Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelalala

pomozcie mi

Polecane posty

Gość adelalala

witam drogie kolezanki jestem zwiazana ze swoim facetem od 2lat, w sobote bedziemy sie kochac a ze bede miala owulacje chcialabym sie zabezpieczyc x2 :) tak wiec, jezeli pojde jutro do ginekologa i poprosze o tabletki to mi je odrazu przepisze? i drugie pytanie - zadzialaja tak jak powinny do soboty? zaznaczam ze lat mam malo, bo dopiero 17, ale czekam na powazna odpowiedz a nie ' za mloda jestes, lisci se napchaj' :) pozdrawiam

Gość poważna odpowiedz
Tabletki zaczyna się przyjmować w pierwszym dniu cyklu, więc nic Ci nie da, że je teraz zdobędziesz, bo najzwyczajniej w świecie nie będziesz mogła ich zażyć...

Moja poprzedniczka ma rację ponieważ tabletki zaczyna się przyjmować w pierwszym dniu miesiączki a jeśli chcesz się dobrze zabezpieczyć to użyj prezerwatywy i globulki dopochwowej ona ma środek plemnikobójczy i powinno być ok ja używałam samych prezerwatyw i jest ok:)

Gość spóźniona ona
a to nie trzeba być pełnoletnią aby ginekolog przepisał tabletki? nie wiem do końca. Nawet jak je zapisze to prawda, że będziesz musiała czekać do pierwszego dnia okresu. Globulek nie używałam, bo biorę tabletki, ale samej tylko prezerwatywy bałabym się użyć (pęknie, zsunie się- różnie bywa). Może poczekajcie ze spokojem :) aż będziesz brała tabletki?

z tymi tabsami to nie rób teraz tego na hop siup tak ;/ dobierze ci złe, potem będziesz zmieniać ... Ty jesteś początkująca ... jeśli chodzi o tabsy. możesz zabezpieczyć się prezerwatywą+ globulka+przerywany (nie dojdzie w tobie), pamiętaj globulkę zawsze stosuj z prezerwatywą. przeczytaj ulotkę jak się stosuje globulkę i wszelkie zalecenia . dziewczyny mówią,że im się pieni...mi się tam nic nie pieni ..trzeba głęboko wsadzić odczekać 10 minut i jazda ;p po wszystkim zamątuj sobie wkładkę, bo ta rozpuszczona globulka z ciebie wycieknie .

Żeby tabletki od razu działały trzeba je wziąć pierwszego dnia miesiączki. Jeśli lekarz przepisuje tabletki tylko po wywiadzie i badaniu ginekologicznym to zły lekarz i trzeba od niego uciekać. Trzeba zrobić badanie ginekologiczne, przeprowadzić wywiad z pacjentką,a tabletki dobiera się pod kątem badań. Trzeba zrobić poziom estradiolu. A czy w ogóle możesz brać tabletki antykoncepcyjne to trzeba sprawdzić krzepliwość krwi (INR, płytki krwi) i próby wątrobowe (jeśli plastry, zastrzyki, krążki to nie) No i cytologię powinien wykonać jeszcze ginekolog

kolyndra owszem sporadycznie to globulka może być. Ale poczytaj sobie chemiczne środki antykoncepcji czyli żele, pianki, globulki przyczyniają się do nadżerki.

tak testy nie wykrywają ciąży , badanie krwi czasem się myli i dostając okres co miesiąc mogę być w ciąży i tak . i jeszcze kurwa mi powiedz ,że tabsy są zdrowiuśkie i organizm ma same korzyści z nich .