi - ale odbilo sie to naj jej zdrowiu - na sutku pojawil sie guzek, ktory z czasem zaczal sie powiekszac myslelismy o najgorszym o raku z przerzutamy pozniej na lapy, ale pani vet powiedziala, ze chce to zooperowac i na szczescie wyniki wyszlo ok okazal sie to włokno-tluszczak niezłośliw.. teraz jest dobrze zobaczymy co nam los pokaze, nie liczac ile razy miala stany zapalne ucha.. :o Teraz ma 7 lat i licze, ze dozyje jak najdluzej :)

tak jak to teraz czytam to narzucilo mi sie na mysl ze historia jak ludzka

Gość dlugo nie pozyje .
chomiki wlasnie zyja do 2 lat .

Gość laskaa
o matko:O biedny piesek..duzo przezyl ale ma silna wole walki:O dobrze ze sa jeszcze TACY ludzie. Oby zyl jak najdluzej!

Gość laskaa
bo zwierzeta choruja tak samo jak ludzie... wyobraźcie sobie operacje chomika...

ehhh i nie wspomnialam o operacji ropomacicza :o a myslelismy o pieskach, ale mamcica zostala wycieta, bo zgromadzila sie tam ropa. Dziękuję ja tez licze, ze to koniec takich niespodzianek

właśnie teraz chce wyjsc, a wiec zmykam, Papa ;)

Gość laskaa
3maj sie:)