Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana!!!!!!

TO skurcze czy kopniaki dziecka?? Prosze odpowiedzcie:(

Polecane posty

Gość zestresowana!!!!!!

Dzis rano ok 9 wykąpałam sie w dosyc ciepłej wodzie, zeby nie powiedziec gorącej...zdaje sobie sprawe do czego to moze w ciązy doprowadzic, ale juz tak mi dokuczył ból pęcherza, ze jedyne co mi przyszlo do głowy to wygrzac sie w wodzie.. Naprawde uwierzcie to było nie do zniesienia i wiele kosztowała mnie ta decyzja... Od tej pory czuje dziwnie takie jakby lekkie uderzenia w brzuchu,ale one są bardzo nieprzyjemne i są dosyc czesto bo co jakies 2-3 minuty, a gdy zacisne mięsnie pochwy to ustają.. jestem w 20 tc i niestety nie wiem czy to zaczely sie kopniaki,ale czy byłyby tak nieprzyjemne?? czy moze to skurcze..? W jaki sposob odczówa sie skurcz macicy.. Noi czy nie stałobysie cos powazniejszego bo to wkoncu trwa od 9 rano.. boje sie okropnie bo leze i ciągle czuje te jakby uderzenia

Gość hhryh
Ja obstawiam skurcze bo to trcohę wcześnie jak na bolesne kopnięcia. Poza tym kopnięcia nie są takie regularne. Jeśli masz nospę, to weź. A jutro idź do lekarza (chyba że ktoś się spotkał z takim przypadkiem i twierdzi że powinnaś na wszelki wypadek jechać do szpitala).

Poprostu wykąpałaś się w za gorącej wodzie:) i dzidzia się zdenerwowała:) Woda mam mieć tempe max 37 stopni inaczej maluch da znać że za gorąco. Ja jestem w 21 t.c ale nie kąpałam się jeszcze w gorącej raczej biorę prysznic. Idź do lekarza w sprawie tego pęcherza bo bakterie w moczu (w razie gdyby wyszła infekcja) jest niepożądana bardzo. Ruchy i kopniaki dziecka mają taki skurczowy powtarzający się charakter a czasem to może być też czkawka malucha i wtedy odczuwasz to jako rytmiczne pulsowanie:). Jak masz wątpliwości to marsz do lekarza i przy okazji powiedz o tym bólu pęcherza bo to ważne.

Gość zestresowana!!!!!!
jejku nie mam teraz jak :( mąz ma nocke, a ja nawet nie mam przy sobie pieniedzy na taksówke... :( tzn te uderzenia nie są bolesne i nie mocne bo mąz ich nie wyczul przez brzuch, no ale nigdy nie spotkalam sie z opinią, ze sa nieprzyjemne, a dla mnie są..nie potrafie zasnac

Gość zestresowana!!!!!!
Kaja dziekuje ci bardzo...jutro mam o 17 wizyte, ale siedz ena łozku i plakac mi sie chce, ze cos dziecku mogło sie stac...Slyszalam ze moze wystapic czkawka, ale wczesniej ruchów prawie w ogole nie czulam, a dzis jak połoze sie na plecach to są dosyc intensywne.. A moj lekarz jedyne co mowi na pecherz to prosze brac urinal ;/

A i skurcz macicy to takie mocne napięcie i twardnienie brzucha i w drugiej połowie ciąży o ile nie są regularne i coraz mocniejsze to są naturalne bo macica już ćwiczy do porodu od 20 lub 21.tc tak powiedział mi lekarz gin

Gość zestresowana!!!!!!
brzuch mam miękki caly czas czyli skurcze odpadaja?? teraz seidze i nic sie nie dzieje, a gdy poloze sie na plecach to znow zacznie sie cała akcja a ja wtedy dostaje białej gorączki

zestresowana uspokój się , wiem co przeżywasz bo ja miałam podobnie ale u mnie były to kopniaki malucha (ja ruchy odczuwam od 15 t.c) a jak się leży na plecach to są bardziej odczuwalne. Połóż si na lewym boku! I nie panikuj bo szkoda mi ciebie, sama kiedyś tak panikowałam:)

Gość hhryh
Zwykle kopnięcia były dla mnie miłe ale czasem jak trafiło w jakiś nerw czy inną wrażliwą część, to było strasznie :D. A i zobaczysz, będą takie dni gdy maluch po prostu ma ochotę na kopanie i inne sporty. Niemniej mnie trochę zaniepokoiłaś. Sama siedziałam nieraz w kąpieli, normalnej, ciepłej i nic się nie działo. Ale kto wie jak to jest u ciebie. Lepiej to sprawdź a teraz połóż się spać. A nie stwardiał ci brzuch?

