Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fibia morska

Ta jehówka oszukuje w pracy już mam dość!

Polecane posty

Gość fibia morska

A niby są tacy uczciwi i prawi. Otóż pracuję w biurze, papiery itp. nie będę pisać jaka firma bo chyba nie wypada. Pracuje z nami taka jehówka, kobieta po 40-stce. Na co dzień miła ale jak widać przebiegła. Już od dawna wiadomo że bierze zasiłki świąteczne z pracy. Te pieniądze nie powinny jej przysługiwać. Na każde święta, czy to Boże Narodzenie czy inne. W dodatku jak są święta to też ma wolne a nie raz już było tak że w okresie świątecznym musiałam chodzić do pracy a ona w tym czasie pewnie biegała do sali królestwa ;/ Powinna siedzieć i pracować skoro jej to nie dotyczy. Wiem on pewnych źródeł że pracodawca nie wie że ona jest jehówką. I co z tym fantem zrobić? Mam tego dosyć, ja mam przed świętami obowiązki w domu, właściwie to powinnam wyjeżdżać do domu rodzinnego i pomagać rodzinie w przygotowaniach a tymczasem przeważnie przyjeżdżam na gotowe i mi głupio. Mam ją zakablować czy pogadać z nią o tym? Trochę się boję bo jehowi są nieprzewidywalni :O

Gość kasix :):P):)
z jehowcami nie zadzieraj !! :O nienawidzę ich ciagle łażą i chcą na siłe przeciagnąć na swoją wiarę, a jak nie chcesz z nimi rozmawiać są nachalini i agresywni !! nie chce mieć z tym scierwem nic wspolnego :O

Gość ty ignorantkooo
"jehowka" :-0 :-0 :-0 :-0 i wszystko na ten temat :-0 :-0 :-0 znajdz etymologie slowa JEHOWA, ignorantko, to moze nie bedziesz walic takich żenujacych tekstow. na marginesie: nie jestem SJ, ale jak widze takie dno, co sie wypowiada jak ostatni ćwok, to nie moge powstrzymac sie przed komentarzem 🖐️ ps: zawiść i zazdrość to bardzo brzydka cecha 🖐️

Gość fibia morska
wiem, jak kiedyś wygoniłam ich spod drzwi a potem wychodziłam z mieszkania to się z nimi mijałam i robili miny na mnie, podśmiewywali się jakby czuli się lepsi w tej swojej "wierze" ;/ najgorsze ścierwo to tacy którzy przeszli z chrześcijaństwa na jehovę czy jak to się piszę. ci co się urodzili w rodzinie jehowców są nieco inni a ci "ochrzczeni" że się tak wyrażę się wkurzają jak im nie wychodzi, nie lubią katolików za to że nie dają się namówić no ale to nie wyjaśnia sprawy co mam zrobić z tą pracownicą?

Gość fibia morska
piszę jak mi się podoba, zwłaszcza że nie uznaję tej wiary w ogóle. ona dla mnie nie istnieje. nie tak jak islam czy buddyzm. tu (tj, jehowcom) to nie wiem w ogóle o co im chodzi z tą ich wiarą, oni sami dobrze nie wiedzą. jaka zazdrość? ja też dostaję zasiłki na święta ale ona wtedy bierze też wolne a zdarza się że ja zamiast obchodzić święta muszę pracować :O podczas gdy ona nie obchodzi tego święta rozumiecie?

Gość jechowacy
to prostacy - sekciarze jebane

Gość a ty cooooo
TEPA RURO, masz jakies problemy psychiczne i fobie, ze tak cie obchodzi czyjes zycie??? wypierdalaj z tym zaleniem sie do ksiedza proboszcza, a nie żółć swa wylewac na forum, nieudacznica zyciowaaaaa!!!! :-0 :-0 :-0

Gość jechowacy
tak jehowa podskakuje aż mu sraka z dupy pruje...tak jehowa się wygina aż mu kicha się napina

