Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*BLE BLE*

jest tu jakis wegetarianin ???

Polecane posty

zastanawiam sie nad przejsciem na wegetarianizm jakie sa potrawy getarianskie ,smaczne sa i jeszcze jedno drogo was to wychodzi ?

no to fajnie jak sobie pomysle jak traktowane sa zwiezeta w zezniach to az odechciewa mi sie jesc :o

Gość Myszaty
trawożercy są porąbani i basta.

Gość nieprawda to
ja sie najadam tak samo jak za czasów miesa. jak bedziesz sobie robił tylko sałatki na zimno to moze i tak, ale jak sie nauczysz robic np risotta, lazanie wege, enchilade czy bułeczki z farszem warzywnym to mozesz nawet przytyc :P

Gość Myszaty
Kiedyś chodziłem z laską wegetarianka. Miałem wykłady o mordowaniu zwierząt, jaką zbrodnią jest jedzenie kiełbachy; nie jadła serka trójkącika o zapachu wędzonki bo to zbrodnia.PORACHA.

pewnie ze zbrodnia ;) ja mialam wyrzuty sumienia jadlam mieso, jak myslalam ze ktos traci zycie zebym mogla zjesc co chce, a tak mozna wszytsko fajnie zastapic, jem tyle ile przedtem , nie wiecej nie mniej

Gość Myszaty
zbrodnią jest to że ciebie zrobili.

wlasnie przegladam strony zwiazane z wegetarianizmem no i oczywiscie z potrawami ale narazie jeszcze jestem zmuszony jesc to mieso ale juz nie dlugo nie bede tego jadl :)

Gość Myszaty
zmlaskałem sie na brokuły i zaraz je bede jadł ,tylko odrobina smietany moze sprawic ze przelkne ta trawe ,bez tego nawet bym tych brokulow nie ruszył

i to jest ta roznica pomiedzy ldzmi a zwierzetami ;) ale niektorzy sa zbyt plytcy zeby to zrozumiec :) a ty Myszowata kurwo powinienes skonczyc w zezni obok kolejnej zabijanej swini, tylko tobie powinni robic wszytsko na zywca

Gość ja jestem wege:)
jakis czas o tym tylko myslalam, ale nie dalam rady z niego zrezygnowac, ale raz jakis film ogladalam zwykly i tam cos bylo o tym wspomniane tzn o zabijaniu zwierzat i zrezygnowalam z dnia na dzien na poczatku bylo ciezko, jak mama gotowala obiady w swieta jakies czy cos, ale juz sie przyzwyczailam i nie kusi mnie juz nic, po prostu zaakceptowalam ten styl:) ale uwazaj, niektorzy maja grupe krwi ze bez miesa nie moga funkcjonowac, zle sie czuja i sa oslabienie i niestety musza je jesc ale ja sie czuje ok, robilam wyniki i sa bardzo dobre a jesc jest co, wystarczy wyobraznia:) trzymam kciuki, powodzenia:)

Gość sluchaj nie martw sie
poszukaj sobie blogow wegetarianskich - tam jest bardzo duzo smacznych i innowacyjnych przepisow a nie same salatki jak w wiekszosci polskich ksiazek o wege

ja jestem wege:) dziekuje pewnie bedzie ciezko mi tez zrezygnowac ale dam rade tez widzialem film na ktorych zabijane sa krowy bardzo zle sie poczulem wtedy :(

Gość zalamanaonochala
Ble ble ;D opowiedz jeszcze raz jak na weselu bylo;D??

Gość zalamanaonochala
O sympatycznie :) alez przeciez nie szkodzi ze nieco zejdziemy z tematu:) a na weselu byly dana wegetarianskie;)?

Gość ja jestem wege:)
ja wlasciwie nie szukalam nic, bo jem caly czas to samo tyle ze bez miesa:) zamiast niego jem kotlety sojowe ala schabowe jub mielone, szybko i latwo sie je przyrzadza:) jest tez gulasz sojowy, flaki sojowe, pasztet sojowy, wedliny sojowe:) zazwyczaj w sklepach ze zdrowa zywnoscia eko w auchan jest regal z wegetarianskim zarciem a mleko sery jajka masz zamiar jesc? ja jem:) serio nic nie trzeba wymyslac zeby sie dobrze najesc:)

Gość zalamanaonochala
A na weselu zajadales mieso??

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjkj
*BLE BLE* to fajny chlopak :)

zalamanaonochala - no zjadlem narazie jestem w fazie przygotowan ale nie dlugo przestane jesc mieso :)