Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żaden schemat nie pasuje

czy mój 7miesięczniak je za mało?

Polecane posty

maluch nie przepada za jedzeniem łyżeczką i mam spore problemy, żeby go do tego przekonac i jadłospis wygląda tak w nocy karmienie piersią na żądanie, raz albo dwa rano pierś, potem trochę kaszki na gęsto, dosłownie kilka łyżeczek 100ml herbatki albo soku o 12.00 obiad - pół małego albo 1/3 dużego słoiczka zupy (sama tez gotuję, tylko tak na oko podaję ilość bo swoje zupki tez przelewam do słoiczków) albo jakiegos innego dania, bo więcej nie zje jakąs godzinę pozniej deser - pół małego słoiczka albo np banan z jabłkiem później dopajam piersią herbatka jeśli chce i przed samym spaniem kaszka rzadsza, z butelki - od 200 do 300 ml w zaleznosci od tego, ile dziecko chce waży około 8 kg w tym wieku i lekarka mówi, że ładnie równomiernie przybiera na wadze, ale jak czytam na forum ile Wasze dzieci jedzą to mi się wydaje, że moje okropnie mało

spokojnie jak lekarz nie widzi nic niepokojącego to jest dobrze :) sama piszesz że jest jeszcze na piersi na żadanie w nocy i rano i tutaj już nie sprawdzisz ile je a może właśnie wtedy pożadnie sobie pozwala i sporo kalorii dostaracza :) każde dziecko jest inne jakby moja w wieku 8 miesięcy wieczorem 200-300ml kaszy wypijała to ja bym szczęśliwa była jej max w tym wieku to 150 było :)

przy piersi jest dosyc krótko przy karmieniach bo już mam mało pokarmu, ale i tak mnie uspokoiłyscie, dziękuję bardzo :)

Gość ja ci poradze mam nadizejez ze
twoj mauszek ladnie przybiera na wadze. ALe moim zdnaiem powiniem stopniowo jesc wiecej stalych pokarmow- obiadkow, zuperk i deserkow. NIe podawaj slodkich dokow ani herbatek , tylko wode. Wtedy jest szansa, ze bedzie mlial apetyt na zupke.

nie podaję słodzonych tylko np herbaty ziołowe a ze stałymi problemami jest o tyle problem, ze ona zje 3 łyżki a potem juz nie chce buzi otwierac a nie chcę jej karmić na siłę