Gość Moim skromnym zdaniem.....
Wiesz jak to czytam to widzę, że wysokiego poziomu sobą nie reprezentujesz. Na pewno nie chciałabym Cię poznać ani się z Tobą dogadywać w jakiejkolwiek kwestii. Nie potrafisz się wysłowić w miarę elokwentnie, obrażasz i jesteś bezczelna. Odpowiednio będzie z tą Panią, która jest ŚWIADKIEM JEHOWY, porozmawiać. Wiesz ja sama nie przepadam za kilkoma rzeczami, ale wychowano mnie tak, że każdego należy szanować, Ty tej kobiety wyraźnie nie lubisz, a co najgorsze oceniasz (dość chamsko) jej współwyznawców, nie wiem skąd się bierze brak szacunku do osoby której nie lubisz.. Zanim kogoś skrytykujesz przypatrz się sobie.

Gość jechowacy
jehowcy to obszczymury bo mają w dupie brudne dziury

Gość chupa calabriabra
- JEHOWA/ JAHWE to imię także Twojego Boga, więc nie obrażaj Go takimi dziwnymi zdrobnieniami i przeinaczeniami! - ale plujesz jadem, aż nie chce mi się tego czytać - taka zawiść - nasz kraj nie jest państwem religijnym a każdy pracownik ma takie same prawa więc ona ma prawo wziąć dodatek świąteczny tak jak ty i mieć wolne tak jak ty. Przecież nikt każdego katolika nie rozlicza jak spędza święta i czy dodatek przeznacza na ubranie choinki! - nikt nie powiedział że dodatek świąteczny jest tylko dla katolików, to by była dyskryminacja

No cóż poziom wzrasta. Proszę bardzo porozmawiaj z ludźmi mającymi taki sam poziom wypowiedzi i zdanie na dany temat. Tak jest łatwiej :)

Gość warkoutka
Okropni jesteści w tej swojej wierze-katolicy.Pewnie po takich obelżywych słowach o innych pójdziesz sie wyspowiadasz i zadowolona ze spełnienia obowiązku spowiedzi dalej będziesz lżyc innych ludzi.Żenada.Jezeli kosciól katolicki nie zmieni sie ,to czarno widze jego przyszłość.

Gość fibia morska
tak, nie jestem elokwentna bo jak piszę, myślę i mówię o tej kobiecie to całą elokwencja gdzieś mi umyka. Wyobraź sobie że jest ktoś, kto nie obchodzi Bożego Narodzenia albo Wielkanocy a ty tak. I w tym czasie to TY musisz pracować, nie widzisz się z rodziną, z dziećmi (mam małe dzieci), podczas gdy ta kobieta ma wolne i w tym czasie nie robi nic innego jak albo się obija, albo jest na zakupach, albo na zebraniu w sali królestwa albo robi cokolwiek innego. Nie zdenerwowałoby cię to? To nieuczciwe.

Gość gość
Tylko nie świadkowie Jehowy :o

Gość jechowacy
jehowcy to kutasy , marudy i brudasy

Gość jechowacy
jahowy to jebusy bo mają buły jak globusy

Gość chupa calabriabra
a czy ty myślisz że ona nie ma rodziny i ona też nie chce w czasie świąt spędzić z nimi więcej czasu? nie jesteś niestety ani trochę lepsza od niej i macie takie same prawa, musisz się z tym pogodzić, a pracodawca nie jest od faworyzowania jednej religii nad drugą

Gość jechowacy
każda jechowa to pokraka i krowa

To jest uczciwe. Ona może mieć wolne w święta skoro już mieszka w tak katolickim kraju i wcale się jej nie dziwie, że to wykorzystuje. Ja jestem ateista, nie obchodzę świąt ale mam wolne, spędzam czas z dziećmi, mężem. Wyobraź sobie, że ona pewnie także ma rodzinę, której chce poświęcić czas. Boli Cię też ta pomoc pieniężna- święta to często jedyny czas kiedy można coś takiego zdobyć więc nie wylewaj na nią gnoju za to, że wykorzystuje swoje prawa. Co do chodzenia do tej strasznej i złej sali królestwa, osobiście uważam, że jest to dużo lepsze niż wigilia, pijani katolicy i przekleństwa przy małych dzieciach, ach... nie ma to jak święta. Nie chce obrażać Katolików, którzy potrafią zachowywać się kulturalnie i naprawdę widzą co oznacza bycie Katolikiem.

