Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niki02

Kuchenne rewolucje kto widział?

Polecane posty

Dzis oglądałam powtórke Magdy Gesler i podobał mi sie przepis na marynate na karkówke może wiecie jakie były tam składniki ? Wiem ze była tam musztarda rosyjska miód gorczyca ale nie wiem co tam były za zioła jesli mozecie pomóc to piszcie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kolendraaa chyba
raczej gesler nie podaje w całosci składników, wtedy każdy mógłby podejrzec i skorzystac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szkoda no cuż trudno, musze poszukac cos innego a moze ktoś mi napisze jakiś ciekawy przepis na marynate?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To chyba była też kolendra, ale ja jej nie lubię. Po wczorajszym programie karkówkę nasmarowałam mieszaniną musztardy (kozacką miałam) gorczycy, miodu, pieprzu i odrobiny soli. Dzisiaj wsadziłam ją razem z ziemniakami, cebulą i czosnkiem do rękawa. Podlałam 3/4 szklanki wody, dodałam 2 łyżki masła i na 1,5 godziny do piekarnika. Ależ pychota wyszła!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dzieki berenika napewno zrobie bo brzmi ciekawie:) Może ktoś jeszcze zna jakies fajne wyprupowane przepisy???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niewiedzacaaaa....
berenika....ale ten rekaw z mieskiem wlozylas na blache i na ta blache wlalas wode??? Czy jak??? Nigdy nie robilam nic w rekawie wiec pytam:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wszystkie składniki do rękawa dałam. Zacisnęłam na końcach rękawa takie specjalne klamerki. Wsadziłam to na brytfannę i buch do gorącego piekarnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niewiedzacaaaa....
tak, rozumiem. Ale piszesz ze podlalas woda, to wlalas ja na ta blache czy jak???Poza rekaw???I po co ona???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niewiedzacaaaa....
i karkowke w kawalkach jak na gulasz, czy w plastrach czy w calosci??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Niewiedząca, karkówkę wczoraj pokroiłam w grube plastry i włożyłam w zaprawę. Wodę wlałam do środka rękawa. Bez wody ziemniaki, cebula i czosnek spaliłyby się. A tak to smakowity sosik wyszedł. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość artPi
witam Dziwie się że przepisy nie są podawane na stronie głównej programu "Kuchenne rewolucje". Czy mają coś do ukrycia ? Widziałem ostatnio program w którym gotowali sledzia po kaszubsku i nabrałem ochoty na przygotowanie,ale nie mam przepisu. Przecierż nie pojade spod Krakowa na sledzie pod Gdańsk. Na stronie "KuchniTV" światowej sławy kucharze aż proszą sie żeby gotowac to co oni. Nie rozumiem postepowania Pani Gesler

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość artPi
to znów ja. W poprzednim komentarzu niechcący napisałem przecież przez "rz" a przecież ma być przez "ż"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnie to też wkurza
chciałabym przepis na tartę p. Gessler

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lucia i asia.
My śledzie po Kaszubsku tak robimy. Niesolone płaty śledziowe dzielimy myjemy i dzielimy na mniejsze części. Lekko oprószamy solą. Obtaczamy w mące. Smażymy z obu stron na oleju. Przekładamy do słoja, lub kamiennego garnka. Cebulę kroimy w półksiężyce i podsmażamy na na słomkowy kolor na oleju i układamy na wierzchu śledzi. Teraz robimy zalewę octową. Wodę zagotowujemy razem z solą, cukrem, listkami laurowymi, ziarnkami pieprzu i ziela angielskiego. Gdy zawrze, dolewamy ocet i chwilę gotujemy pod przykryciem. Smak zalewy na być słodko - kwaśny. Ułożone śledzie z cebulką zalewamy wrzątkiem ( śledziki muszą być całe zakryte zalewą) i przykrywamy np. talerzykiem. Tak przygotowana potrawa powinna postać do następnego dnia. Mówię Wam, pyszności! :) Przepis pochodzi od naszej kochanej Cioci Marty z Darłowa. ❤️ Ciociuniu, buziaki dla Ciebie! 👄👄

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja kazde mieso przed pieczenie
m smaruje musztarda, wtedy jest pyszne i soczyste. Przyprawy dodaje jakie mam i zawsze wychodzi super. Ostatnio pieklam karkowke w rekawie. Posmarowalam musztarda, posypalam sola, pieprzem, wegeta, papryka ostra, bazylia, ziolami prowansalskimi i natarlam czosnkiem. Dolalam troszke wody do rekawa, wlozylam mieso i pokrojona w krazki cebule i marchewke (dla lepszego aromatu) Wyszla przepyszna! Schab i piersi z kurczaka jak piekę to zawsze smaruje musztarda, bardzo pasuje do tego typu dan :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jak wszystko smarujesz
musztardą to wszystko ma taki sam smak :O Po co w takim razie zmieniać rodzaj mięsa? :O I druga sprawa- vegeta? To smakuje musztardą+glutaminianem sodu :O A o przepisy Gesslerowej bic sie nie ma sensu- to wie kazdy kto choć raz był u niej w restauracji. Może dlatego nie podają przepisów?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja kazde mieso przed pieczenie
nie wiem czy zauważyłaś ale smak mięsa z kurczaka a smak mięsa wieprzowego różni się bardzo mimo przypraw :o co do wegety to co cie to obchodzi kto jej uzywa? (a wiekszosc jej uzywa, Gesler rowniez) Jak ktos nie chce to nie musi i mi nic do tego 🖐️ tak wiec jak nie masz nic do powiedzenia w temacie to lepiej sie nie odzywaj :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja kazde mieso przed pieczenie
widzialam w ktoryms odcinku jak posypuje jakies danie wegeta i od razu zwrocilam na to uwage ze niby niezdrowe i taka geslerka jej uzywa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kurcze ale przeciez ona reklamuje prymata,wiec to mi zupełnie nie pasuje.Poza tym w któryms tam odcinku wywalała wszystkie sztuczne zupy,twierdząc ze to sam plastik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×