Gość hhryh
A, dopiero doczytałam że masz brzuch miękki. To dobrze.

Jak brzuch miękki i nie napiety to jest ok:) Kopniaki albo przewrotki dzidzi:) mogą robić wrażenie ciągnięcia macicy i jakby skurczu .

Gość ddddddddddddddddd...........
Po pierwsze, nigdy nie wolno kąpać się w gorącej wodzie, (nawet jeśli nie jest się w ciąży) jak masz zapalenie dróg moczowych, bo to moze sprzyjać przedostawaniu się bakterii wyżej, tzn. pęcherza, nerek! Na bolesne kopniaki za wcześnie, takie są dopiero w 3trymestrze. Po drugie bardzo możliwe, że boli Cię pęcherz lub cewka na skutek zapalenia. Mogą też to być skurcze. Weź no-spę, powinno pomóc a jak ból będzie sie utrzymywał to apap. I zgłoś się jutro do lekarza.

Gość zestresowana!!!!!!
Ok, tak zrobie..noi dziekuje za wypowiedzi.. Zawsze boje sie, ze usłysze "jedz pilnie do szpitala"

Napiszę tak ;) - myślę, że to kopniaczki :) Moja córcia kopała głównie wtedy kiedy leżałam... Na początku jej kopniaczki wydawały mi się dość dziwne, czasem nie potrafiłam skupić myśli... ale po czasie się przyzwycziłam i polubiłam bardzo kiedy dawała o sobie znać :) Uważam, że gdyby to były skurcze to po tyyyyylu godzinach.... nie byłoby tak kolorowo :) Nie denerwuj się, połóż się spać i nie zapomnij "odpukać" do swojego maluszka... one bardzo lubią takie "zabawy" z mamą :)

Gość milka caramel
Jeśli wystąpi u Ciebie skurcz to poczujesz takie postawienie się brzucha. CAŁY STWARDNIEJE na około 30sekund i bedzie to takie nieprzyjemne. Może odczuwasz czkawkę. Takie równomierne pykanie? Z tym, że nie powinno być nieprzyjemne. Może po prostu ruchy. Każdy inaczej odczuwa te pierwsze. Dla jednych przyjemne, dla innych nie. Nie denerwuj sie, bo tym bardziej dzidzi zaszkodisz niż tą kąpielą :) I NIE NAKRĘCAJ SIĘ, bo to najgorsze. Kąpiel gorąca to nie takie hop siup. Ja będąc po terminie specjalnie brałam takie kapiele i NIC się nie ruszylo :)

Gość zestresowana!!!!!!
Jak dobrze ze kafeteria istnieje bo dzwoniłam do męża i niepotrzebnie go pewnie stresuje.. A te kopniaczki wystepują az tak nisko?? są gdzies w okolicy wzgórka łonowego.. przepraszam,z e tyle pytan ale poprostu wystraszyłam się, same wiecie jak sie kocha te malenstwa nawet w brzuszku :)

Ja czułam bardzo nisko... Też się czasem niepotrzebnie zamartwiałam, bo zdawał mi się że mała zaraz wypadnie :P Ale im ciąża była starsza, tym kopniaczki były wyżej :D Później mała pchała się pod lewe żebra, aż cycek podskakiwał ;)

Gość Masia26
Mi na pęcherz pomaga żurawina suszona, też miałam od zawsze z nim problemy. Brałam Urinal, Urosept i nic,a żurawina pomogła, zjadłam porządna dawkę ok 100g i przeszło. Teraz profilaktycznie raz na jakiś czas wezmę sobie małą garść, lub wypiję herbatę z żurawiny. Co do tych skurczy to myślę,że może macica się rozciąga i mogą wystąpić podobne objawy.Ja jestem w 27 tyg i jak położę się na plecach to też wyraźniej czuję dziecko, które właśnie od kilku dni upodobało sobie prawą stronę brzucha i siedzi mi gdzieś w okolicy żeber:) Idź na spokojnie jutro do lekarza na pewno wszystko jest ok.