Gość fibia morska
ona nie ma świąt to co myślisz ona robi? dla niej to dzień powszedni, chyba jesteś jehowcem skoro tak piszesz :O to oni nie mają zrozumienia dla nas. gdyby jeszcze była miła i dało się z nią porozmawiać, ale nie. Jak ja przyszłam do pracy (jakieś 6 lat temu) to od razu proponowała mi gazetki "strażnica" i inne jakieś, albo gadała mi o swoim świecie i wierze. ja jej na to, że mnie to nie interesuje, bo mam swoją wiarę której nie zmienię a ona: na początku każdy tak mówi, my chcemy was uwolnić od tej wiary itp. Najlepsze było jak ostatnio co była rocznica zamachu na WTC przyniosła swoje pisemko i pokazywała zdjęcia swoich zmarłych "braci i sióstr". Po czym powiedziała że oczywiście oni się nie znali ale dla nich każdy jeden jehowy to rodzina.

Gość pora na terminatora
autorka się nudzi bo krzyż zabrali więc wróciła do domu i wylewa swoje żale na kafe

Gość chupa calabriabra
a ty fibio w ten sposób reprezentujesz katolicyzm?... jak dla mnie, w tym momencie 1:0 dla twojej koleżanki świadka której jedyną winą jest to że rozmawia o swojej wierze i że korzysta z tych samych praw co ty w pracy żal.pl

Gość warkoutka
Jezeli oni maja swoje świeta po prostu biorą bezpłatne urlopy.Prawo polskie traktuje wszystkich jak katolików

Nie, akurat jestem ateistą, tak mnie wychowali i wdzięczna jestem za to. Ale gdybym miała wybierać to wolę być Świadkiem Jehowy niż Katolikiem. Chyba dlatego, że umiem sobie radzić z chamstwem i prostactwem z którym zapewne spotykałabym się po każdym zapukaniu do drzwi i nieźle bym się przy tym bawiła. No proszę Cię co to za Katolicy jak w niedziele wrócą z kościoła wyspowiadani itd, nagle puka Świadek trzymając w ręku Biblie i taki Katolik dostaje furii. Ponoć Katolicy też wierzą w to co jest w Biblii, więc w czym problem, nie chcą porozmawiać o Bogu? Prawda jest taka, że nie wiedzą co jest w Biblii i chyba ich to przerasta. Gdy do mnie pukają to grzecznie odmawiam i tłumaczę, że nie interesuje mnie to, naprawdę trochę szacunku, wiedzy na temat ich wiary i od 3 lat nikt u mnie nie był :) To samo z księdzem po kolędzie ;)

Ja idę na spacer, więc do widzenia wszystkim :) Chyba jeszcze tu wrócę później :D

Gość fibia morska
ja jej nie namawiam żeby poszła do Kościoła ani nie daję świętych obrazków. a ona mi bezczelnie podsuwa te gazetki, widziałam ile ma ich w torbie :O pracujemy w tym samym pomieszczeniu. na początku była miła, ale jak jej wtedy powiedziałam że mnie nie interesuje jej wiara co mi zaczęła tak gadać to zmieniła swoje zachowanie w stosunku do mojej osoby

Zgadzam się że to niesprawiedliwe, że osoba nie obchodząca świąt ma w święta więcej wolnego niż Ty, która je obchodzisz i uznajesz. Niestety takie u nas głupie prawo. Ale to jeszcze nic - czytałam historię chłopaka, który pracuje w Anglii na lotnisku. Opowiadał jak to araby na każde SWOJE święto mają wolne i reszcie nic do tego, ale oni dodatkowo korzystają z wolnego jak są nasze święta, a nasi pracują, bo - za mało ludzi w obsłudze :o A jak araby mają święta to nie ma że za mało ludzi, wolne i już. Więc cieszmy się że u nas Jehowcy, mniej wymagający ;)