Gość zestresowana!!!!!!
moze rzeczywiscie jestem panikarą bo leżałam juz popłakana ze strachu.. I wlasnie ja tez mam takie dziwne wrazenie jakby mi cos miało wypasć, tyle czekałam na te kopniaki i teraz marze, zeby to cos mineło.. bo to wydaje sie dziwne, ze gdy lezałam w tej wodzie to sie to zaczeło

Mnie do tej pory puka w dole macicy a czasem przewraca się wyżej i wtedy rośnie takie napięcie w całym brzuchu ale rozpoznaje te ruchy i nie boję się już tego. Na pęcherz można też codziennie wypijać do 6 - 8 szklanek wody w tym kilka z sokeim z cytryny żeby wypłukać bakterie. A żurawina to świetna rzecz. Kup sobie żurawit.

Gość Masia26
te skurcze mogą być też związane z zapaleniem pecherza, jak niejednokrotnie miałam skurcze w okolicy pęcherza. Bądź spokojna to nic poważnego, jesteś trochę przewrażliwiona, :)

Gość zestresowana!!!!!!
jestem bo starałam sie o to dziecko 4 lata :):) jest dla mnie najwazniejsze i chce uniknac ryzyka,ktore moglo by zagrazac jego zyciu.. i to nie jest takie kopniecie tylko cos w stylu jakby jakas ostra fala wody uderzala mi w brzuch i miala sie zaraz wylac pochwą

Gość Masia26
JA ci proponuję, iść jutro z ran na czczo zrobić badanie moczu, bo być możne wszystkiemu winny jest pęcherz, który można pomylić. Ból pęcherza jest straszny i ma rożne formy, ja już odczuwałam, skurcze, rwanie i ciągniecie w pęcherzu. Połóż się na boku, przykryj okolice pęcherza jakimś kocykiem i spróbuj zasnąć,a jutro będzie lepiej.A wody z cytryną Tobie nie polecam, bo ja w taki sposób dostałam nadkwasoty i strasznie mnie bolał żołądek po tym, Kub żurawinę a gwarantuje ze problemy znikną.Pozdrawiam:) Uciekamy spać

I jeszcze jedno Ci napiszę... Wiem, że kiedy byłam zestresowana to mała się straszliwie denerwowała... Bardzo, bardzo mnie wówczas kopała. Maluchowi się udziela nastrój mamy. Uspokój się, przestań o tym myśleć i wyobrażać sobie straszliwe scenariusze, nie szukaj w necie inf na ten temat bo każda ciąża przebiega inaczej i nie ma co porównywać :) A Twoja pociecha pewno się zwyczajnie jakoś obróciła, że niezwykle "dziwnie" odczuwasz te kopniaczki :D Nie zdziw się i nie zamartwiaj jak np. jutro przestaniesz znów odczuwać obecność dzieciaczka :)

Gość zestresowana!!!!!!
tzn ja robilam juz kilkakrotnie badanie moczu i za kazdym razem wychodzi ze leukocyty 5-10 i lekarz mi na to pic urinal..a ja mam go juz dosc bo nic mi nie pomaga.. Ogólnie mam problemy z pecherzem od kilku lat, ale wczesniej pomagałam sobie nasiadówkami a teraz juz nie moge.

Jestem przeczytalam i radze jak umiem to raczej nie sa skurcze w tych tygodniach macica twardnieje cala tak to wyglada w skurczu wiec sie nie martw bo maluszek sie denerwuje to ruchy nikt nie mowil ze kopniaki sa przyjemne:) co do mniebylam na wizycie 29.08 serduszko bilo ale 100/min lekarz ostrzegl ze mogloby bic szybciej ale to zadna anomalia w piatek 3.09 rano malenkie plamienie szpital i wyrok serduszko nie bije w poniedzialek 6.09 zabieg a teraz zaloba...mam dwoch synow 12 i 8 lat stad wiem o skurczach w obu ciazach mialam bardzo wczesnie i bralam na to fenoterol.

Gość zestresowana!!!!!!
to straszne, tak poprostu malenstwo odeszło :(( nie znam słow aby cie pocieszyc bo wiem jak ja bym sie czuła :((( tylko,ze serduszko mojego dziecka bije na kazdym usg 110/min..czyli to rowniez oznacza, ze cos jest nie tak..

nie skad na poczatku kiedy zaczyna bic najlepsze parametry to 120-140 potem nawet przyspiesza do 160 i zaczyna sie normowac u ciebie teraz jest ok wiele dzieciatek nie przezywa tych pierwszych chwil zycia i bardzo czesto ciaza obumiera w 8 tygodniu nie zamartwiaj sie kochana szkodzisz wam obu naprawde chcesz mojego maila tam mozemy sobie gadac bez stresu.

Gość Taka jedna mamusiaaaa
Autorko, co u Ciebie i maleństwa?????????